• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.10.2021

10:49 >> 11:50

ODRŽANA KOMEMORACIJA MARKU ŽIVIĆU Boda u SUZAMA: Nije bio takav dogovor, trebalo je da me pratiš u PENZIJU...

Marko Đoković

Estrada

ODRŽANA KOMEMORACIJA MARKU ŽIVIĆU Boda u SUZAMA: Nije bio takav dogovor, trebalo je da me pratiš u PENZIJU...

Podeli vest

Glumac Marko Živić preminuo je u 50. godini od posledica korona virusa. On će biti sahranjen danas u 14:30 časova na Novom groblju, dok je komemoracija je održana u Beogradskom dramskom pozorištu

Milica Zarić oprostila se emotivnim rečima:

-Marko, da mi tvoji klasići imamo moć da režiramo ovu životnu predstavu ti bi sada ušetao na scenu koja nosi ime našeg profesora i uziknuo ono tvoje: "A be bate šta ste se zarozali, ajmo bando da radimo". Uvek si se prvo čuo, pa video. "Evo ga Mare!" I osmehom odmah obojiš nam lica. Marko ti si osmeh, šarm, posvećenost, ludačka radna energija, davalnje, bezrezervno davanje, bespošteno davanje, osmeh, nepresušni duh, Đuza naše klase, najduhovitiji naš drug i osmeh koji leći. Ti  si šeret i gospodin čovek. Bučan i stidljiv. Oči su ti divne, dečačke, sijaju dobrom dušom, sijaju ranjivom dušom. Ti si svetionik dobrog raspoloženja. Uveseljavanje beskonačno, zacenjivanje na sceni, iza sceni, u gledalištu. Ti si dar, obožavan od publike. Marconi važni moj, sreća je moja što si me pustio u svoj svet i samoću, što smo delili tišine u kojima smo se razumeli ćutanje, ali što smo mogli i da blebećemo o svemu u zajedničkim šetnjama. Što smo delili scenu i život, pažnju, brigu i smeh - rekla je ona.

Ivan Tomić takođe je održao govor:

- Neke stvari radimo poslenji put, a i da ne znamo. Kako napisati da više nikada nećemo odigrati Engleza i da ću do tog igranja očekivati tvoj monog da vidim kako ćeš ga večeras izvesti. Daćš sve od sebe, to znam jer si profesionalac i biće drugačije nego štošli put zato što si glumac. A posle aplauza  dok idemo do garderobe komentarisaćemo publiku, odnose naših likova i lapsuse. Neki od lapsusa će se prepričavati i narednih dana. Pričam o tebi i izbegavam perfekat, a sad amoram da ga upotrebim. Ri si bio igra, to je presudni kvalitet za glumca. Bio si profesionalac koji se uvek do kraja davao projektima koje radi. Bio si prijatelj sa kojim sam delio radosti i patnje u glumačkm životu. Kako bih voleo da se još jednom posvađamo oko republike.  Pa da se u sledećoj predstavi, u našoj sceni pomirimo i da to više ne pominjemo. Polovina sveta koju smo obiši na gostovanjima danas plače, plačem i ja jer neće više biti kikotanja po aerodromima, neće biti boljih mesta po avionima jer su te stjuardese  prepoznale. Imao sam mnogo sreće da smo se slučajno čuli nekoliko dana pred tvog odlaska u bolnicu. Neke stvari radimo poslednji put, a da toga nismo svesni. Veoma mi je teško da ovo pišem, jer sada stoji crno na belo da neke stvari više nikada neću raditi sa tobom. Hvala ti na svemu dobri moj Marko- rekao je on.

Foto: printscreen Tanjug

Boda Ninković

Andrija Kuzmanović je takođe održao govor:

 - Marko je voleo neke uloge da posveti ljudima kojih nema. Mi ćemo sada igrati za njega -  rekao je on.

Od Marka se govorom oprostio Slobodan Boda Ninković. On kroz suze rekao:

 - Nije bio ovakav dogovor Marko, trebalo je ti mene da pratiš uskoro u penziju, a sada ja tebe ovako pratim - poručio je glumac.

Miloš Biković održan je emotivan govor na komemoraciji.

"Dao si mi afirmaciju i pažnju, dao sam ti osobenost i talenat, vredelo je".

Foto: printscreen Tanjug

Miloš Biković

Održan je minut ćutanja. Nakon toga su se u sali čuli plač i jecaji.

Na samom početku komemoracije pušteni su inserti iz filmova u kojima je Marko učestvovao.

Porodica pokojnog glumca zauzela je prvi red u sali Beogradskog dramskog pozorišta. Oni nisu mogli da sakriju suze zbog preranog odlaska glumca.

Među prisutnima su tu Milina Milša, Petar Benčina, Dejan Lutkić, Sandra Bugarski, Srđan Timarov, Vesna Čipčić, Miloš Biković i drugi...

- Obaveštavamo vas da će komemoracija Marku Živiću biti održana u utorak, 19. oktobra u 11 časova u Beogradskom dramskom pozorištu. Marko će biti sahranjen istog dana u 14.30 časova na Novom groblju. Opelo počinje u 14h - objaviljeno je na zvaničnom Instagram profilu Beogradskog dramskog pozorišta.

 

 

Podsetimo, Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu. Glumac je preminuo u 50. godini od posledica korona virusa u KBC "Dragiša Mišović".

Glumio je u brojnim filmovima i serijama, te iza sebe ostavio mnogo uspešnih projekata.

Pamtićemo ga po ulogama u serijama i filmovima "Hotel sa 7 zvezdica", "Ljubav, navika, panika", "Pozorište u kući", "Premijer", "Montevideo Bog te video", "Senke nad Balkanom", "Žigosani u reketu".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gru

pre 2 godine

Zasto Marko...zasto...zasto odlaze prerano dobri ljudi...Znam da Bog bira...Ali prerano???????

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija