• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

06.07.2020

08:20

ČOVEK IZ SRBIJE UGLEDAO JE DEČIJE PAPUČE I IGRAČKE KOD HIDROELEKTRANE Nakon nekoliko minuta, shvatio je da se dogodilo nešto strašno, ali je SVOJIM POTEZOM USPEO DA PREOKRENE SUDBINU

Estrada

ČOVEK IZ SRBIJE UGLEDAO JE DEČIJE PAPUČE I IGRAČKE KOD HIDROELEKTRANE Nakon nekoliko minuta, shvatio je da se dogodilo nešto strašno, ali je SVOJIM POTEZOM USPEO DA PREOKRENE SUDBINU

Podeli vest

Herojski čin čoveka iz Srbije!

Davud Mesić (66) kaže da je, čisteći hidroelektranu u nemačkom gradu Burgau, ugledao dečje papuče i igračke, a ubrzo je shvatio da je dete pod vodom.

Sjeničanin Davud Mesić (66), koji godinama živi i radi u Nemačkoj, prošle nedelje je sigurne smrti spasao dečaka (4) koji je upao u reku kod hidroelektrane i tako postao heroj gradića Burgaua na jugu Nemačke.

Mesić je za Kurir ispričao da je sa svojim šefom čistio dve manje centrale kada je primetio najpre dečje papuče i igračke.

- Otišli smo u Burgau, u kome se nalaze dve manje centrale, kako bismo ih pregledali i očistili. Došao sam do rešetke i ugledao papučice i nekoliko igračaka, ali ne i dete, jer je ono bilo u mutnoj vodi, na metar i po dubine - priča hrabri Mesić i dodaje:

 

 

- Kada je šef uključio hidraulično čišćenje, izvirilo je nešto što je izgledalo kao lutka, pa je on ugasio mašinu i metlom gurnuo telo. U tom momentu smo videli ručicu, pa sam kleknuo i izvukao detence na platformu.

Šef je rekao da je dete mrtvo, puls nije imalo, srce mu nije kucalo, a oči su mu bile potpuno zatvorene i modre. Bilo je hladno kao led. Kako navodi naš sagovornik, odlučio je da sam reanimira mališana.

- Masirao sam mu srce i davao veštačko disanje puna dva minuta. Odjednom je oživeo! Otvorio je okice, pogledao me i vrisnuo. Ubrzo je stigao i helikopter sa policijom i Hitnom pomoći, pa sam im predao dečaka - priča Sjeničanin i dodaje da su lekari kasnije pitali da li mu je prvu pomoć pružila stručna osoba, lekar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija