• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sabor/Kurir.rs/Informer.rs

30.09.2021

13:39

PEVAČI NEMAJU VREMENA ZA BOLJKE! Retko ko je Tomu Zdravkovića posećivao u bolnici, a ovako je sam patio!

Estrada

PEVAČI NEMAJU VREMENA ZA BOLJKE! Retko ko je Tomu Zdravkovića posećivao u bolnici, a ovako je sam patio!

Podeli vest

Prošlo je 30 godina otkako nas Toma Zdravković napustio. Poznati pevač je 1991. godine bio teško bolestan i lečio se na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu

Tomi su tada izvadili i drugi bubreg, a bez aparata za dijalizu nije mogao da živi.

Ekipa lista "Sabor" ga je posetila je 1991. godine u bolnici, a pevač je tada pričao o svom zdravstvenom stanju. Toma je naveo da ne krivi kolege što ga ne posećuju.

- Nisu oni krivi, pevači se plaše bolesti, nemaju vremena za boljke. Ne pomišljaju da i njih nešto može da strefi. Uz pesmu i muziku ne misli se o ružnim stvarima. Eto, pre neki dan ovim hodnikom je prolazio Miroslav Ilić, sreo je mog brata Novicu i kada je čuo da ja tu ležim, rekao je da mu je teško zbog toga i da nema snage da me vidi tako bolesnog. Potpuno ga razumem - rekao je Toma Zdravković.

Kako je navedno, za Tomino zdravlje bio je najviše od kolega zabrinut Zoran Kalezić. O njegovom stanju raspitivala se i Lepa Lukić, ali i ljudi iz Sarajeva.

Foto: printscreen youtube

Toma Zdravković

- Dirnula me je pažnja Erne Perić, urednice Televizije Sarajevo. Odmah je predložila da se operišem u Sarajevu i da mi se tamo izvrši transplantacija bubrega. To, međutim, nije bilo ostvarljivo. Moj lekar, koji me sve ove godine prati dr Dušan Manojlović smatra da treba od operacije najpre da se oporavim i tek posle šest meseci da se razmotri ideja o transplantaciji. A to i neće biti baš tako jednostavno, jer kod nas ta oblast nije zakonski regulisana - rekao je Toma.

Goran Bregović, kada je čuo da je Toma Zdravković bolestan, naveo je da ima nameru da napiše pesme i da uradi album pevaču, kada se bude oporavio. O tome je Toma govorio s radošću, ali se zamarao.

- Naprotiv, ovako govorim jer sam uzbuđen. A prvi put u životu desilo se da sam osetio kako mogu punim plućima da pevam. Posle operacije, dijafragma me nije pritiskala i poželeo sam kao nikad do sada da pevam, pevam... Ne, onako estradno, publici, već samo za sebe, da pevam iz sve snage, da čujem svoj glas, da isteram iz sebe svu muku i energiju koja me je ophrvala - kazao je Zdravković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija