• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2015

10:34

PUPOVAC: Kolinda se nije ogradila od 'Ubij Srbina'

Balkan

PUPOVAC: Kolinda se nije ogradila od 'Ubij Srbina'

Podeli vest

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac izjavio je da bi se odrekao izjave srpskog predsednika Tomislava Nikolića da "Hrvatska slavi državu koju je osnovao Ante Pavelić", da se hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ogradila od uzvika "Za dom spremni" i "Ubij Srbina"

Pupovac je gostujući na hrvatsoj N1 TV podsetio da je više puta do sada ponovio da se ne slaže sa nekim izjavama srpskog predsednika i ministra Aleksandra Vulina, posebno onih koje, kako je rekao, ne doprinose boljem razumevanju problematike.

Pupovac je, međutim, konstatovao da je najuticajnija opoziciona Hrvatska demokratska zajednica vratila stanje u Hrvatskoj na period 2009.

- Službena upotreba jezika i pisma u javnim prostorima se ograničava samo ako to neko zatraži kao privatna osoba. Od onoga što je regulirano ustavnim zakonom i zakonom o jeziku i pismo, od toga nema ni traga - rekao je Pupovac istakavši da je HDZ srpsku zajednicu u Hrvatskoj uzeo kao svoju "predizbornu kampanjsku kartu".

Ako se, kako je rekao, poštovanje vukovarskih žrtava svodi samo na antisrpske stavove, onda to nije nešto što može biti osnova za stavove.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DJovan

pre 5 godina

Opet ću vam poslati isti komentar kao i juče, koji nećete da pustite; šta je to što vam ne odgovara iako vaš gazda ne bira reči za ustaše, šta to smeta uredniku portala, pa takva je istina kod Hrvata i oni se toga ne stide, pa zašto bi se urednik stideo, neka narod čita nemoj te ga usmeravati ionako 85% Srba iz Srbije ne zna ništa od prave istine o Hrvatima. DALI ZNATE : ( za INFORMER ) U Hrvatskoj u Zagrebu u jednoj Temeljnoj (osnovnoj) znanstvenoj (naucnoj) naobrazbi (skoli), formiran je opitni ( probni ) odeljak (odelenje) za male naucnike (ucenike) prvoga odeljka (razreda) temeljne naobrazbe sa zadatkom jednolicnog ucenja, izgleda i misljenja. Svi djaci, mali Hrvatici obuceni su, leti, u crne kratke hlacice, crnu strukiranu jaknicu i crnu dimnicarsku kapicu. I nista cudno, ali sledi sok kao iz snovidjenja, na kapicana na ceonoj strain sjajno slovo “U”, sledeci sok: ucinkovitelj nastave (nastavnik) nazoci (pristupi) u odeljak, sa ispruzenom rukom pod 45 stupnjeva sa pozdravom : UBIJ, ZAKOLJI, a mali Hrvatici u stavu mirno takodje sa ispruzenim rukama pod 45 stupnjeva, odgovaraju : DA SRBIN NE POSTOJI! I sve je receno, ako hoces potpun uspeh, uci decu od malena i kontinuitet je zagarantovan.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija