• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv.rs

16.07.2021

15:46

SNIMAK JE MONTIRAN?! Danijela Štajnfeld ne odustaje, oglasio se Lečićev advokat: Sumnjivo mi je što se ona prvo obratila...

Estrada

SNIMAK JE MONTIRAN?! Danijela Štajnfeld ne odustaje, oglasio se Lečićev advokat: Sumnjivo mi je što se ona prvo obratila...

Podeli vest

Advokat glumca Branislava Lečića Čedomir Stojković oglasio se saopštenjem nakon što je Više javno tužilaštvo odbacilo prijavu glumice Danijele Štajnfeld, koja je Lečića optužila da ju je silovao

– Kako smo saznali iz medija, zastupnik Danijele Štajnfeld uložiće prigovor Apelacionom Tužilaštvu, što znači da odluka Višeg Javnog Tužilaštva još uvek nije pravosnažna. Kako vidimo, Danijela Štajnfeld, njen zastupnik, Merima Isaković i grupa medija nastavljaju davno započetu medijsku kampanju, vršeći pritisak kako na nadležne organe tako i na javnost, uz iznošenje izmišljenih, neutemeljenih i neistinitih opravdanja za ovakav ishod prvostepene odluke, dok su činjenice i nepobitni dokazi su na strani mog klijenta – napisao je Lečićev advokat.

On navodi da od 19. marta Lečić u ovom slučaju ima status građanina, zbog čega su njemu i advokatu nepoznati detalji iskaza Danijele Štajnfeld, kao i svedoka i dokaza do kojih je došla policija.

– Činjenica je da je Danijela Štajnfeld slučaj silovanja započela u medijima, još u avgustu prošle godine, te da se sa imenom Branislava Lečića, kao počinioca navodnog dela, obratila prvo medijima, a ne policiji. Ona je policiji dala iskaz sa identitetom Branislava Lečića tek 19. marta, a američkom NJu Jork Tajmsu dosta ranije. Upravo od ovog medija je moj klijent saznao da ga Štajnfeldova optužuje za silovanje, i to još 11 dana pre nego što je njegovo ime otkrila policiji. Naime, gospodin Lečić je 8. marta dobio pitanja novinarke ovog lista na temu optužbi Danijele Štajnfeld da ju je on silovao, na šta je odgovorio 9. marta negirajući sve navode Danijele Štajnfeld – ističe Stojković.

Advokat dalje tvrdi da je snimak, na kome Lečić razgovara sa Danijelom Štajnfeld nakon navodnog silovanja, montiran, te da se dijalog između njih dvoje nije desio u kontinuitetu, već je sačinjen od iscepkanih delova, kasnije nalepljenih u jedan dijalog.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld prvo je svom dokumentarnom filmu otkrila da je bila žrtva silovanja, a onda je u javnosti iznela tvrdnje da ju je silovao “moćnih iz filmske industrije”. Tek mesecima kasnije je policiji prijavila da ju je 2012. godine silovao stariji kolega – inače poznati glumac Branislav Lečić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milojko

pre 2 godine

Silovanja se odmah prijavljuju,ovo posle sto godina ne priznajem

milankukic

pre 2 godine

a gospodine zastupnice kako bi reagovao da nedaj boze nekoo siluje tvog najrdzenijeg pa pogledaj njegovo ponasanje na protestima dali ti to deluje umirujuce to je on Lecic

bubasvaba

pre 2 godine

Kakve vze ima kome se prvo obratila valjda sud sudi po zakonu a na osnovu nepobitnih dokaza .I po cemu ona sada nema pravo zalbe gospodine advokate ??????? po kom osnovu se vi sad oglasavate ???povodom MUVANJA ZA KOLKE PARE ??????.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija