• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.06.2015

08:46

MA NE, NIJE FAŠIZAM! Ustaše na Danu antifašizma u Hrvatskoj!

Balkan

MA NE, NIJE FAŠIZAM! Ustaše na Danu antifašizma u Hrvatskoj!

Podeli vest

Istovremeno dok je Hrvatska obeležila Dan antifašizma, u Jazovki, mestu gde je zakopano 447 žrtava ubijenih nakon ulaska partizana u Zagreb, defilovali su crnokošuljaši obučeni u ustaške uniforme, sa ustaškim obeležjima

Pohod do Jazovke održan je pod pokroviteljstvom hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, a njena izaslanica Bruna Esih je rekla da se u Hrvatskoj ne sprovodi fašizacija društva. Istovremeno je medu okupljenima bilo onih koji su otvoreno pozdravljali sa "Za dom spremni", noseći ustaške simbole!

- Danas u Brezovici slavi se prvi hitac ispaljen u Hrvatsku od strane članova Komunističke partije - rekao je Boris Prebeg u ime organizatora, koji je govor zaključio "Za dom i sve za Hrvatsku". Niko od predstavnika državnih institucija nije na to reagovao, ni napustio skup.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dragoljub

pre 8 godina

ustaše uvek ostaju ustaše,kada će ljudi to da shvate!

Cile

pre 8 godina

I onda G-dja predsednica Hrvatske drzi slovo(glede Vulinove izjave): Dodala je da se "s ljudima kao što je Vulin ne može ući u zajednicu slobodnih, uljuđenih demokratskih država kao što je EU", prenela je agencija Hina. Cuvena "tisucljetna demonkratija"

mujo

pre 8 godina

niste mi jasni. smeta vam ustaško U, a ne smeta vam četnička kokarda. gdje je tu logika ili što bi se narodski reklo gdje su tu isti aršini za sve

Deda Trifun

pre 8 godina

Nista ti Mujo nisi shvatio iz istorije.Idi jos malo uci.

Dane

pre 8 godina

Kako mogu biti isti arsini za ustase i cetnike !!?? Ustase su imale kanc-lagere sa stotinama hiljada zverski ubijenih!! Cetnici ih nisu imali! Ustase su ubijali Jevreje, Srbe i Cigane . Cetnici su ubijali uglavnom komuniste bilo koje nacije. Cetnici su se cak borili i protiv Nemaca a Ustase nikada nisu . Ako se uporedi broj zrtava Ustasa i Cetnika ovi drugi su "male bebe" za prave zlocince!!

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Наравоученије: Нису сви крвати усташе али све усташе су крвати. КРВатска је геноцидна творевина настала над геноциду који су крвати спроводили, спроводе и спроводиће над Србима. Оно што су Немци за Јевреје то су крвати за Србе. Још једном, danke Deutschland.

Dragan

pre 8 godina

Tu zajednicu ujedinjenih demokratskih drzava vodi perjanica fasizma iz drugog sv.rata a pripomaze fasisticka nazalost jos uvek Hrvatska!O predsednici koju su im doveli Amerikanci necu ni da komentarisem.

NAvojo

pre 8 godina

Srbi pogledajte ove face u 21. veku, moze li Srbin iz Srbije zamisliti ove face u njihovoj pravoj ulozi, klanje ljudi, klanje deca, bacanje u jame bezdane zivih ljudi, zive dece, pokusajte zamisliti takav uzas u kojem tamo neka nazovi ljudska bica po imenu zvani Hrvati to cine iz uzivanja, to se ne moze meriti sa Nacizmom ili Fasizmom, gde jesu ubijani ljudi, ali ne sa uzivanjem vec po naredbi I kratkom postupku, a ovi su uzivali u izmisljanju muka u kojim ce te umirati vrlo sporo I u najtezim mukama,o tome Vlado Srbije pricaj svojoj deci uvedi to u skolske udzbenike da tvoja deca znadu kome nikad ne smeju verovati ni ledla okrenuti, to uradi anemicna Vlado nemoj da se zavaravas da je tvoja snaga u cutanju, jer u to mogo da veruju samo maloumnici, koji su navijaci, a ne razumni ljudi, pa ako ti takvi trebaju Vlado I Premijeru, onda ovo nikad nece biti DRZAVA.

Dragomir

pre 8 godina

Bla.bla.bla ...Te ustaše,te četnici a sve sam srbin do srbina.Kao nacionalnost hrvat ne postoji!Srbin čiji predak je uglavnom postao katolik pod moranjem?Ili ,ili!NAJVEĆI USTAŠKI KOLJAČI SU BILI SRBI.Majstorović,Filipović ...Kako ti,bato,možeš da budeš hrvat kada govoriš srpskim jezikom a potomak si srbina?Ti možeš da kažeš da si sada zagrepčanin a bio si splićanin.A da si BIO SRBIN ,e,to će da bude ,,malo sutra,,!Pa,bre,kod komunista si morao da se izjašnjavaš kao jugosloven?Da kažeš crnogorcima i bosanskim srbima koji su došli sa Titom u oslobođenu Srbiju da si srbin ... Eto ti nacionaliste!Ja kao osnovac jedva sam našao da kupim šajkaču da na priredbi glumim seljaka.Nisam 'teo šešir već u inat šajkaču.Eto,a nju su nam skrojili austrijanci ako niste znali dok smo sa njima sarađivali.

Dragomir

pre 8 godina

Ало,кукавице и страшљивче,не стављај минусе већ напиши коментар А ШТА ТО САМ ЈА НАПИСАО ПОГРЕШНО?Ништа што није тачно!

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Драгомире, да те нема - требало би те измислити. Ти си дефинитвно мој фаворит. Ево, ставићу ти један позитиван глас, и на твој коментар и на кометра самог себе. Ово још нисам видео да неко реплицира сам себи. То Србине, удри за све паре. п.с уштеди труд мене не мораш да коментаришеш.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija