• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: krstarica/informer.rs

16.02.2021

10:43

NIKADA NIJE HTEO DA PRIZNA KRIVICU! Imao je samo 15 godina kada je osuđen na DOŽIVOTNU ZATVORSKU KAZNU!

Estrada

NIKADA NIJE HTEO DA PRIZNA KRIVICU! Imao je samo 15 godina kada je osuđen na DOŽIVOTNU ZATVORSKU KAZNU!

Podeli vest

Džo Lajgon imao je samo 15 godina kad je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog učestvovanja u pljački i napadu u kojem je dvoje ljudi umrlo, a šestoro povređeno.

U četvrtak je Lajgon, danas star 83 godine, izašao iz državnog zatvora u Pensilvaniji kao slobodan čovek nakon 68 godina. Tokom skoro sedam decenija, nikad nije prestao da tvrdi da u ubistvima i napadu nije učestvovao i da nepravedno izdržava kaznu.

Kazna mu je 2017. godine smanjena na 35 godina, kada je Vrhovni sud u Americi doneo odluku da su automatske doživotne kazne za decu okrutne. Mnogim zatvorenicima čiji su slučajevi slični Lajgonovom kazne su takođe umanjene i podneli su zahteve za uslovni otpust. Lajgona to nije zanimalo. „Želeo bih da budem slobodan. Kad si na uslovnoj slobodi, često moraš da posećuješ službenike zadužene da prate tvoje kretanje. Ne smeš da odeš iz grada. Za mene je to delimična sloboda“, objasnio je Džo za Filadelfija Inkvajer. 

„Trošimo ljudske živote i novac s predugim zatvaranjem ljudi. Nadajmo se da ćemo s puštanjem maloletnika osuđenih na doživotni zatvor razmotriti način na koji osuđujemo ljude“, rekao je sudija nakon svoje odluke.

 

 

Džo Lajgon se pre izlaska pripremao tako da je gledao vesti na malom televizoru u svojoj ćeliji. „Sviđaju mi se izgledi za preživljavanje napolju“, našalio se gledajući kroz prozor. „Gledam ove visoke zgrade, to mi je sve novo. To pre nije postojalo“, dodao je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija