• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.05.2016

18:08

HAOS NA ULAZU U BUDVU: Turiste dočekuju bageri, raskopani putevi i zastoji od tri sata!

Balkan

HAOS NA ULAZU U BUDVU: Turiste dočekuju bageri, raskopani putevi i zastoji od tri sata!

Podeli vest

Turiste na ulasku u Budvu čekaju bageri, raskopani putevi i zastoji od dva-tri sata, koji izluđuju i domaćine, zbog radova na putu ka Cetinju

 

Prvi čovek Budve Srđa Popović potvrdio je da radovi na putu neće biti gotovi do 1. juna, iako je direktor direkcije za saobraćaj Savo Parača 18. maja poručio da će saobraćajnica biti gotova do prvog dana šestog meseca!

Popović ističe da nadležni ponovo probijaju rokove.
- Radovi kasne zbog neočekivano velikog broja kišnih dana tokom maja, ali i zbog izmeštanja dela cevovoda - poručio je Popović.

Vozači besni

Gužve i zastoji na magistralnom putu prema Cetinju, ali i na ulazima u crnogorsku metropolu turizma tako će potrajati minimum do 15. juna! Ovo, da sve bude još strašnije, nije prvi put da se u javnost plasiraju laži o trajanju radova na ovom delu puta. 

Ivančević: Ostalo je samo "divlji", lepog nema!

Predsednik Odbora za turizam u PKCG Dragan Purko Ivančević smatra da će se haos u Budvi negativno odraziti kako na ovu, tako i na sledeću sezonu.
- Postoji prekid između gradskog jezgra i dela grada gde se nalazi najveći deo smeštajnih kapaciteta. Gosti ne mogu da dođu sa aerodroma, a većina njih dolazi avionima. Oni koji su se trenutno zatekli u Budvi su na neki način u pritvoru. Turisti žele da idu na izlete, a zbog radova to im se ne može priuštiti. Radovi jesu bitni, ali ovako se blokira život! Od turističke poruke "divlji i lepi" čini mi se da je ostalo samo ovo divlji - poručuje Ivančević.

Putnici zbog radova na ovom delu puta čekaju i po par sati.

- Ovo nema smisla! Čekamo i po par sati. Sve je po kreni-stani principu. Najstrašnije je što nas stalno lažu da će sve brzo biti gotovo. Kako ovo sad izgleda, mislim da će radovi trajati do jula meseca - poručuju besni vozači koje je ekipa Informera CG zatekla kako na vrućini čekaju kod Zavale na ulazu u Budvu.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača tvrdi da radovi ne kasne i da je do zastoja došlo u delu posla za koji je nadležna lokalna samouprava.

informer
Savo Parača

Oni izmeštaju deo cevovoda. To se mora završiti, kao i sprovođenje kablova za struju. To su prioritetne stvari ako mislimo da Budva preko leta ima i struju i vodu. Ne možemo završiti put, a potom ga naknadno prekopavati zbog tih poslova - kazao je Parača za Informer CG.

Udar na turizam

Sa druge strane, funkcioner liberala u Budvi Blažo Rađenović kaže da ga raduje što se nešto gradi, ali da je krajnje neozbiljno da se ulazi u turističku sezonu na ovakav način jer će ugostitelji i hotelijeri pretrpeti velike gubitke. Rađenović dodaje da nije za pohvalu da turiste dočekuju bageri i ostale mašine.

- Krajnje je neozbiljno što smo ovako ušli u sezonu. Najavljuje se dolazak velikog broja turista i ono što će zateći odraziće se na narednu sezonu. Turiste na ulazu u Budvu dočekuju bageri i razne građevinske mašine. Nismo spremno ušli u ovu sezonu. Ne sme se tražiti alibi za kašnjenje radova - kaže za naš list Rađenović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 7 godina

To crnogorci žele dobrodošlicu srpskim turistima. Taman kod bagera da svi ostave novac namenjen letovanju, pa nek se onda vrate nazad u Srbiju. Samo budala može da ide na letovanje u Crnu Goru. Brže stigneš do Grčke nego do Crne Gore.

CheQuevara

pre 7 godina

Ko najavljuje veliki broj turista??? Možda im šiptari obećali da dođu.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija