• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Istorijski zabavnik

29.12.2020

08:08

TELO LEGENDARNOG GLUMCA UKRADENO IZ GROBA, a kada su zločinci TRAŽILI OTKUP UDOVICI dobili su URNEBESAN ODGOVOR!

Estrada

TELO LEGENDARNOG GLUMCA UKRADENO IZ GROBA, a kada su zločinci TRAŽILI OTKUP UDOVICI dobili su URNEBESAN ODGOVOR!

Podeli vest

Jedna od neverovatnih priča o Čarliju Čaplinu je ona o dva muškarca koji su ukrali njegovo telo iz grobnice u švajcarskom selu iznad Ženevskog jezera

Čarli Čaplin je jedno od najprepoznatljivijih lica u istoriji filma. Američki filmski institut ga je stavio na 10. mesto na listi 100 najvećih glumaca dvadesetog veka. Pored toga, ovaj umetnik je bio i režiser, scenarista i producent i jedan od najvećih komičara svih vremena.

Svakako je najpoznatiji po liku simpatičnog i dobroćudnog skitnice Čarlija koga i danas prepoznaju i vole milioni ljudi širom sveta. Ipak, manje je poznato i da se poslednji "filmski obrt" umetnikovog života dogodio nakon njegove smrti!

Filmska krađa

Čarli Čaplin je umro 25. decembra 1977. godine. 1. marta 1978. sanduk sa telom je ukraden iz grobnice na švajcarskom groblju. Policija je otpočela istragu, a sve se odvijalo pod budim okom javnosti iz čitavog sveta.

Ispostavilo se da su telo ukrali Romana Vardasa i Ganča Ganeva, poljski i bugarski automehaničari u pokušaju da iznude novac od Čaplinove udovice Une O’Nil. Njoj je stigao zahtev za otkup od 600.000 dolara, ali ucenjivači sigurno nisu očekivali njenu rekaciju! Naime, kada je čula koliko traže, Una je rekla kako bi njen suprug "mislio da je njihov zahtev smešan".

Ipak, ni lopovi nisu odustajali. Nakon inicijalnog šoka, pretili su da će, nakon Čaplinovog tela, oteti i njihovo dvoje najmlađe dece. Policija je telefonske pozive snimala, ali u prvo vreme nikako nije mogla da uđe u trag zločincima.

Kraj potrage

Istraga je trajala pet nedelja i konačno je dala rezultate. U velikoj policijskoj akciji policija je uspela da uhapsi dvojicu otmičara i pronađe kovčeg sa glumčevim telom koje su zločinci zakopali u polju na oko kilometar i po od Čaplinove porodične kuće u Korsieru.

Jedanaest nedelja nakon krađe, telo Čarlija Čaplina ponovo je položeno u grobnicu u blizini Ženevskoj jezera. Ovog puta, sanduk je ostavljen ispod debelog sloja betona kako bi se sprečili mogući ponovni pokušaji pljačke.

Što se tiče pljačkaša, ispostavilo se da je reč o političkim izbeglicama iz Istočne Evrope. Sudilo im se za pljačku groba i pokušaj iznude. Vardas je dobio četiri i po godine teškog fizičkog rada, a Ganev 18 meseci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija