• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr

17.10.2016

12:03

ŠOKANTNA PORODIČNA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ! Dečak (5) pojeo JAJE i umro!

Balkan

ŠOKANTNA PORODIČNA TRAGEDIJA U HRVATSKOJ! Dečak (5) pojeo JAJE i umro!

Podeli vest

Hrvatski gradić Bregana zadesila je porodična tragedija, kada je petogodišnji dečak preminuo od trovanja salmonelom, dok su njegove dve sestre u kritičnom stanju

Hitna pomoć koja je došla u  kuću siromašne porodice Vidović mogla je samo da  konstatuje smrt malog Mirka. Komšije kažu kako su ga ujutro našli mrtvog u krevetu. Još nije poznat rezultat obdukcije.

– Došla je hitna pomoć, lekari su pokušavali da ga ožive, ali prekasno. Zatim je stigao patolog. Samo su mogli da ustanove smrt. Prestrašno. Dobri i dragi ljudi, dobre komšije … Tužno. Cela Bregana je u šoku – tvrdi njihov prvi komšija.

Predrag i Bosiljka, otac i majka preminulog dečaka, kojega su u mestu iz milja svi zvali Mirkec, još se nalaze u bolnici zbog teške zaraze.

Odmah nakon dolaska Hitne pomoći na teren su izašli i službenici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, koji su pregledali celu kuću porodice Vidović da bi uzeli briseve i uzorke hrane iz frižidera, kako bi izolovali salmonelu i dokazali da li je upravo ona uzrok smrti deteta. Tokom subote stigli su nalazi: iz jaja pronađenih u kući porodice Vidović izolovana je salomonela (Salmonella enteritidis)!

Prema nezvaničnim saznanjima, nesrećna porodica je jaja kupila u ​jednom velikom ​trgovačkom lancu, a navodno su uvezena iz Poljske. Nepotvrđene informacije otkrivaju da su ta jaja već neko vreme bila na policama, zbog čega postoji bojazan da ova porodica neće biti jedina koja će se zaraziti salmonelom. Jaja su povučena sa polica istog jutra kada se saznalo za tragediju, iako tada još nije bilo dokazano da je baš taj proizvod izazvao smrt nesrećnog deteta. Ali, problem je i što je pošiljka koja je ozbiljna pretnja zdravlju građana otišla i u druge prodavnice tog lanca, pa tek treba utvrditi u koje od njih tačno.

S celim slučajem upoznato je i Ministarstvo zdravlja, koje je odmah na teren poslalo svoje sanitarne inspektore. Ministar Dario Nakić potvrdio je da je porodica iz Bregane hospitalizovana i da je jedno dete preminulo.

– Jedva su se borili sa siromaštvom, a sada još i ova tragedija. Grozota. Ne znam samo zašto socijalni radnici nisu preduzeli nešto. Treba im pomoć ! Pa jeste li videli njihovu kuću? Trošna je, raspada se, unutra ne postoji osnovni uslovi za život. Kupili su je pre tri godine, a još ih je gušio kredit u švajcarcima. Tako mi je žao. Ne mogu da dođem sebi. Mali Mirkec je bio tako drago dete. Dan pre ove tragedije sam čula kako se sve troje dece igraju u dvorištu. A sada je sve tiho… – izjavila je njihova komšinica Nevenka Vogrinc.

Sve dok nije ustanovljeno da je salmonela uzrok teškog oboljenja porodica Vidović, u mestu se svašta pričalo. Nagađalo se da su uzrok trovanja šumske pečurke, pokvarene kobasice i ugljen-monoksid.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija