• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kurir/informer.rs

11.05.2021

12:16 >> 14:24

ODRŽANA KOMEMORACIJA MIRI FURLAN U JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU! Kolege i prijatelji se oprostili od velike umestnice

Estrada

ODRŽANA KOMEMORACIJA MIRI FURLAN U JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU! Kolege i prijatelji se oprostili od velike umestnice

Podeli vest

Glumica Mira Furlan preminula je 20. januara u Los Anđelesu, a danas je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana komemoracija na sceni “Ljuba Tadić”

Da se oprosti od velike umetnice došlo je mali broj ljudi, a od kolega Anica Dobra, Rada Đuričin i Radoslav Rale Zelenović.

U JDP, čiji je u jednom periodu bila pridruženi član, igrala je Leu u “Dibuku Anskog” u režiji Edvarda Milera i Izabelu u “Pozorišnim iluzijama” Pjera Korneja u režiji Slobodana Unkovskog. Trenutno se u tu igra njena drama "Dok nas smrt ne razdvoji".

Vest o njenoj smrti zatekla je ceo region, a posebno kolege sa kojima je sarađivala.

- Ona je bila veličanstvena glumica. Ogromna, inspirativna za sve one koji se i nisu bavili glumom. Bila je od onih koji zrače čak i sa tog ekrana filmskog, pogotovo sa scene - rekao je glumac Voja Brajović po smrti voljene koleginice.

Foto: beta/miljenko klepac

Komemoracija Miri Furlan

Rođena u Zagrebu, Mira Furlan osamdesetih godina postaje jedna od najistaknutijih glumica kako u Hrvatskoj, tako i u čitavoj Jugoslaviji. U pozorištu je odigrala značajne uloge, a popularnost je stekla ulogama u mnogim televizijskim filmovima i serijama kao što su "Velo misto Miljenka Smoje", "Nepokoreni grad", "Putovanje u Vučjak", "Bolji život".

Na filmu je odigrala glavne uloge u četrdesetak ostvarenja: "Otac na službenom putu" Emira Kusturice, "Kiklop" Antuna Vrdoljaka, "Lepota poroka" Živka Nikolića, "U raljama života" i "Za sreću je potrebno troje" Rajka Grlića, "Za sada bez dobrog naslova" Srđana Karanovića, "Video jela – zelen bor" Gorana Gajića…

Bila je nagrađivana za svoj rad na filmu i u pozorištu – Dobila je dve Zlatne arene za uloge u filmovima "Kiklop" i "Lepota poroka", nagradu "Dubravko Dujšin" za ulogu u predstavi "Mesec dana na selu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija