• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2021

10:01

SVAKI MUŠKARAC KOJI JE POTENTAN IMA PRAVO DA NAPASTVUJE ŽENU?! Enver Petrovci ŠOKIRAO IZJAVOM o Merimi Isaković

Estrada

SVAKI MUŠKARAC KOJI JE POTENTAN IMA PRAVO DA NAPASTVUJE ŽENU?! Enver Petrovci ŠOKIRAO IZJAVOM o Merimi Isaković

Podeli vest

Vest da je glumicu Merimu Isaković napastvovao glumac Branislav Lečić 1978. godine odjeknula je kao bomba, a ovim povodom oglasio se na Tv Prva glumac Enver Petrovci i šokirao javnost izjavom o čitavom slučaju

- Svaki muškarac koji je potentan ima pravo da siluje ženu- izjavio je Petrovci na Tv Prva, a onda se ispravio pa rekao "napastvuje" kada je reagovala voditeljka.

 "A ako ga ona odbija, postoji to kritično doba kada on može da je napadne..."

"Znam da Merima ne bi lagala, a Leka ne bi silovao. To je verovatno bio trenutak slabosti, ona je došla kod njega, mladi, lepi, potentni, jurio je sigurno mesecima, ona ga je odbila, on je krenuo i hteo da ide do kraja, ali se povukao u nekom trenutku".

Petrovci je dodao da veruje Merimi i tome da je Lečić tražio oprošaj jer ga je to mučilo.

"On je fino vaspitan čovek. U tom trenutku ima 20 godina, to su mlade godine, to se ljudima može dogoditi. Mislio je da je svet njegov, posle nije verovao šta je uradio".

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Branisalva Lečića glumica Merima Isaković optužila da ju je napastvovao

Sudija VIšeg suda u Novom Sadu Ivana Josifović gostujući na TV Prva rekla je da sve što je učinjeno protiv volje, naklonosti i želje druge osobe je nezakonito. Nisu sva krivična dela silovanje, ali svako delo prtiv volje druge osobe je nedozvoljeno.

Delo koje se dogodilo pre 43 godine ne može biti predmet krivično-pravno postupka, odnosno zastarelo je, a kako ističe, kod nas ranije ponašanje ne predstvalja dokaz u vezi sa krivičnim delom. Ta okolnost utvđuje se isključivo dokazima o postojećem postupku.

Josifović je otkrila da će tužilac pokrenuti istragu sa najnižim stepenom verovatnoće da se nešto desilo, uz optužnicu je potrebna opravdana sumnja.

"Još uvek se ne vodi postupak, vodi se istraga, preduzimaju se predistražne radnje. O tome ko će biti svedok odlučuje organ postupka, ako se pokrene postupak onda tužilac odlučuje o svedocima. Svedok može da bude svako lice koje ima saznanje od događaju ili akterima događaja".

Takođe, objasnila je, poligraf i snimak nisu dokazi u krivično-pravnom postupku, to su samo dokazi za javnost, za sada.

 - Javnost ima pravo da zna šta se dogodilo, a to ćemo da znamo kad budemo imali sudsku presudu -  zaključila je.

U jeku čitavog događaja glumac Enver Petrovci objasnio je šta misli pod tim da muškarci napadaju žene.

- Da budemo iskreni. Ne znam da li vi imate brata, oca? Ne postoji muškarac na ovom svetu koji ne dobija napad od nekog dopadanja, da budemo iskreni. Ako se neko oseća muškarcem, jakim, sposobnim, kako bih rekao, potentnim, a da mu se dopadne neka devojka ili žena, nije važno, a ona ga odbija ili nema načina da joj priđe, onda on dobije tu želju za napadom. Ne želju za silovanjem, već za napadom. Možda je taj napad Leka imao u tom trenutku. Znate, vrlo je teško zaustaviti se kada si potentan, a neko ti se dopadne. Nije postojao muškarac kojem se Merima nije dopadala. Bila je prekrasna osoba. I danas bih bio sa njom. Toliko je lepa žena. Kad kažem lepa, mislim na unutrašnju lepotu, iako je ona imala i spoljašnju lepotu. Mogu da razumem Leku, ali mogu da razumem i Merimu- rekao je Petrovci za Blic.

Foto: printscreen/youtube/ Bojan Rajević

Merima Isaković u ispovesti otkrila da ju je napastvovao Branislav Lečić

Podsetimo, Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom. U opširnoj ispovesti za "Nedeljnik" opisala je stravične detalje se*sualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživela od Lečića u stanu u kojem je u to vreme živeo sa svojom majkom. Merima je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

- Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše. Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. "Opraštam ti”, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. “Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.” Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja - ispričala je, između ostalog, Merima Isaković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branka Met

pre 3 godine

Ovaj glumac mora da razlikuje ljude od životinja. Ljudi kontrolišu svoje nagone za razliku od životinja. On mora da zna da žena nije objekat za pražnjenje muških nagona već ljudsko biće koje ima sva prava da bira. To što on kao mačo misli da može da nagonski reaguje prema osobi ženskog pola je čisti idiotizam. Neka samo pomisli na svoju sestru, majku, ćerku ili bilo koju srodnicu ženskog pola. Da li je uloga žena da zadovolje muške nagone i da, bez obzira što su time duboko ljudski povređene, shvate potrebe muškaraca i ćute. On je bolesnik i osoba opasnih namera. Fuj i bljak!

Stojan

pre 3 godine

"Neka samo pomisli na svoju sestru, majku, ćerku ....." Pa mozda je prvo njih napastvovao to jest silovao i to postala praksa u njihovoj familiji.

Milan63

pre 3 godine

Pročitao sam pažljivo šta je čovek rekao i mogu samo da zaključim da je i njemu, a verovatno i Lečiću, potrebna stručna pomoć. Ti ćeš, braćala, da određuješ šta je ženama potrebno i čemu služe. Pa, šta bi ti rekao da te neko potentan siluje? Fuj!

Srbin

pre 3 godine

Karaktera bez, sramote bez, kao da je Lečićev brat blizanac! Zna li on ko ga je rodio?

Stojan

pre 3 godine

Strasno shvatanje tog Petrovcija. On se pretvara da ne razume da kad napastvuje zensku onda je siluje. Muskarci trebaju da osvoje zensku sa cvecem, lepim i kulturnim ponasanjem, svojom inteligencijom, dostavljanjem do znanja da im se svidja i tako te stvari. Ali napastvovati zenu ili muskarca je silezdistvo. Najverovatnije je i on jedan od tih sto nije silovao nego napastvovao zenske pa sada pokusava da upotrebom dve reci za isti kriminal opise da je nesto drukcije. Sramno.

Jovan

pre 3 godine

E pa zapadnjaci i ostali, ovo vam je kao "civilizovani albanac", a kakvi su oni drugi možete prepostaviti, pa ih lepo uzmite da vam po kući siluju.

Pera

pre 3 godine

Dobro, a Enveru Petrovciju su potrebne dobre batine, on se opametiti neće niti može. Koja stručna pomoć, koji bakrači? Batine brale, da malo smanji njegovu "potentnost". Budala jedna nevidjena. Čekam da se javi i Eva Ras pa da ga brani - fuj.

dragan

pre 3 godine

Petzrovci je definitivno psihički BOLESNIK, ili je i on nasilnik - seksualni manijak pa opravdava takve stvari.

Jasna

pre 3 godine

Treba mu reci, da ako veruje u to, onda bi sigurno imao razumevanje ako bi njega isto tako spopao neki homoseksualac jer ne moye da mu odoli, a "potentan je". Verovatno i sam Petrovni ima taj manir, Lepo bi bilo da se jave osobe kojima on "nije uspevao da odoli"... Sramota.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija