• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.10.2020

19:26

TRAGIČAN KRAJ JEDNOG OD NAJUPEČATLJVIJIH GLUMACA! Večno ćemo ga pamtiti kao Perhana, PREDVIĐALI SU MU SVETSKU KARIJERU, IPAK OVAJ POROK JE BIO JAČI!

Estrada

TRAGIČAN KRAJ JEDNOG OD NAJUPEČATLJVIJIH GLUMACA! Večno ćemo ga pamtiti kao Perhana, PREDVIĐALI SU MU SVETSKU KARIJERU, IPAK OVAJ POROK JE BIO JAČI!

Podeli vest

Davor Dujmović ostaće upamćen kao jedan od naših najupečatljivijih i najautentičnijih glumaca, nažalost njegov život se prerano završio

Davor Dujmović rođen je 20. septembra 1969. godine u Sarajevu, a u svet filma je ušao još kao dete, zahvaljujući spletom srećnih okolonsti.

On je bio đak drugog razreda niže muzičke škole kada ga su slučajno sreli Emir Kusturica i njegov asistent, odmah su pitali njegovo oca da li bi njegov sin učestvovao na audiciji za film "Otac na službenom putu". Njegov otac je prihvatio tu ponudu, a Davor je opravdao očekivanja, te je na fantastičan način odigrao starijeg brata Mirzu u ovom genijalnom ostvarenju.

Dve godine kasnije, zabeležio je značajnu rolu u "Strategiji švrake", a onda je usledila nova saradnja sa Emirom Kusturicom, i to na filmu "Dom za vešanje" koja će od njega napraviti međunarodnu zvezdu.

Film je Dujmoviću doneo ogromnu slavu i prepoznatljivost, a lik Perhana ga je toliko obeležio, da su ga mnogi zvali upravo tako.

Sledeće delo u kojem je zaigrao je "Poslednji valcer u Sarajevu" gde je utjelovio Gavrila Principa,  bio je i deo serije "Sarajevske priče", gde je tumačio mladog narkomana iz imućne porodice. Sporednu, ali  upečtljivu rolu džeparoša ostvario je u filmu "Praznik u Sarajevu".

Početkom devedesetih godina postaje ozbiljno zavisan od narkotika,  o čemu je jednom javno progovorio, priznajući da on što donosi heroin ne bi poželeo svom najgorem neprijatelju.

Početka rata je dočekao u Sarajevu, ubrzo je otputovao u Beograd. Od projekata koje radio u ovom periodu treba izdovijiti seriju "Složna braća" i film "Podzemlje" u kojem je ponovo sarađivao sa Emirom Kusturicom.

Posle nekoliko godina u Beogradu, seli se u Banja Luku, ali ni tamo se nije zadržao mnogo.

Posledenje mesece svog života proveo je Sloveniji. Slobodno vreme je provodio u prirodi, pokušavajući da dobije bitku sa narkoticima. Posle dugle i teške depresije, 31. maja 1999. godine izvršio je samoubistvo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija