• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik.news

08.02.2017

19:50

UZNEMIRUJUĆE, ŠIPTARI SE NAORUŽAVAJU KAO ZA RAT: Priština pazari oružje preko Katara i firme povezane sa CIA!

Balkan

UZNEMIRUJUĆE, ŠIPTARI SE NAORUŽAVAJU KAO ZA RAT: Priština pazari oružje preko Katara i firme povezane sa CIA!

Podeli vest

Skupština Kosova namerava da odobri budžet za kupovinu naoružanja kojim bi se Kosovske bezbednosne snage (KBS) ojačale većom količinom streljačkog naoružanja, dva tenka, PA artiljerijom, minobacačima municije većeg kalibra koja ide uz to, a u planu je kupovina rashodovane opreme iz Amerike, od aviona do letelica za osmatranje

Priština bez Srba ne može da dobije vojsku, ali može da kupi naoružanje.

Naime, proces Kosovskog bezbednosnog korpusa koji je ove godine trebalo da se transformiše u Oružane snage Kosova, neće ići tako brzo, ali to neće sprečiti Prištinu da počne da se naoružava. To je najavio predsednik parlamenta Kadri Veselji uoči sutrašnje sednice Skupštine Kosova, na kojoj će vojska biti jedna od tačaka dnevnog reda.

TAČI, NE IGRAJ SE, SRBI MOGU DA VAS ZGAZE! Evo šta je Jens Stoltenberg iza zatvorenih vrata poručio Šiptarima!

Veselji je rekao da je Vojska Kosova realnost koja će uslediti vrlo brzo, ali da je od odluke skupštine da transformiše BSK u Vojsku Kosova važnije da se donese odluka o investiranju u oružane snage, kako bi imali neophodno naoružanje.

Iako se tačno ne zna kako je OSK zamišljen, Kosovo namerava da pored streljačkog naoružanja kupi još dva tenka, artiljeriju, PA artiljeriju, minobacače i velike količine municije koja ide uz to, preko firme iz Katara koja ima veze sa CIA. U medijima na Kosovu pominje se i da je u planu kupovina rashodovane opreme iz Amerike, od aviona pa do letilica za osmatranje.

Public

Da li Kosovo može samostalno da se naoružava, različito tumače Beograd i Priština.

Politikolog iz Prištine Beljuj Bećaj kaže da ukoliko je država suverena ona ima pravo da u skladu sa svojim ustavom i zakonima preduzme sve mere neophodne za zaštitu svoje suverenosti.

- To je stvar okolnosti koje se dešavaju u poslednje vreme, pre svega u Srbiji, gde se vrši ubrzano mobilisanje u svim segmentima bezbednosti: vojsci, policiji, žandarmeriji… Prema tome, ovo je reakcija na ono što se dešava u Srbiji. Utoliko pre jer na severu Kosova imamo jasne indikacije da neke se NVO, recimo iz Leposavića, osposobljuju za neke manevarske radnje- kaže Bećaj.

ŠIPTARI NAPADAJU! RAZOTKRIVEN PAKLENI PLAN: U februaru će pokušati da osvoje SEVER KOSOVA!

On napominje da rešenje, doduše, nije u ovome, ali, kako kaže, sila doziva silu, a nesigurnost doziva aktere da budu aktivni u pronalaženju rešenja za veću sigurnost.

- Ukupni procesi i na Kosovu i u Srbiji idu u suprotnom smeru od onoga što se čuje od naših političara i zato imamo ovakvu situaciju i ponavljamo greške iz prošlosti, pa umesto otvaranja biblioteka i koncertnih dvorana, mi razmišljamo kako da se naoružavamo- primećuje Bećaj.

Public

Naš sagovornik iz Prištine na pitanje da li naoružavanjem Kosovo krši Rezoluciju 1244 i Kumanovski sporazum, kaže:

- Oni samo formalno postoje, ali su praktično prošlost. U poslednje vreme imamo dosta toga što je faktički prisutno, a formalno ne. Recimo, sever Kosova je i faktički i formalno deo kosovskog ustava, ali ne funkcioniše tako. I to nije jedini primer- kaže on.

PUTIN VOJSKOM BRANI KOSOVO! Špijuni NATO alijanse upozorili Šiptare - Rusija Srbiji odmah šalje oružje i svu potrebnu pomoć!

S druge strane, Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije, podseća da po Rezoluciji 1244, koja je na snazi, jedino odobreno vojno prisustvo na Kosovu i Metohiji jeste Kfor.

Public

- Nikakva druga naoružana formacija nije predviđena. Onaj ko želi da poštuje Rezoluciju 1244, mora da spreči formiranje neke druge formacije. Nažalost, upravo pojedine zapadne zemlje koje imaju pravo veta u SB UN i koje bi morale da štite Rezoluciju, na najbrutalniji način je krše tako što su formirale Kosovski zaštitni korpus, pa Kosovske bezbednosne snage, a sad žele da formacija preraste u nekakvu vojsku Kosova.

Naravno da takva vojska ne treba da postoji i da ne sme da se naoružava. Kumanovskim sporazumom bila je predviđena demilitarizacija OVK. Ovo je zapravo kontinuitet postojanja terorističke OVK, samo u drugoj formi“, podseća Drecun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pero

pre 7 godina

ti iz Katara finansiraju šiptarima kupovinu oružija još da pobedi i njihov kandidat za presednika Srbije kojeg finansiraju biće oni država

acaa

pre 7 godina

Stavili sebi odma znak gde da se puca kada ih vidis. \n

cope

pre 7 godina

Sad su vec smesni.Oni sve to da kupe ne znaju stim da barataju!!!! Alo to su plemena ko je jednom bio u pristini zna i cemu pricam.Zidovi od po 3 metra minimum a ulice prljave do zla boga policija ko da nepostoji.

Peca

pre 7 godina

Znaju ONI jako dobro sa time da barataju bole od nas . Mi vojsku nemamo a oni su upravo imali prakticnu obuku u Siriji i Iraku pa ti vidi. Srbi neće u vojsku a oni imaju vec spremne ćete obucenih vojnika. Mi nismo ni 2%patrioti u odnosu na njih , samo se busamo zato smo i izgubili sve sto su naši dedovi oslobodili. A i izdali smo svoje heroje.

Nemir

pre 7 godina

E nek napadnu šiptari,pa ćeš vidjeti ko zna a ko ne zna.

Vaske

pre 7 godina

Ne lupajte koje avione oni cim polete izlaze iz vazdusnog prostora i onda cao zdravo.

vasilije

pre 7 godina

Da šiptari imaju pameti kupovali bi nešto drugo a ne oružje.Na kraju priče dobiće po dupetu sa ili bez oružja.

nina

pre 7 godina

Da imaju pameti nebi otimali tudje da bi formirali neku drzavu za tamo nekog bogatasa. Budale samo su pijuni u necijim rukama a oni od otetog nece imati koristi. Takodje, oteto je uvek prokleto.

posmatrac sa severa

pre 7 godina

Pod hitno traziti od UN zastitu i sprovodjenje rezolucije 1244 i povratak nase vojske i policije na Kosovo i Metohiju. Nasa drzava mora na svako krsenje rezolucije da ostro reaguje a ne samo da nasi politicari izadju pred novinare daju saopstenje i zavrsena stvar. Zna se zasto postoji rezolucija 1244 i cemu sluze UN, ako oni nisu sposobni sprovoditi svoje rezolucije neka onda prepuste Rusiji da zastiti prava Srpskog naroda i drzave. Tada nije bilo reci o stvaranju siptarske drzave unutar drzave Srbije zasto bi mi sve to tolerisali u nedogled.

Igor

pre 7 godina

Mogu da se naoruzavaju koliko hoce,boj bije crce u junaka!!!!!A oni su jaki samo u coporu....

grof01

pre 7 godina

A nije uznemiravajuće kad srbija uzima naoruzanje???!!! Srbi će,kao i obično,sami sebi doći glave

Marcco

pre 7 godina

Rehabilitujemo Dražu pa vičemo "Uaaa... Ustaše! Rehabilituju Stepinca". Mesecima tupimo kako od Rusa "dobijamo" MIG-ove, raketne lansere, helikoptere a onda vičemo "Uaaa... Šiptari se naoružavaju"

Nijazi Kuqi

pre 7 godina

Najzastrasujuce oruzje Albanaca za svakog neprijatelja je njihov visok moral.

ČITATELJKA

pre 7 godina

Već su pri kraju pripreme za formiranje regularne vojske nezavisne države Kosovo. Kosovo je nezavisna država i da uskoro neće imati svoju regularnu vojsku. Prestanimo žmuriti pred neporecivom istinom!

Cro

pre 7 godina

Čitatelji Informera barem ne bi trebali biti iznenadjeni, nije li general Matis najavio osnivanjevojske Kosova? Trump više nije Srbin, sada je Sop :-)

vlada

pre 7 godina

Katar vara "na kartama", a mi taman uspostavili kontakte!

lakademon

pre 7 godina

tako i treba,veliki vođa reče da mir i eu nemaju alternativu!ako se ne povuku nato trupe sa kosova biće to ozbiljna sila uz još,naravno,i albansku vojsku koja jedva čeka da se spoji sa bugarskom granicom,mi to izgleda zaboravljamo,za razliku od njih gde su oni svoju teritoriju ucrtali pre više od 100 godina i polako i strpljivo osvajaju.možemo da vrištimo,opretimo,kunemo i očekujemo vazdušno-desantne snage iz rusije... ali oni polako pobeđuju. voz,zid,zso...imaju dobre savetnike i jake prijatelje a mi?!

Srbin

pre 7 godina

Taj Katar podrzava siptare i hoce da kupuje Srbsku zemlju . O cemu se tu radi . Koje taj Katar druze predsednice ?

mostarac

pre 7 godina

U Bosni pumpaju, na Kosovu pumpaju, svi pumpaju.... kad su ono izbori? Kad banke otpedalaju iz drzave, onda ce da zaguzva...

bgd

pre 7 godina

Pa te avione ce nasi Migovi da skidaju sa nebi cim polete sa Batajnice

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija