• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

08.07.2015

08:55

ZAEV KAO BROZ! NA OPTUŽBE ZA KORUPCIJU: Ne priznajem ovaj sud!

Balkan

ZAEV KAO BROZ! NA OPTUŽBE ZA KORUPCIJU: Ne priznajem ovaj sud!

Podeli vest

Makedonija se već dugo nalazi u raljama političke krize, i umesto bilo najave njenog kraha ili bar razgovora četiri najrelevantnije stranke (makedonskog i albanskog bloka) jedino zaista novo je da je lider opozicije Zoran Zaev optužen da je počinio krivična dela ucene vlasti. Navodno je primio i mito, kako najavljuju provladini mediji, što ga sve "priprema" za robijanje u zatvoru Idrizovo kod Skoplja

Na zakazanom prvom ročištu u Strumici, zbog navodnog primanja mita od 200.00 evra, Zaev se nije pojavio, uz prethodno objašnjenje, da "ne priznaje ovaj pravosudni sistem". Time je, kako je primećeno, poput Josipa Broza u poznatom "bombaškom procesu", i Zaev objavio da "ne priznaje ovaj sud" i da čeka da ga - uhapse.

On objašnjava da sve što se trenutno događa, jeste još jedan dokaza da vlast preduzima i konstruiše slučaj protiv njega ne bi li ga "pritisla i prisilila na popuštanje u pregovorima za izlaz iz krize".

Posle prošlonedeljnih razgovora u Skoplju sa američkim kongresmenom Eliotom Endželom i ambasadorom SAD, Džesom Bejlijem, čelnici vladajuće albanske Demokratske unije integracija Ali Ahmeti i opozicione Demokratske partije Albanaca Manduh Tači izjavili su da jedna od tačaka u "paketu" dogovaranja za izlazak iz političke krize jeste i rešenje pitanja imena države u oduženom sporu sa Grčkom. Na stolu su i čisto "albanski zahtevi" o upotrebi njihovog jezika, simbola, usvajanje budžeta dvojnim glasanjem...

U Skoplju za Zaeva nije bolje no u Strumici. U glavnom gardu Makedonije je najavljeno da će prvo ročište u postupku protiv njega, četvorooptuženog u slučaju "Puč", u Krivičnom sudu biti održano 5. avgusta. Dodatno je i iz Antikorupcijske komisije objavljeno da su pripremljeni predmeti za ispitavanje ne samo da li je Zaeev primao mito nego i da li je uvećao imovinu u odnosu na ono što je prijavio Komisiji.

Zajev, kao Broz nekad


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija