• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

06.07.2015

20:58

ZLOUPOTREBILI POLOŽAJ Optužnica protiv zvaničnika Ministarstva zdravlja Kosova

Balkan

ZLOUPOTREBILI POLOŽAJ Optužnica protiv zvaničnika Ministarstva zdravlja Kosova

Podeli vest

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je danas optužnicu protiv šest bivših i sadašnjih zvaničnika Ministarstva zdravlja i dvojice vlasnika privatnog preuzeća optuženih za zloupotrebu službenog položaja, prevare i izbegavanje plaćanja poreza

Prištinski mediji pišu da je jedan od optuženih Iljir Toljaj - bivši generalni sekretar MZ, Bekim Fuša direktor farmakološkog odelenja, Zenelj Kuči rukovodilac nabavki
i tri inspektorke u MZ
- Valjentina Hađija, Remzije Tači i Fljerje Tahiri

Među optuženima su i bivši generalni sekretar ministarstva, direktor farmakološkog odeljenja, šef javnih nabavki i tri člana komisije za nadgledanje ostvarivanja ugovora, navodi se u saopštenju Specijalnog tužilaštva.

Optužnica se odnosi na aktivnosti javnih nabavki u Ministarstvu tokom 2011. godine i prema tužilaštvu šteta koja je naneta budžetu Kosova iznosi 700 hiljada evra.

U ovom krivičnom slučaju zamrznuta je imovina - dve građevinske parcele i zgrade koje su rezultat krivičnog dela za koje se terete optuženi. Optužnica je deo borbe protiv korupcije.

Iako se u saopštenju ne navode imena optuženih, prištinski mediji pišu da je jedan od optuženih Iljir Toljaj - bivši generalni sekretar MZ, Bekim Fuša direktor farmakološkog odelenja, Zenelj Kuči rukovodilac nabavki i tri inspektorke u MZ - Valjentina Hađija, Remzije Tači i Fljerje Tahiri.

Optuženi su i vlasnici kompanije koja je dobila ugovor na tenderu za javne nabavke - Špend Agani i Arion Leši.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija