• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2020

08:58

PREMINUO ENIO MORIKONE! Čuveni kompozitor nas napustio u 91. godini

Estrada

PREMINUO ENIO MORIKONE! Čuveni kompozitor nas napustio u 91. godini

Podeli vest

Čuveni italijanski kompozitor Enio Morikone preminuo je u 91. godini.

Morikone se smatra jednim od najuticajnijih filmskih kompozitora sa kraja 1950-ih. Napisao je filmske partiture za Leonove špageti-vesterne "Za šaku dolara", "Dobar, loš, zao", "Bilo jednom u Americi"...

talijanski kompozitor Enio Morikone, koji je napoznatiji po svojoj saradnji s reľiserom Serđom Leoneom, preminuo je u 91 godini. Kako pišu italijanski mediji muzičar je preminuo sinoć u jednoj rimskoj bolnici od posledica pada.

Enio Marikone rođen je 10. novembra 1928. godine u Rimu. Njegov bogati opus obuhvata ąirok raspon muzičkih stilova i jedan je je od najraznovrsnijih i najuticajnijih kompozitora svih vremena.

Komponovao je više od 500 dela za film i televiziju, kao i više od stotinu dela klasične muzike.

Početak njegove karijere vezan je za simfonijska i kamerna dela, a radio je i za pozoriąte, radio i televiziju. 

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija