• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

16.07.2020

08:49

NIJE HTEO DA NOSI MASKU I ZA 4 DANA JE UMRO OD KORONE Svet sada bruji o onome što je REKAO PRE SMRTI

Estrada

NIJE HTEO DA NOSI MASKU I ZA 4 DANA JE UMRO OD KORONE Svet sada bruji o onome što je REKAO PRE SMRTI

Podeli vest

Muškarac iz Ohaja, 37 godina, umro od korona virusa nakon što je tvrdio da je pandemija od koje je preminulo više od 135.000 ljudi bila "glupa" u objavi na Fejsbuku.

Ričard Ros (37) umro je 4. jula, četiri dana nakon što se mu je stigao pozitivan test na koronavirus. 37-godišnji Ričard iz Ohaja koji je tvrdio da je pandemija korona virusa samo 'glupost' i više puta je odbio da nosi masku za lice umro je od korona virusa, piše Dejli Meil.

Veteran američke vojske, koji je služio devet godina po Iraku i Afganistanu. Umro je od virusa u svojoj kući 4. jula.

Nekoliko dana se nije oglašavao putem društvenih mreža, samo je u jednom momentu objavio da je jako prehlađen poslednjih dana. Od tog dana, počeo je svakodnevno da obaveštava svoje prijatelje u kakvom je stanju.

"Imam simptome korona virusa. Jutros sam napokon testiran. Uskoro bih trebao da znam koji su rezultati. Samo želim da se ponovo osećam dobro!", napisao je.

Foto: AP/Photo

 

Kasnije tog dana otkrio je da je pozitivan na virus. Već narednog dana je podelio sa svima da je bez daha, i da mu je jako loše. Nakod dva dana je preminuo.

Ričardov prijatelj, Nik Konel je rekao za lokalne medije, da mu je jako žao zbog smrti svog prijatelja, ali i da ga osuđuje jer nije želeo da nosi masku, i da pokuša da se zaštiti.

"Veoma mi je žao, on je bio moj prijatelj, upoznao sam ga preko video igrica, a sada sam ostao bez njega. Mogu da razumem da nije želeo da nosi zaštitnu masku, ali nije bio svestan da time ugrožava i druge", rekao je Nik.

U Ohaju je prijavljeno oko 65.000 zaraženih korona virusom, dok je preminulo ukupno 3058 osoba, piše Dejli Mejl.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Objektivni Logicar

pre 3 godine

Да, али то не значи да би га маска спасила. Текст сугерише да су маске апсолутна заштита. Како ми се чини, била је и вест да код нас, а у овом налету короне, има 500 оболелих медицинских радника. Сада испада да неки здравствени радници нису хтели да носе маску, па су зато фасовали корону. Тако испада, гледано логички. То је оно кад се имају две претпоставке, па се добије закључак. Ако је закључак нетачан, нарочито ако је бесмислен, онда се закључује да су препоставке биле погрешне. То је метода погрешне претпоставке. Дакле, није лик фасовао корону зато што није носио маску, а вероватмо је умро, јер је имао неку болест која се удружила са короним.

Djura

pre 3 godine

Ne može se napraviti takva paralela "doktori-obican čovek sa ulice". Maska pomaze ubedjen sam u to. A doktori su izlozeni 24h tom virusu i koliko sam shvatio da kad skinu onu zastitnu uniformu a ne skinu kako treba oni mogu se zaraze ili posle posla na putu do kuce. Mozda gresim al ima logike da maska pomaze nama obicnim ljudima koji nisu u toj meri izlozeni!

Objektivni Logicar

pre 3 godine

@Djura Каква је разлика да ли се медицински радник заразио док је скидао заштитну опрему, или касније кад се враћао кући са посла, што се наводи као путеви заразе. Скида заштитну опрему и онај ко није медицински радник, који чак, обично, не уме то да уради како треба. Најзад, ако се медицински радник заразио враћајући се са посла, заразиће се и неко други кад се враћа са посла. Претпостављам да се мисли на повратак градским превозом у Београду. Дакле, коментар Ђурин не да не оповргава мој закључак, него га подупире.

Toliko

pre 3 godine

Samo ti filozofoiraj, ali NATAKNI MASKU, ZABOGA!

Sladjan

pre 3 godine

I mi u srbiji imamo bar 5000ovakvih budala!!!!aj sto se oni zaraze nego sire zarazu na druge!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija