• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbija Danas

15.02.2021

11:21

NAŠA POZNATA PEVAČICA PREMINULA OD TUGE ZA ĆERKOM! Njena TRAGIČNA SUDBINE nateraće vam SUZE na oči!

Estrada

NAŠA POZNATA PEVAČICA PREMINULA OD TUGE ZA ĆERKOM! Njena TRAGIČNA SUDBINE nateraće vam SUZE na oči!

Podeli vest

Vera Ivković je bila jedna od najcenjenih pevačica narodne muzike u bivšoj Jugoslaviji koja je obeležila veliki period u tadašnjoj muzici.

Dama izuzetnog glasa važila je za veliku umetnicu i pevača za koju se nisu vezivali nikakvi skandali. Ipak, splet nedaća u životu Veru je koštao zdravlja, pa kako mnogi smatraju, otišla je sa ovog sveta prerano.

Preminula je 10. marta 2012. godine u Domu za stara lica u Rumi.

Foto: Printscreen You Tube/RTS Kolo - Zvanični kanal

Razbolela se šest godina ranije, nakon što joj je u 27. godini života preminula kćerka. 

Suprug Danilo umro je 2002, a četiri godine kasnije i njihova ćerka Maja. Vera je imala nekoliko moždanih udara, a od 2006. bila je vezana za invalidska kolica.

Živela je daleko od očiju javnosti, okovana bolom i zaboravljena od mnogih. U najtežim trenucima, osim sina Vlade i snaje, uz nju su bile koleginice Anđelka Govedarević i Gordana Stojičević, sa kojima je pevala u "Đerdanu".

- Teško se borila s bolešću moje sestre. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku - rekao je jednom prilikom Verin sin Vlada, koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

Vera je karijeru započela 1966. godine snimajući duetske ploče sa suprugom Danilom Živkovićem, kompozitorom i aranžerom, a zatim i solo albume od kojih su mnogi dostigli zlatne tiraže.

Bila je poznata po hitovima "Šuška se, šuška", "Šta će mi šalvare", "Vrgolastu rodila me nana","Samo ti si u mom srcu", "Da nije tebe" i "Kako je tebi bez mene". Snimila je veliki broj šumadijskih, vojvođanskih, starogradskih i izvornih pesama, ali i veliki broj balada i novokomponovanih narodnih pesama.

Ivkovićeva je osvojila veliki broj priznanja i prestižnih nagrada na festivalima širom cele Jugoslavije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Voja

pre 3 godine

Neka ti tamo negde bude bolje kad na ovom svetu nije.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija