• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

14.12.2016

18:35

ODBOR HRVATSKOG SABORA JEDNOGLASNO:  Ukloniti ploču s ustaškim pozdravom iz Jasenovca!

Balkan

ODBOR HRVATSKOG SABORA JEDNOGLASNO: Ukloniti ploču s ustaškim pozdravom iz Jasenovca!

Podeli vest

Odbor za Ustav Hrvatskog sabora jednoglasno je doneo odluku da bi trebalo ukloniti ploču sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni" u Jasenovcu, objavio je HRT

Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Peđa Grbin rekao je da je Odbor doneo zaključak kojim se pozivaju nadležna tela da takvo obeležje uklone.

NOVA STRAŠNA USTAŠKA PROVOKACIJA! U Jasenovcu podigli ploču s pozdravom 'Za dom spremni'!

Moraju se poštovati sve žrtve, ali se pritom ne smeju vređati druge, rekao je Grbin.

- Zakon iz 1997. godine je omogućio postavljanje ploče sa pozdravom 'Za dom spremni', ali je Ustavni sud sa dve odluke osudio takav pozdrav. Možda bi bilo malo samozadovoljno ako kažem da time završavamo sa podelama u hrvatskom društvu, ali tom odlukom ukazujemo na smer u kojem bi politika morala ići- dodao je Grbin.

Reuters

Grbin je naglasio da Odbor nije nadležan da uzme šrafciger i ukloni ploču, ali, posle odluka Ustavnog suda, institucije bi trebalo da uklone tu ploču i postave drugu, posvećenu žrtvama oružanih sukoba u Hrvatskoj, koja neće vređati druge žrtve.

Odbor je o tom pitanju raspravljao na zatvorenoj sednici.

PLENKOVIĆ NIT SMRDI, NITI MIRIŠE: Natpis "Za dom spremni" u Jasenovcu - delikatno pitanje!

OVAJ JE GORI OD PAVELIĆA! Glasnović: Za dom spremni je hrvatski pozdrav - USTAŠKA KUNA JE NAŠ NOVAC!

POSLANIK SABORA DAO NA ZNANJE: Hrvatska je nastala na zajedništvu USTAŠA I PARTIZANA!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragomir

pre 7 godina

Све ИЋ до ИЋ!Нема,бато,србомрзца док не роди српска мајка!

Hrvat

pre 7 godina

nema to ko moze da nam izbrise u srcu uvijek ponosno kazemo ZA DOM SPREMNI

Lala iz Banata

pre 7 godina

Та видим ја, да сте сви "Ви", за Дом ... - "Спрермани"...!!

Lala iz Banata

pre 7 godina

Еј, Хрват, јесил* и Ти ... - За дом " сперман "....?! Само питам....?!

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Mislis na popravni dom? Ili dom za nezbrinute? Koliko vidim ako EU pukne a puci ce, opet ce nasi susedi i podalpski narod ostati sirocad. Navika je od ljubavi jaca.

Hrvat

pre 7 godina

mi smo spremeni da napravimo jesenovac,oluju,bljesak

arso

pre 7 godina

Trecinu pobiti ,trecinu proterati a trecinu pokatoliciti, koliko vidim ti si ta treca trecina. Kada viknes "Ubij Srbina", to ti dodje na isto kao kad kazes da se "Trebas samoubiti", Radili ste toliko o svom poreklu, pa na kraju DNK pokazao da ste svi srpskih korena, mozes i majku i oca zaklati ali i oni su Srbi, od sebe ne mozes pobeci. Ukljuci mozak, kojim jezikom govoris, kad me razumes i sta pisem i sta pricam. Svo vreme nas huskaju jedne na druge, a oni tu mislim na nazovi Germane, sve nam zivo otese i nama i vama. Mi nismo nikakvi sloveni mi smo SRBI i to Germane i najvise svrbi. I Hitler u svojoj knjizi kaze da su Nemci 70% "slovenskog" tj.srpskog porekla.

Dragomir

pre 7 godina

Hrvat,pokušao si komentar da napišeš na srpskome jeziku pa si ga oskrnavio pismom podmuklih engleza.Zato si trebao da napišeš ovako ... Nema ko to može da nam izbriše u srcu uvek kažemo ZA DOM POPRAVNI SPREMNI! ... Zašto komentar nisi napisao na tvome hrvatskome jeziku?Slobodno to uvek učini jer mi u Srbiji neverovatno po rođenju znamo hrvatski jezik.Odobravam što imaš pristup našim novinama ako se zaista javljaš iz Hrvatske jer meni je to zabranjeno odavde tamo?A moji komentari bi uvek bili dobronamerni pošto mi srbi iz Srbije nismo sa vama ratovali.

Neko

pre 7 godina

Prpa od Ruske sile jer sad znaju da bi ovog puta od njih bio pepeo

susjeda

pre 7 godina

@Neko, ma moš si mislit! Samo se ti tješi... ;-)))

marko

pre 7 godina

Ne mora ploca da se uklanja, preko grba ustasa treba nacrtati partizansku zvezdu. To ti je njima isto, svejedno su nosili obe kape.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija