• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. SPASOJEVIĆ - S. KOSTIĆ

18.11.2020

08:15

Kolege POTRESENE SMRĆU BEKJAREVA, ovaj glumac je bio u kontaku sa njim sve dok nije ZAVRŠIO NA RESPIRATORU!

Estrada

Kolege POTRESENE SMRĆU BEKJAREVA, ovaj glumac je bio u kontaku sa njim sve dok nije ZAVRŠIO NA RESPIRATORU!

Podeli vest

Glumac Ivan Bekjarev se pred smrt mnogo namučio zbog koronavirusa, a njegovi prijatelji i kolege su bili sa njim u kontaktu sve dok nije otišao na respirator.

Legendarni Ivan Bekjarev, koji je preminuo u ponedeljak u 74. godini na Infektivnoj klinici u Beogradu od koronavirusa, mnogo se namučio pred smrt, kaže Milan Kalinić!

On se koronom zarazio krajem oktobra, na snimanju filma "Bilo jednom u Srbiji" u Leskovcu. Poznati glumac dugo nije imao nikakve simptome bolesti i nadao se brzom povratku na posao. Nažalost, zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo 6. novembra, pa je prebačen u bolnicu, gde je izgubio bitku sa opakom bolešću.

 

Foto: Printscreen You Tube

 

- Ivan se mnogo namučio, bio je baš u teškom stanju. U poslednje vreme nisam mogao da se čujem sa njim jer je bio u komi i na respiratoru. Naša klasa, kojoj je predavao, između sebe je delila informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Svi smo se nadali da će da ozdravi, ali smo se potajno pripremali na najstrašnije. Mislim da se sada smirio i olakšao dušu - priča jedan od Ivanovih studenata Milan Kalinić.

Prijatelj sa studentima

Da su svi studenti bili bliski sa profesorom i molili se da pobedi koronu, potvrđuje i Iva Štrljić, kojoj je vremenom postao najbolji prijatelj:
- Mnogo je voleo svoje studente. Čestitao nam je rođendane, dolazio na naše proslave i najglasnije aplaudirao. Bio je divan profesor, ne mogu još da poverujem da ga nema.
Bekjarev je predavao i glumcu Stipetu Kosančiću. Bio je jedan od prvih Hrvata koji je došao u Beograd da uči glumu posle rata, a Ivan ga je dočekao raširenih ruku. Bodrio ga je i uvek bio tu za njega kad mu je trebalo druženje ili razgovor. Poslednji put su se videli pre godinu dana u Zagrebu, gde su uz pivo pričali o glumi i redom zvali sve studente sa klase.
- Došao sam na prijemni u Beograd kod profesora Bekjareva jer sam čuo da Kurčubić iz "Boljeg života" prima u klasu. Ej, onaj Kurčubić, jedan od idola svih nas! Posle studiranja u Beograd sam dolazio na gostovanja, a on i njegova supruga Mikica su bili na svakom. Do kraja je pratio karijere svih svojih studenta, jednako kao i dok nam je bio profesor - napisao je Stipe na Fejsbuku.

Kolege potresene

Osim glumčevih studenata, njegovim odlaskom potresene su i kolege koje su decenijama sarađivale s njim.
- Užasnuta sam ovim što se dogodilo. Baš me je pogodilo, verovatno zato što je ova boleština nevidljiva i podla. Teško mi je - priča Seka Sablić, koja je igrala s pokojnim glumcem u "Srećnim ljudima". 

Foto: Printscreen You Tube/serije ex

Lazar Ristovski:
- Mi glumci ponekad mislimo da smo drugačiji i jači od drugih. Nažalost, nije tako. I glumci su ljudi. I oni umiru. Ivan je bio glumac koji nije bio dovoljno iskorišćen, ali ono što je igrao, bilo je karakterno i sjajno. Počivaj u miru, Ivane.
Milica Milša:
- Ivane dragi, poslednji put smo se videli na modnoj reviji u martu, pre korone. Nisam ni pomislila da je to poslednji put da pričamo i smejemo se. Korona je odnela još jednog mog prijatelja. Vi koji i dalje mislite da korona ne postoji, glumac Ivan Bekjarev preminuo je od korone.
Aca Lukas:
- Veliki glumac! Veliki zvezdaš! Veliki čovek! Neka ti je laka zemlja.

Vlasta Velisavljević:Čuli smo se sve dok je mogao da priča

Glumac Vlasta Velisavljević bio je u kontaktu sa Bekjarevim sve dok ga lekari nisu stavili na respirator.
- Od trenutka kada je otišao na Infektivnu kliniku, sve vreme smo se čuli. Poslednji put kada smo razgovarali žalio mi se na jak kašalj, teško je disao. Molio me je da umesto njega preuzmem nagradu za životno delo koju je dobio. Pitao sam ga: "Zašto ne pošalješ suprugu?", a on je odgovorio: "Ne mogu, i ona leži sa mnom u bolnici. Ima koronu." Mikica nije imala tešku kliničku sliku, pa su je lekari pustili na kućno lečenje, a on je morao da ostane u bolnici - priča Vlasta i priseća se trenutka kad se Bekjarevljevo stanje naglo pogoršalo:
- Poslednji put sam se čuo sa Mikicom dva dana pred njegovu smrt, kad je već bio na respiratoru. Rekla mi je da je Ivan loše i da mu je taj dan bio najteži od kada se zarazio. Lekari su je pripremali na najgore. Kada mi je u ponedeljak uveče zazvonio telefon i kad sam video da me zovu iz JDP, odmah sam znao da nešto nije u redu sa Bekjarevim. Rekli su mi: "Otišao nam je Beka."




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija