• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.10.2021

14:57

NASILJE u porodici, ALKOHOLIZAM, tuče, NEKONTROLISANI BES! Tužne su uloge iz PRIVATNOG ŽIVOTA slavnog Aleka Boldvina! /Foto/

APfoto

Estrada

NASILJE u porodici, ALKOHOLIZAM, tuče, NEKONTROLISANI BES! Tužne su uloge iz PRIVATNOG ŽIVOTA slavnog Aleka Boldvina! /Foto/

Podeli vest

Posle ubistva direktorke fotografije Haline Hačins i ranjavanja reditelja Hoela Souze, na setu filma "Rust" u Novom Meksiku, za Aleka Boldvina, poznatu holivudsku zvezdu, više ništa neće biti isto. Istraga je još uvek u toku, jer nikome nije jasno kako je Boldvin mogao da ubije i rani kolege iz pištolja - rekvizita koji mu je dat za snimanje scene. ​Svi svetski mediji prenose da se Alek Boldvin oseća očajno, da je van sebe, i da prolazi tešku psihičku krizu

Alek Boldvin se inače smatra čovekom sa vrlo kontroverznim ponašanjem. Često je bio privođen u policiju, zbog vožnje u alkoholisanom stanju, nasilništva u braku sa čuvenom glumicom Kim Besindžer, tuče sa fotografima, a bio je i na lečenju zbog nemogućnosti kontrole besa. Poznanici slavnog glumca se brinu kako će Boldvin posle svih privatnih drama, prevazići činjenicu da je odgovoran za smrt i ranjavanje kolega. Mnogi misle da ovo neće moći psihički da izdrži.

Iako će se uz Boldvinovo ime još dugo vezivati činjenica da je na setu filma "Rust" slučajno ubio direktorku fotografije Halinu Hačins, njegova slava u Holivudu traje više od tri decenije.

Foto: APfoto

Mesto ubistva i ranjavanja u Novom Meksiku

Međutim, koliko je poznat po glumačkim ulogama, poznat je i po privatnim dramama, počevši od glasovne poruke na telefonskoj sekretarici koju je ostavio čerki Ajrlend 2007., pa do svojih popularnih imitacija Donalda Trampa. Uz Boldvina se vežu brojne kontroverze. Prema holivudskim standardima, njegova je karijera je i duga i uspešna. Smrt Hatčinsove na setu, nakon što ju je Baldvin slučajno upucao rekvizitnim pištoljem, ne znajući da sadrži pravi metak, nije prvi slučaj u kojem ova 63-godišnja američka filmska zvezda puni naslovne strane svetske štampe. Alek Baldvin najstariji je od četvoro braće koji su se svi našli u zabavnoj industriji i daleko je najpoznatiji od čitave porodice. Slavu je stekao glumeći u CBS-ovoj popularnoj sapunici “Knots Landing”, a ime je dodatno na velikom ekranu izgradio ulogama u bioskopskim hitovima poput "Bubimira" i "Lova na Crveni oktobar", ali i saradnjama s rediteljima poput Vudija  Alena u njegovim ostvarenjima "Alice" i "Jasmine French", te Martinom Skorsezeom u filmovima "Avijatičar" i "Pokojni".

Foto: APfoto

Alek Boldvin je odigrao ogroman broj uloga i dobitnik je mnogih nagrada

Glumio je sa velikim zvezdama poput Toma Kruza u nekoliko filmova franšize "Nemoguća misija", a za Oscar je bio nominovan 2003. za ulogu u filmu "The Cooler". Osvojio je dva Emmyja i sedam nagrada “Screen Actors Guild Awards” za ulogu Džeka Donaghija u NCB-jevu sitkomu "30 Rock", u kojem je glumio uz Tinu Fej. Glumac se televizijskim ulogama, ali i karijeri u komediji vratio 2016. kad je krenuo sa skečevima u kojima je u sklopu popularnog šoua “Saturday Night Live” imitirao bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa. Upravo time isprovocirao je i samog Trumpa koji je u to vrieme na svom Tviteru stavljao objave poput: "Baldvinove imitacije jednostavno ne mogu biti gore". Baldvin pak, kao zadrti demokrata i aktivni kritičar Trampa, za taj šou je kazao kako mu je oživio komičarsku karijeru, ali i doneo treću nagradu Emmy.

Foto: APfoto

Kao ubeđeni demokrata često je u svom šou programu imitirao Donalda Trampa

Kada je u pitanju privatni život, ovaj otac sedmoro dece neretko se ponašao, u najmanju ruku, kontroverzno.

U junu 1990. Baldvin je upoznao glumicu Kim Besindžer na setu filma "Muškarac za ženidbu". Par je u braku proveo devet godina, nakon čega je uslijedila žučna i dugotrajna sudska bitka pre konačnog razvoda 2002. godine. U žiži interesa javnosti  se ponovo našao 2007. kad je svojoj tada 11- godišnjoj ćerki Ajrland ostavio gnevnu glasovnu poruku na telefonskoj sekretarici u kojoj ju je, između ostalog, nazvao i "nepromišljenom, malom svinjom". Snimak je u javnost procurio nakon što je bila uključena u sudsku parnicu i dosije Basindžerove i Boldvinove bitke za starateljstvo. U vreme kada joj je otac ostavio spornu poruku, Ajrland je živela s majkom i nije odgovorila na očev telefonski poziv.

"Ti si nepristojna i nepromišljena mala svinja. Nemaš ni mozga ni pristojnosti kao ljudsko biće. Nije me briga što imaš 12 godina, ili 11 godina, ili što si dete, ili što je tvoja majka nepromišljeni davež koju nije briga šta radiš, barem što se mene tiče", glasila je Baldvinova poruka ćerki. Nakon toga glumac se izvinio, opravdavajući svoj postupak tugom jer je bio "otuđen kao otac", te je dodao i kako je čak razmišljao i o samoubistvu kad je poruka procurila u javnost.

Foto: Reutes

Razvod Aleka i Kim bio je turbulentan i punio je naslovne strane svetskih magazina

Trenutno je Boldvin u srećnom braku s učiteljicom joge Hilariom Tomas s kojom ima šestoro dece.

Kad su glumčevi incidenti u pitanju, jedan od poznatijih datira još iz 1995. kada je fizički napao fotografa koji je snimao njegovu bivšu suprugu Kim Basindžer i tada tri dana staru ćerkicu dok su iz porodilišta dolazile kući. Kasnije je tom istom snimatelju poznatih osoba morao platiti odštetu, jer mu je razbio nos i naočare, a njegov kombi uništio penom za brijanje. Još jednom je iz sličnog razloga policija dolazila 2013. godine kad je Baldvin ušao u žučnu svađu s fotografom ispred svog stana u Nj Jorku. I taj se incident dogodio nekoliko dana nakon što je Baldvinova druga supruga Hilaria rodila njihovu prvu kćer.

"Jedino što mogu reći je da sam radio svoj posao i ispitivao ga normalna pitanja, a onda je poludio", ispričao je tada fotograf za TMZ.

Foto: APfoto

Boldvin već dugo ima problem sa kontrolom besa, zbog čega je bio i na lečenju

Njegov kasnovečernji tok šou "Up Late with Alec Baldwin" naprasno je ugašen 2013. nakon što se glumac morao ispričati zbog homofobnih komentara tokom jedne od rasprava. Takođe se izjasnio krivim za uznemiravanje, te je pristao ići na terapije obuzdavanja besa nakon što se 2019. posvađao oko mesta za parkiranje. Takođe njegov ispad besa koštao ga je i izbacivanja iz aviona 2011. na letu iz Los Anđelesa za Nj Jork. To se odvilo nakon što je odbio prestati igrati igricu “Word with Friends” na svom pametnom telefonu. Dok se čekalo na uzletanje Baldvin je verbalno napao stjuardesu, a nakon toga je izbačen iz aviona. Kasnije je svoju ljutnju 'prosuo' na Tviteru uporedivši stav osoblja na letu s kojeg je izbačen, s onim "penzionisanih  nastavnika fizičkog faspitanja Katoličke škole iz 1950-ih".

Foto: APfoto

Mnogobrojni građani žale za tragično stradalom, talentovanom, direktorkom fotografije Halinom Hačins

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija