• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.01.2021

08:27

OVAKO JE GOVORILA MIRA FURLAN: Smučilo mi se da budem JAVNA LIČNOST! Mi živimo u TEŠKOM SVETU u kojem je sve teže mladim ljudima da se PROBIJU

Estrada

OVAKO JE GOVORILA MIRA FURLAN: Smučilo mi se da budem JAVNA LIČNOST! Mi živimo u TEŠKOM SVETU u kojem je sve teže mladim ljudima da se PROBIJU

Podeli vest

Mira Furlan, jedna od najlepših glumica iz bivše Jugoslavije, rođena je u Zagrebu, 7. septembra 1955. godine, a preminula je danas u 66. godini

Ovako je govorila legendarna jugoslovenska glumica.

Na pitanje kako je to biti umetnik između svetova, Furlanova je odgovorila da je to, pre svega, osećaj nepripadanja.

- To je istovremeno osećaj pripadanja svim svetovima. Pitanje emigracije i ostavljanja doma i ideja pronalaženja novog doma... Sve su to velika pitanja koja me svakog dana opsedaju. Na kraju bih ipak kazala da je u tom nepripadanju neki prostor lične slobode koji je vrlo vredan. Nepripadanje sa sobom nosi velike nedostatke i velike rupe u postojanju, ali kukanje da smo nešto izgubili, a ono drugo nismo našli, nema nikakvog smisla - govorila je Mira.

Ona je objašnjavala kakva je situacija u Americi.

- Sve se to pripremalo. Neprestano postoje snage koje se sudaraju. Ja sam ipak na drugoj strani. Verujem u ideju da se nasiljem i oružjem ništa ne može rešiti. Gandi i Martin Luter King me inspirišu i zvezde su vodilje u mom životu - govorila je ona.

Foto: beta/miljenko klepac

Mira Furlan

Ona je govorila da društvene mreže kreiraju novu stvarnost u kojoj više nemamo pojma šta je istina, a šta je laž.

- Čini mi se da svet nije u najboljoj fazi. Stalno mislim o tome da je sve ovo normalno. Toliko siromašnih ljudi ima, izbeglice, ratovi, negiranje naučnih činjenica... Mi živimo u jednom veoma teškom svetu kroz koji je sve teže mladim ljudima da se probiju. Kroz te laži i buku je sve teže razaznati istinu.

Brinem se za mlade ljude jer im naše generacije ostavljaju ovako opasan svet. Cenjena glumica piše novu knjigu i napominje da se sve vreme pita ima li smisla da 20 godina zastupa iste stavove u javnosti.

- Čini mi se da me retko ko čuje. Nemam više snage da budem javna osoba. Pišem memoarsku knjigu o svemu tome i još se nisam odlučila da li ću to što pišem uopšte poslati u svet - zaključila je tada Mira.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija