• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.in

12.02.2017

20:25

(VIDEO) SRAMOTNA PROVOKACIJA: BRITANAC koji je ratovao protiv Srbije, zove Šiptare da PRIPREME ORUŽJE!

Balkan

(VIDEO) SRAMOTNA PROVOKACIJA: BRITANAC koji je ratovao protiv Srbije, zove Šiptare da PRIPREME ORUŽJE!

Podeli vest

Specijalni sud za zločine OVK pokušao je da na klupu za svedoke dovede i neke „strane elemente“ koji su tokom 1998-1999, u periodu za koji je ovaj sud nadležan, mogli biti krunski svedoci za zločine albanskih terorista

Britanac Džon Harison, bivši pripadnik OVK, za zasluge tokom rata na Kosovu dobio je najviša priznanja od te nazovi-države, ali i ulicu u Prizrenu - sa svojim imenom. Pre nekoliko dana oglasio se i na Fejsbuku i na svom profilu objavio status u kome kaže „da je spreman da dođe da pomogne svojim saborcima (OVK) ako zatreba“.

Harison, koji je učestvovao u bici na Košarama 1999. godine, izrazio je želju da tamo bude i sahranjen. A Albanci ga i danas pamte po izjavi: „Da nas je bilo više, danas bismo pili kafu u Beogradu. Kosovo bi bilo mnogo veće!“.

 

 

Ono o čemu se na Kosovu nezvanično šuška, a što „koči“ formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, nije toliko u tehničkim detaljima koliko u nedostatku svedoka.

Naime, sud je pokušao da na klupu za svedoke dovede i neke „strane elemente“ koji su tokom 1998-1999, perioda za koji je ovaj sud nadležan, mogli biti krunski svedoci za neke zločine OVK kao, što je slučaj Klečka ali i drugi, ali se ispostavilo da od toga - nema ništa.

Specijalni sud za ratne zločine OVK bi, inače, trebalo da počne sa radom na proleće ove godine. Međutim, to ne bi po automatizmu značilo i podizanje prvih optužnica, jer glavni tužilac Specijalnog suda Dejvid Švendiman još nije završio sastavljanje optužnica.

printscreen

Nisu završene ni neke druge ključne stvari koje prethode podizanju optužnica, poput imenovanja sudija, zakazivanja plenarne sednice tokom koje će sudije raditi na usvajanju Pravilnika o postupcima i dokazima, i revizije Pravilnika o postupku i dokazima od strane specijalizovanih veća Ustavnog suda… Sve to bi trebalo da se obavi u roku od 30 dana.

Spisak sudija bi mogao da bude objavljen u narednim danima, ali bez ispunjenja ovog gore navedenog, to neće značiti mnogo.

Šta znaju stranci o zločinima OVK i mogu li se oni naći na sudu?

Činjenica je da o tome šta je sve radila OVK najviše znaju Amerikanci, međutim, dosta toga bi trebalo da znaju i pripadnici britanske elite jedinice SAS.

Uloga Britanaca bila je vezana za Kosovsku verifikacionu misiju, uspostavljenu 1998. kao deo sporazuma Milošević - Holbruk o rešavanju kosovske krize, postignutog u oktobru. Vođa te misije bio je Vilijam Voker.

Sputnik/Reuters

I Holbruk i Voker su američke diplomate koje su bile deo civilne Kosovske verifikacione misije, ali su važnu ulogu u drugom, da kažemo vojnom delu misije, imali prevashodno Britanci.

Osim Vilijama Vokera, koji je bio na čelu OEBS-a, glavnu ulogu u Verifikacionoj misiji imao je i Britanac general-major Dejvid Drevjenkijevič, koji je bio i svedok na suđenju Slobodanu Miloševiću.

Andrej Mlakar, vojno-politički komentator, podseća da su Britanci tada prvi put preko ove misije bili angažovani kao posmatrači.

(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) JEZIVI DOKAZI HARADINAJEVIH ZLOČINA: Evropo, zar će OVA ZVER ostati bez kazne?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Borko

pre 7 godina

Zato ga je KANCER i naceo https://www.gofundme.com/lets-help-jon-kick-cancer?r=26969

srbIN

pre 7 godina

Ostrvo treba ograditi bodljikavom zicom, a zatim potopiti.. ..da ga nema vise ni na karti..

Car Dušan

pre 7 godina

Što pre dodješ,pre ćemo ti ispuniti želju!n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Европа ће нестати у пламену...Сама је крива...Одрекла се Божанске правде - и платиће скупо у сопственој крви... Одрицање од ИСТИНЕ и божанске правде...! Казна од Бога, за ту и такву "Наказну Европу" , увек су били... - Муслимани...! Опет ће их Бог искористити као "свој бич" да их све у тзв "Европи" дозове "памети"...!? Ставили су се у службу "лажи" ( Сотоне!) сведоче увек лажно...Све време се одричући Јеванђеља и Закона, смртни грех Европе - мора се опрати сопственом крви...! Зато се приближава Апокалипса...полако али сигурно...! Кајања нема ни навидику... А Европа базди у лажима...!!

sergej

pre 7 godina

Glupost pošaljite par narkića da donesu njegovu glavu za dva fiksa!

Rade

pre 7 godina

Taj Britanac, može i danas da dođe u Beograd. Ali ne da popije kafu, nego da popuši Srbima....

markom

pre 7 godina

Pogledao sam mu profil, 90% prijatelji su mu šipci, ostali su ustaše, što znači da patološki mrzi srbe. takođe, objavio je dva klipa gde gvori šipcima da mu trebaju pare za operaciju raka. neki dinar mu dali. ko ga j...be.

Krajisnik

pre 7 godina

ova svinja i prpoalica engleska je nebitna nece jos dugo jer umire od raka. siptari mu skupljaju pomoc ali taj zadnje cipele trosi\n

Barbara Liry

pre 7 godina

Britanci nemaju sanse da me iznenade. "Istorijski spletkari", Jack the Ripper, ...

Mile

pre 7 godina

Pasic je o englezima rekao sve . ko pusti engleze u dvoriste , imace poplavu .

Vox

pre 7 godina

Taj idiot upravo umire od kancera. Stigla ga pravda.

XXL

pre 7 godina

SRAMOTA??? Sramota je kako nas Režim razoružava. Samo puko držanje u kući rastavljenog ličnog oružja za samoodbranu koje po našem Krivičnom Zakoniku NE smemo ni da upotrebimo u samoodbranu koliko moramo rigorozno da dokažemo da ga možemo posedovati. To košta oko 200 eura. Da ne govorimo o drakonskom porezu na to oružje svake godine. I sad treba da budem 'napaljen' kako ću da stanem na bedem odbrane ... ma zabole me, a od poreza koji plaćam naoružavajte 'BlackWater'-se toliko sebi mogu da dozvolim od poreza koji plaćam. Za rastavljeni pištoljčić treba mi sijaset dokumenata da sam 'podoban' i ukoliko se utvrdi da nisam - cvrc NEMA. I sada neki britanac odvali istinu da su srbadija dobro 'topovsko meso' treba da se latim 'kalašnjikova' iz Kragujevca? Za njega mi ne treba ni 'lekarsko uverenje' da sam zdrav u glavu, ni potvrda suda da nisam osuđivan ... ma malo morgen da branim ovo ... I da podsetim da je krajni rok za "preregistraciju" trofejnog oružja 05.03.2017.g. ili da ga bez naknade predate Režimu. Bože svašta (još kad se setim da su hteli da nam naplate potrošenu municiju i bombe u tkz. 'rezervi' ...).

adler

pre 7 godina

Balkanske bajke....21veku.....sto se mene tice ne mrzim nikoga ...eto srbi su mi komsije.....ono sto citam preko ovi portala ,cudno je...pitam sebi ,otkuda dolazi ovolika mrznja prema albancima,u koju skoli se nauci to da se povredjuje ljude....to je bez komentara.

Anoniman

pre 7 godina

Samo treba prijaviti ovaj post facebook-u za poziv na nasilje... Što više prijava, pre će mu ugasiti nalog. S obzirom da želi publicitet koji time dobija, to će ga najviše zaboleti.

nati

pre 7 godina

Sakupimo dobrovoljni prilog da mu poklonimo zadnje cipele s kojima ce da ode pred Boga a od njega pravo u pakao. Bolesni skot,ne zna da je kaznjen odozgo.Zasluzio je da umre u najvecim mukama i da se moli da ga bog sto pre uzme.\n

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija