• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: hello

30.04.2020

10:56

MILICU GLEDATE NA RTS, A NJENA ŽIVOTNA PRIČA NIJE NI MALO LAKA "Imala sam 10 godina, zapaljeno je bilo sve i tada sam se zarekla jednu stvar..."

Estrada

MILICU GLEDATE NA RTS, A NJENA ŽIVOTNA PRIČA NIJE NI MALO LAKA "Imala sam 10 godina, zapaljeno je bilo sve i tada sam se zarekla jednu stvar..."

Podeli vest

Životna priča ove devojke nije bila ni malo laka.

Nazivaju je „Terminatorom znanja“, a Milicu Jokanović publika obožava da gleda u kvizu „Potera“. Višestruka je pobednica kvizova, po profesiji je pravnica koja je dugo bila nezaposlena. Poslednjih godinu dana radi dva posla, prvi u Gradskoj upravi, a drugi u kvizu „Potera“. Na ekranima deluje hladno, ali elokventno, te se takmičari uplaše kada im se iz stolice obrati Milica.

- Privatno sam sasvim obična devojka, spremna da sasluša i razume ljude oko sebe. Volim mnogo da čitam, gledam kvalitetne filmove i družim se sa meni dragim ljudima. Posedujem ljudsku toplinu i emotivnost, iako ne delujem tako jer je moja uloga u kvizu da ponekad budem hladna i stroga. Nasmeje me svaka dobronamerna šala i rasplače ljudska zloba i spletkarenje - kaže Milica i otkriva da joj je simpatičan nadimak “princeza znanja”.

Život je nije mazio, te je prošla kroz veoma turbulentane životne okolnosti. Rođena je u Zenici, u gradu gde su je svi voleli kao vedru i već tada prepametnu devojčicu, te ona nije kao većina njenih vršnjakinja volela da se druži sa lutkama, već potpuno suprotno. Najbolja drugarica joj je bila enciklopedija, koju je dobila od oca na poklon.

Početkom rata u BiH porodica Jokanović mora da beži iz Zenice, a Milica koja je tada imala deset godina i danas pamti trenutak kada joj je zapaljena kuća sa kojom je izgorela i njena biblioteka prepuna knjiga. Zarekla se tada sebi da će da nastavi da se obrazuje još više i da nikada neće stati sa sakupljanjem knjiga.

- Pamtim ga kao grad divnih i vedrih ljudi u kome sam na poklon dobila prvu enciklopediju od oca - ispričala je Milica za magazin "Hello".

U školi je nastavila da briljira, nije bilo oblasti iz koje nije bila najbolja, ali se nikada nije nametala, nije sebe isticala u prvi plan, jednostavno njeno prebogato znanje nije moglo da ostane neprimećeno. I na fakultetu je samo ređala desetke, bila je jedan od najboljih studenata prava. Ne ljuti se kada joj kažu da je kvizomanka, a recept za veliko znanje kaže da ne postoji. Ona samo upija informacije za koje proceni da su važne, puno čita, gleda emisije koje je interesuju, posmatra svet oko sebe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija