• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rudan.info

22.12.2016

14:02

VEDRANA RUDAN, ŠOKANTNIJA NEGO IKAD! Ne saosećam sa Nemcima i Francuzima, NEĆU NI SA HRVATIMA!

Balkan

VEDRANA RUDAN, ŠOKANTNIJA NEGO IKAD! Ne saosećam sa Nemcima i Francuzima, NEĆU NI SA HRVATIMA!

Podeli vest

Hrvatska spisateljica i neumorni kritičar svega i svačega objavila je novu kolumnu, možda šokantniju nego ikada do sada

Na svom blogu rudan. info ona je objavila tekst pod naslovom "Naš krvavi Božić" koji vam prenosimo u celosti i bez redakcijih intervencija.


"Evropa postaje dosadna. Na ekranima, na portalima, u novinama, stalno iste fotke. Mrtvi leže na cesti, preživjeli histerično urlaju u kameru, vozači kamiona-bombi pogođeni u glavu odnešeni nekamo, vođe evropskih zemalja mole u nekoj crkvi za duše nevinih, uvijek direktan prijenos, hrpe cvijeća na mjestu zločina ili "zločina", kako tko na sve to gleda.

Jesu li mrtvi u evropskim metropolama "civilne žrtve" ili su oni ipak na neki način vojnici svoje zemlje? Jesu li nevini svi ti komadi mesa koji leže okruženi božićnim jelkama? Jesu zato jer nisu znali čime im se bave Merkel i kompanija? Nisu jer ne vladaju državom u kojoj žive ma koliko ona, danas je to Njemačka, "demokratska" bila. Mi "civilizirani", mislim na nas Evropljane, morali bismo uvijek prije nego krenemo kukati, plakati, moliti se, polagati cvijeće na cestu i čuditi se nad divljaštvom onih "kojima smo pružili novi dom", sebi priznati neke stvari.

"Podivljali teroristi" nisu u Evropu došli svojom voljom, iz njihovih ih je domova otjerao rat. Rat? Zvuči nekako bezlično. Čovjek može postaviti pitanje, tko ih je natjerao da međusobno ratuju, neka se smire, neka odjebu svoje plemenske mržnje ti "kozojebi", kako Evropljani nadahnuto znaju nazivati muslimane.

Ne suosjećam sa Nijemcima ni sa Francuzima, neću ni sa Hrvatima. Sve su dobili, dobit ćemo i mi, što su, što smo, zaslužili. Ajmo krenuti od sebe. Hrvatska spada među 25 najvećih izvoznika vojne opreme u svijetu. Prošle smo godine izvezli opreme i oružja u vrijednosti od 1,5 milijardi kuna, najviše u SAD. Znamo gdje SAD ratuju a oni koje ubijaju čuli su za visoku kvalitetu hrvatskog oružja. Zašto bi ti "kozojebi" zaboravili da im je dijete poginulo od metka ispaljenog od "svjetski respektabilnog proizvođača pištolja." Naši su pištolji, tko je rekao da su Hrvati nesposobni, toliko kvalitetni da se njima služi američka policija, američka vojska i FBI. Pa vi vidite. Naši pištolji ne ubijau samo u Afanistanu, od njih se raspadaju glave i nemirnim crncima u Čikagu. Tako smo mali, a opet, tako veliki. O tome se premalo zna.

Do boli tužna gospođa Merkel upravlja zemljom koja je u prvih šest mjeseci 2015. godine izvezla oružja u vrijednosti od 3,5 milijardi eura. Znamo gdje se danas ratuje, znamo da su "kozojebi" najveći problem. Potpuni laik ne može znati ali može naslutiti koliko se stotina tisuća muslimana može pobiti za 3,5 milijardi eura. Pa kad te njemačke milijarde pretvorimo u mrtve muslimane a onda ta brda leševa usporedimo sa desetak ili ne znam koliko mrtvih Nijemaca, možemo li vjerovati Merkelici da zaista žali za nastradalima? Sve je to ipak samo veliki biznis.

Amerika je na rat u Afganistanu potrošila 100 milijardi dolara. Krenuli su u treći svjetski rat nakon napada na "Blizance". Tom se "napadu" danas ruga čak i stručnjak CIA-e koji nam korak po korak objašnjava kako je napad bio "napad". Kao da to normalan čovjek ne zna već od 2002. Amerika izvozi samo dugove, ratove i oružje. Kad su "napadnuti" Blizanci Amerima je trebao alibi da bi svojim fašiznom zagrlili svijet. Danas se više ne trude. Ubijaju bez objašnjavanja a u tome im pomaže i jedan "od 25 najvećih izvoznika vojne opreme u svijetu."

Treba naglasiti, "teroristi" nikad nisu ušli u Ameriku jer je Amerika izmislila terorizam pa se zna od njega obraniti. Zato podivljali "kozojebi" biraju dostupnije mete. Ovih je dana to bila Njemačka, Francuska je u trajnom ratnom stanju što joj neće pomoći, "jedan od 25 najvećih izvoznika vojne opreme u svijetu" će također sigurno i s pravom doći na red.

Zato se opustimo, mi Hrvati koji ni o čemu ne odlučujemo, i u miru Božijem dočekajmo Božić. Ako na nekom od hrvatskih "adventa" dobijemo metak u glavu možda će to biti respektabilni hrvatski metak "svjetske kvalitete." Kud ćeš veće sreće? Umrijeti svoj na svome od svoga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nedostupna

pre 7 godina

Kad su nas bombardovali, moglo se isto cuti po narodu, i mi smo izvozili po Africi oruzje od kojeg su ginuli uglavnom civili . ,,Sve je to ipak samo veliki biznis.,,

nele

pre 7 godina

ogoliga, rece, tj, napisa, i nista brate neda da se doda, a ni oduzme, mozda samo da jos neke sitnice izostri i to je to. Za pametnog coveka je i komarac muzika, za budalu ni sifoninski orgestar nevalja, rece neki mudri covek, g.djo Vedrana , da u miru i zdravlju provede bozic,

Jaaaaaa

pre 7 godina

Vedrana,neponovljiva si u komentarima.Razmisljanje ti se poklapa sa mojim.Da je vise takvih,ne bi bilo rata,gladi i bolesti.Bolesnici vladaju,pa tako i prolazimo.\n

dobri

pre 7 godina

Potpisujem, od reči do reči. Svaka joj je k'o Njegoševa.

sike

pre 7 godina

Uvek su mi bili interesantni,bez obzira na to sto se ne slazem uvek sa njom, pisanije i analize ove gospodje,kao i nacin kojima kvalifikuje zbivanja,dovodi ih u medjusobnu vezu,kao i,mora se priznati, zavidna doza hrabrosti, naravno u koliko je sve to iskreno uradjeno. Cini mi se da jeste. Mislim da je i kombinacija finog(gospodskog) i cesce zargonskog(ulicnog) izrazavanja, njen ozbiljan doprinos mojim simpatijama. Ono sto je u ovom njenom tekstu meni dopadljivo je ozbiljna kritika "velikih" zapadnih sila i njihovih vodecih politicara i dovodjenje njene zemlje na ideolosku jednakost sa njima i odgovarajuce odgovornosti(poslusnost i saucesnistvo) u ratnim zbivanjima i sejanju smrti u svetu. Ona nas tekstom navodi na, cini mi se, istinitost u ucescu i saucesnistvu njene zemlje u raspadu SFRJ i ratnim zbivanjima u njoj kao i podanistvu Hrvatske zapadu,bez obzira na posledice. Ako gresim,izvinjavajoj se, ma da stvarno mislim da je tacno ovo navedeno u mom komentaru.

Goran

pre 7 godina

HVALA sto nam prevodis opsirno o cemu pise gospodja Vedrana.

SARA

pre 7 godina

BRAVO VEDRANA IMAMO ISTA MISLJENJA.\nAMERI SU KRIVI ZA SVE A OVI NESRECNICI IZ EU RADE KAO MAGARCI ZA NJIH.\n

Goran

pre 7 godina

A sve je mogla ovo da kaze mnogo jednostavnije:Sejali ste pa sad zanjite.Svaka vam zgrada,fabrika,tehnologija i luksuz zaudaraju na usirenu krv azijata,afrikanaca i SLOVENA.Sto bi vas zalili?Da vas je ikada zabolela tudja zalost koju ste vi naneli,nebi sada naricali nad svojima i oplakivali grobove svog naroda"Zna gospodja i za kolonije i logore i za odsecanja noseva,usiju i prstiju zbog zlata,zna ona mnogo vise ali to hoce da kaze jezikom koji je mozda po formi vulgaran ali jezikom koji vam je ,nam je u svakodnevnoj upotrebi.NE MOZE ,BRATE I DA SE STISNE I DA SE PRDNE ISTOVREMENO!

Sargarepac

pre 7 godina

Nije ova tako luda. Samo sme da kaze ono sto drugi nece.\n

zora

pre 7 godina

Podrzavam je, i razumam svaku recenicu koju je napisala.Gola istina

Naturalis

pre 7 godina

Bravo Rudan svaka ti je na mestu! Problem je sto niko ne zeli istinu o stanju u svetu! Mnogo se losih ljudi namnozilo u svetu pa nam je tako kako je. Ko se maca lati od maca i gine.

vlada

pre 7 godina

.... tetka, i da ti verujem, ništa ti ne znači, a još manje ako ti ne verujem u iskrenost tvog hvalospeva - jer ti si takva! Tvoj jezik pobudjuje vanserijsku "pažnju" ali ..... u rvatskoj i za manje komentara lete glave, a ti si za mene proračunata i ispolitizovana ličnost! Nemoj i ti da nam praviš neki jubilej, i neku "godišnjicu", kao tvoji šklapeci!

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!
Politika

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu, ali to neće oslabiti Vučića - narod vidi koliko se bori!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se sve što se dešava sa nasilnim guranjem tzv. Kosova u Savet Evrope i rezolucije o genocidu u Srebrenici, nameće čitavoj Srbiji i srpskom narodu a da u tome deo opozicije vidi "šansu i sreću" samo zato što misle da će time oslabiti predsednika Aleksandra Vučića.

24.04.2024

12:17

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!
Politika

Udruženi pritisak! Kandićeva seje zlo sa ekstremistima iz BiH! Prljava kampanja za rezoluciju o Srebrenici!

Društvo za ugrožene narode, Memorijalni centar Srebrenica i Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, čiji je osnivač Nataša Kandić, u pismu upućenom svim državama članicama Ujedinjenih nacija pozivaju sve ambasadore zemalja članica UN da glasaju za podršku sramnoj rezoluciji Generalne skupštine kojom bi se, kako se navodi, "11. juli proglasio Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine".

24.04.2024

12:11

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija