• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cnn

16.02.2021

19:29

PREMINUO SLAVNI PRODUCENT! Nije uspeo da se izbori sa upalom pluća...

Estrada

PREMINUO SLAVNI PRODUCENT! Nije uspeo da se izbori sa upalom pluća...

Podeli vest

Džoni Pačeko je preminuo u 85. godini života usled komplikacija izazvanih upalom pluća. Nazivali su ga kumom salse, a ovaj multiinstrumentalista je posebno voleo afro-kubanske ritmove kao što su čaranga i pačanga. On je bio vođa benda, producent, aranžer, kao i direktor izdavačke kuće koja je od mnogih muzičara napravila zvezde, a Selija Kruz je jedna od njih

Rođen je 1935. godine u Dominikanskoj republici, a kako se navodi njegova muzička edukacija je krenula od rođenja. Njegova porodica se 1940. godine preselila u Bronks da bi izbegla život u diktaturi Rafaela Truhilja. 

Studirao je perkusije na Džulijardu, da bi na oformio svoj orkestar krajem šezdesetih godina prošlog veka. Tada je otvorio i izdavačku kuću - Fania Records jer je želeo da pomogne kubansko-latinoameričkim muzičarima.

Foto: Printscreen You Tube/amaying changes

Džoni Pačeko je bio poznat kao kum salse

Sakupljao je talentovane muzičare, kombinovali su muziku poput merenga i mamba da bi na kraju oformili super-grupu Fania All-Stars. Specijalnost im je bila miks Latino ritmova sa bržim ritmom i jakim perkusijama. Publika je taj muzički žanr nazvala salsa i ostalo je istorija.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija