• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.05.2020

22:00

PREMINUO POZNATI GLUMAC! Igrao je u Hičkokovim flimovima - njegove uloge ostavile su neizbrisiv trag (VIDEO)

Estrada

PREMINUO POZNATI GLUMAC! Igrao je u Hičkokovim flimovima - njegove uloge ostavile su neizbrisiv trag (VIDEO)

Podeli vest

Svuda u svetu...

Francuski glumac Mišel Pikoli, koji je glumio u filmovima Luisa Bunjuela, Žan Lik Godara, Alfreda Hičkoka, Žana Renoara i Žan Pjer Melvila, umro je u 95. godini, saopštila je danas njegova porodica.

Pikoli je snimio više od 170 filmova, uključujući Godarov "Prezir" i Bunjuelova ostvarenja "Lepotica dana" i "Diskretni šarm buržoazije".

Mada je igrao u Hičkokovom "Topazu", Pikoli nije napravio karijeru u Holivudu, ali je u Evropi dobio niz priznanja, kao što su nagrada za najboljeg glumca na festivalu u Kanu 1980. i "Srebrni medved" 1982. na Berlinskom festivalu.

Poslednju ulogu je Pikoli ostvario u filmu Nanija Moretija iz 2011. godine "Imamo papu", navodi AP.

- Mišel Pikoli posedovao je talenat i smisao za humor i "voleo je moju zadnjicu" - saopštila je danas francuska glumica Brižit Bardo nakon vesti o smrti glumca, njenog partnera u kultnom filmu Žan-Lik Godara "Prezir".

- Igrali smo u "Preziru", ali smo se veoma međusobno poštovali - navela je Brižit Bardo u saopštenju dostavljenom agenciji Frans pres.

Foto: Youtube printscreen/ArtsKris

Pikoli je snimio sa Brižit Bardo jednu od kultnih filmskih scena. Na početku filma "Prezir", Brižit Bardo leži naga na krevetu i pod zaljubljenim pogledom Pikolija nabraja delove tela i pita ga: "Da li vidiš moju zadnjicu u ogledalu? Da. Misliš da mi je lepa zadnjica? Da, veoma."


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija