• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

30.04.2021

20:39

BORIM SE DA SEBI I SVOJOJ DECI OBEZBEDIM NOVI ŽIVOT! Poznata srpska glumica se razvodi zbog porodičnog nasilja!

Estrada

BORIM SE DA SEBI I SVOJOJ DECI OBEZBEDIM NOVI ŽIVOT! Poznata srpska glumica se razvodi zbog porodičnog nasilja!

Podeli vest

Srpska glumica i voditeljka Jelena Helc Vesković, već deset meseci živi u Berlinu razdvojeno od supruga, a kako tvrdi, razlog je porodično nasilje koje je trpela zajedno sa četvoro dece

Jelena Helc Vesković je članica Narodnog pozorišta u Beogradu, a široj javnosti je bila poznata po televizijskim emisijama “Granica” i “Kuća snova”. Od 2015. godine je zbog posla supruga Milana Veskovića sa porodicom živela prvo u Rumuniji, a zatim u Berlinu. Iz prethodne veze ona ima jedno dete, a u braku sa Milanom je rodila još troje. Kako je otkrila medijima, ona sa decom već duže živi sama sa decom u Berlinu, kao i da se zbog nasilja u porodici vode brojni sudski postupci.

- Već deset meseci živim sama u Berlinu sa mojih četvoro dece. Nažalost, naša *bajka* završila se pozivom policiji, koja je morala decu i mene da zaštiti od mog muža – zbog porodičnog nasilja i nasilja nad decom. Od tada se borim da sebi i svojoj deci obezbedim novi život – u miru, ljubavi i bez nasilja i stresova. Nije lako, ali borim se za decu i zbog toga mi ništa nije teško - rekla je glumica medijima i dodala:

- Nije lako biti sam, boriti se da uspostaviš sasvim novi život…pa još u vreme korone i praktično sam sa sobom…davati izjave i čitati dopise na jeziku kojim slabo barataš. I na sve to boriti se protiv laži i podmetanja najniže vrste, od strane onih koji su ti do juče bili „porodica“. Ogromnu podršku imam i od institucija i od prijatelja koje sam ovde,u međuvremenu stekla. -

Ona kaže i da u proteklom periodu sa suprugom komunicira isključivo preko advokata, da je prepuštena sama sebi i da suprug pokušava da joj uzme decu. Takođe navodi da je u Nemačkoj bila doneta mera zabrane prilaska Milana Veskovića njoj i deci i da je u Berlinu podignuta krivična prijava protiv njega.

- Pošto za sve ovo vreme nema ni priznanja ni pokajanja od strane mog muža, sve se odvija putem advokata i sudova. Procesi vezani za decu se uveliko odvijaju, za razvod čekam zakonsku mogućnost da podnesem zahtev. Umesto da obezbedi izdržavanje svoje dece, rešio je da investira u advokate iako odlično zna da ja tako nešto sebi ne mogu da priuštim. Nastavlja sa finansijskim, psihičkim i emocionalnim nasiljem - kazala je glumica i dodala:

- Pre nekoliko meseci moj muž je odlučio da se obrati srpskom sudu, bez da me je o tome obavestio i sada u Srbiji pokušava da mi otme decu. Nažalost, ne vodi se njihovim najboljim interesima nego je i dalje vođen svojim besom. Angažovao je advokata poznatog javnosti po slučajevima sumnjivih sporova koji su se završavali loše po majke. -

Jelena Helc navodi da je u Nemačkoj protiv njenog muža podneta krivična prijava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroslav

pre 2 godine

horor vezano za nasilje, ali kako su ove poznate glumice zaposlene u pozoristu u kojem redovno primaju platu, i doprinose a zive u inostranstvu? u koliko predstava igraju svi zaposleni? a u isto vreme zive u inostranstvu po godinu dana i duze?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija