• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Milić

09.12.2020

11:50

SVI SU MU OKRENULI LEĐA KADA JE OSTAO BEZ PARA! Ispovest Saše Matića o DŽEJU - Mislio je da će ZAVRŠITI U KUTIJI! Evo ko je sa ESTRADE ostao uz NJEGA

Estrada

SVI SU MU OKRENULI LEĐA KADA JE OSTAO BEZ PARA! Ispovest Saše Matića o DŽEJU - Mislio je da će ZAVRŠITI U KUTIJI! Evo ko je sa ESTRADE ostao uz NJEGA

Podeli vest

Dok je Džej Ramadanovski imao para, svi su imali. Kada mu je nestalo para, nestalo je i drugara, kaže u emotivnoj ispovesti za Informer pevač Saša Matić.

On se sa legendarnim kolegom družio od 1995. godine i pamti ga kao galantnog čoveka koji je svima hteo da pomogne i svakog da počasti.

- Džej je bio velikodušan. Kada je on imao para, imali su svi: prijatelji, neprijatelji, tekstopisci, konobari, muzičari, ali i obični prolaznici. Ko god mu je sa ulice nešto tražio, bio je dobar bar 100 evra. Ali na kraju, kada je ostao bez para, ostao je i bez drugara. Uz njega su ostali samo pravi prijatelji, a to su Rule, Mića Softić, Žika Bugarčić, Andrijana, Mina Kostić i njen bivši muž Tika, Vanesa Šokčić, Aco Pejović, Aca Lukas i Željko Samardžić. Svi oni, uključujući i mene, želeli su mu dobro - započinje Matić emotivnu priču o velikom prijateljstvu sa Ramadanovskim.

Foto: tv pink printscreen

Izdržavao druge

Saša kaže da je nekada legendarni pevač umeo da potroši basnoslovne sume novca na ljude koje voli.

- Pored njega nije bilo šanse da bilo ko plati ceh. Pogotovo kada je zbog posla bio celog leta u Crnoj Gori. Nisi mogao da ga častiš ni kafom, a kamoli nečim većim - priseća se Matić, koji tvrdi da je Džej na more vodio sa sobom između 20 i 50 ljudi.

Svima je davao novac za smeštaj, hranu, džeparac!

- Tih meseci ih je on izdržavao. U hotelu "Velžon" u Budvi, gde je odsedao, ljudi su se samo smenjivali. Jedna grupa dođe na sedam dana, pa onda stigne druga... I sve na njegov račun. Cehovi su mu na kraju bili između 40.000 i 50.000 evra. Koliko sam se samo puta borio sa njim da platim, ali ne vredi. Kaže on: "Ne, ti si brat, prijatelji i naš gost."

Matić se trudio da se oduži Džeju kada stignu u Beograd, pa je zato organizovao druženja po restoranima:

- Konobarima prethodno kažem da ni slučajno ne uzmu pare od Džeja. Jer ja znam njegove fore. On kao ode do toaleta, a u stvari plati račun.

Foto: Printscreen You Tube

Neku kintu bi Ramadanovski uvek gurnuo i u džep ćerke Saše Matića.

Obožavao je decu, a i deca su volela njega.

- Kad god sretne Aleksandru, izvadi i da joj 100-200 evra - kroz osmeh kaže Matić, prisećajući se jedne anegdote sa njim:

- Krenuo sam sa porodicom na letovanje u Hrvatsku, pa smo se zaustavili u Banjaluci da ručamo. Baš u tom restoranu Džej je prethodne noći imao nastup, pa je došao da nas vidi. Čim je ušao, počeo je usnama da svira trubu i da đuska. Prišao je mojoj ćerki i rekao: "Aleksandra, dođi 'vamo da te čika Džej nauči kako da kradeš novčanike po plažama."

Šibicarenje

Umeo je da zabavi decu svojim forama sa šibicarenjem. Četvorogodišnjoj Aleksandri je to bilo veoma zanimljivo:

- Prvi put joj je dopustio da provali gde je šibica, pa joj je dao 50 evra. Drugi put je pita: "Je l' vidiš šibicu?" Ona viče: "Ne", i govori mu da joj ponovo pokaže. A Džej će njoj: "Hoćeš da nastaviš da se kockaš? Pa traži od ćaleta 50 evra." Mi smo popadali sa stolica od smeha. Ulepšao nam je dan. Bio je genije. Takav se više neće roditi.

Jedva je pevao, nije mogao do daha da dođe

Matić kaže da je Džej poslednjih godina bio loše:

- Zbog zdravstvenih problema nije imao nastupa koliko bi trebalo, s obzirom na to da je imao toliko hitova da je mogao da pravi dva koncerta dnevno. Teško mu je bilo da peva jer je nekada jedva dolazio do daha. Pre godinu dana je mojim muzičarima pokazao rez od operacije srčanih zalizaka, koju je imao u Beču. Rekli su mi da je ožiljak baš veliki. Da se nije tada operisao, odavno bi nas napustio.

Govorio mi je: Završiću u kutiji

Folk pevač kaže da je Džej uvek mislio da će neslavno završiti život.

- Stalno je ponavljao: "Počeo sam u kartonskoj kutiji, i završiću u kartonskoj kutiji." Kao da je hteo da to tako bude.

Foto: printscreen Facebook Siniša Mitrović

 

Po dva dana je bio u kafani

Saša se priseća da je Džej toliko voleo kafanu da je tamo umeo da bude po dva dana.

- Bio sam kod Fute u studiju, da mi nareže na CD pesmu "Poklonite mi nju za rođendan", kad mi je zazvonio telefon. Bivši dečko Mine Kostić Tika zove me i kaže: "Dođi u 'Cezar', tu sam sa Džejom i Sinanom Sakićem." Dođem ja, pustim im da čuju pesmu, a Džej će: "Moraš onaj deo 'Znam da loša je i neverna' malo ciganski da otpevaš, malo da ga zavučeš." Sat vremena iza ponoći, Tika i ja smo otišli, a oni su ostali. Sutradan me opet zove Tika: "Zovu te Džeki i Sinan na ručak." Pitam ga kada su se sinoć razišli, a on meni kaže: "Šta razišli, ostali su ovde cele noći". Eto, vidite koliko se davao prijateljima, ljudima...

Smuvao odbojkašicu

Matić ističe da je jedina Džejova neprežaljena ljubav jedna odbojkašica, Petra.

- Posle Nade najviše je patio za njom. Mnogo ju je voleo. Nakon razvoda počeo je sa njom da se zabavlja, a kada su se razišli, bilo mu je strašno teško. Stalno nam se u društvu žalio, nije prestajao da priča o njoj.

Ćero, ko je od nas Cigana završio faks?

Matić je ispričao kako je Ramadanovski reagovao kada je saznao da se njegova ćerka Ana upisala na fakultet.

- Sedimo mi i kaže Džej: "Moram da ti saopštim tužnu vest. Ana mi je upisala fakultet. Rekao sam joj: 'Ćero, ko je od nas Cigana završio fakultet? Pa nemoj da me malerišeš.'"

Foto: Zoran Sinko

Džej: Marina, lavice, je l' pišeš pesme ili deliš savete?

Saša otkriva da je Marina Tucaković pokušala da utiče na Džeja da se malo smiri, ali da nije uspela u tome.

- Jednom je Džej došao kod Marine u euforičnom stanju, a ona mu je rekla: "Daj bre, Džeki, stani malo na loptu. Sredi se, počni da snimaš album, radi na pesmama, na sebi, smršaj, smanji gas..." A on će njoj: "Alo, lavice, jesi li ti tu da pišeš pesme ili da deliš savete?" Bio je beskrajno duhovit i inteligentan. Nekada je koristio ulični žargon, ali to je samo njemu pristajalo. Bio je rečit i brzo je mislio. 

I Đura Jakšić je bio pijanac ko Džej

Saša kaže da je njegov prijatelj zaslužio da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, bez obzira na to što će biti onih kojima se ta ideja neće svideti.

- Sada će biti onih koji će reći bio je ovakav ili onakav, ali čekajte! Šta je bio Đura Jakšić? Pesnik, ali i pijanac i boem! Išao je od kafane do kafane po Skadarliji. Kao i mnogi pesnici, glumci... Ali oni nisu zbog toga loši ljudi. Oni su iza sebe ostavili dela, kao i Džej. Ostavio je pesme koje će sutra moji unuci slušati.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zdenko

pre 3 godine

I nista im nije zamerio. Gledam danas, svi se slikaju i utrkuju da pokazu koliko su ga voleli. Sta reci? Neka mu je laka zemlja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija