• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. KOSTIĆ - A. MILIĆ

19.11.2020

09:00

ČUVENA GLUMICA SKRHANA BOLOM ZBOG GUBITKA PRIJATELJA! Ljiljana Stjepanović: "Duša me boli, plačem danima zbog smrti Ivana Bekjareva"

Estrada

ČUVENA GLUMICA SKRHANA BOLOM ZBOG GUBITKA PRIJATELJA! Ljiljana Stjepanović: "Duša me boli, plačem danima zbog smrti Ivana Bekjareva"

Podeli vest

Čuvena glumica Ljiljana Stjepanović neutešna je zbog smrti kolege Ivana Bekjareva (74). Ona i dalje ne može da veruje da je koronavirus pokosio njenog prijatelja i dugogodišnjeg saradnika.

Putevi su im se zbog posla ukrstili više puta i uvek su sa zadovoljstvom i lakoćom snimali.

- Otišao je jedan od naših najvećih glumaca. Duša me boli, plačem već danima. Bio je divan čovek. Poznavali smo se više od 50 godina, još iz amaterskih dana kada smo zajedno igrali u Zvezdara teatru. Prvi put smo sarađivali u seriji "Bolji život" (1987), kasnije u "Srećnim ljudima". Uloge su se samo nizale. Poslednji put smo pre tri godine snimali film "Vrati se Zone" - priča kroz suze naša velika glumica, ne skrivajući koliko je boli Ivanova smrt.

Sa tugom u glasu objašnjava da se poslednjih dana ne oseća dobro jer je za kratko vreme izgubila dvojicu dragih kolega.

- Pre nedelju dana je preminuo Mirko Babić, s kojim sam divno sarađivala tokom snimanja serije "Selo gori, a baba se češlja", a evo sada i Ivan. Cela ova situacija sa koronavirusom je neizdrživa i ne znam još koliko će da traje. Sedim kod kuće po ceo dan i ne izlazim nigde, pazim se najbolje što mogu - kaže Ljiljana i dodaje po čemu će najviše pamtiti kolegu Bekjareva:

- Najlepši deo naše saradnje bile su predstave, poput one "Kako smo voleli druga Tita". Tu smo bili direktni partneri. Družili smo se i lepo slagali na putovanjima kada smo gostovali od grada do grada. Ivan je uvek bio nasmejan i sve nas je zabavljao.

Foto: Printscreen You Tube

Ljiljanu i Bekjareva u "Boljem životu" spojio je legendarni scenarista Siniša Pavić. Upravo on je Ivanu davao uloge koje su obeležile njegovu karijeru, pa ga danas pamtimo kao Boška Despotovića, Stevicu Kurčubića, ali i ozloglašenog ratnog zločinca Svetozara Vujkovića, kog je igrao u seriji "Banjica".

- Prvi moj projekat u kojem je zaigrao bio je film, a zatim i serija "Otpisani" (1974). Nakon toga sarađivali smo u seriji "Vruć vetar" (1980). Bile su to manje uloge. Do izražaja je došao u seriji "Banjica", u kojoj je oduševio publiku i kritičare. Bekjarev nikada pre toga nije igrao neke teške dramske uloge i bio je iznenađenje za sve, čak i za sebe. Rekao mi je tada kroz šalu: "Iznenadio sam samog sebe kako dobro glumim." Njegov talenat smo mogli da upotrebimo na različite načine, što je veliki plus za svakog glumca. Naša poslednja saradnja bila je na seriji "Porodično blago" - kaže Pavić.

Gledaćemo ga u filmu "Bilo jednom u Srbiji"

Reditelj filma "Bilo jednom u Srbiji" Petar Ristovski, u kojem je Ivan odigrao svoju poslednju rolu, prisetio se kratke saradnje sa Bekjarevim.
- Kao i ostali članovi glumačke "stare garde" sa kojima sam imao priliku da se sretnem, i Ivan je ostavio utisak skromne i duhovite osobe koja vam, hteli vi to ili ne, istera osmeh na lice. Srećan sam što sam imao priliku da sarađujem sa takvim čovekom i što smo uspeli da zajedno iskreiramo još jednu ulogu po kojoj će, nadam se, ostati upamćen - kaže Petar za Informer i otkriva da će uloga predsednika opštine Leskovac Mihajla Babamilkovića ostati u filmu iako Ivan nije uspeo da je završi:
- Igra ozbiljnog političara, pokretača leskovačkog društva, odigrao je baš onako kako smo se dogovorili, strastveno i sa dozom finog humora koji je obeležio njegovu glumačku karijeru. Naš poslednji susret bio je baš kroz kameru onako kako je on, rekao bih, najviše i voleo da komunicira sa ljudima. Bio je profesionalac, koncentrisan na glumački zadatak koji ima pred sobom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija