• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.03.2017

16:51

OBRAZ-ĐON! Izetbegović: Neću da podnesem ostavku, znao sam za Softića!

Balkan

OBRAZ-ĐON! Izetbegović: Neću da podnesem ostavku, znao sam za Softića!

Podeli vest

Predsednik SDA i bošnjački član Predsedništva BiH, Bakir Izetbegović, potvrdio je danas da je znao za pismo MSP-a iz maja prošle godine kojim je Sakib Softić obavešten da više nije agent BiH i poručio da neće podneti ostavku, što su od njega zatražili pojedini političkih predstavnici, nakon što je u Hagu odbijen zahtev za reviziju presude tog suda po tužbi BiH protiv Srbije.

Izetbegović je praktično priznao da je svesno doveo u zabludu deo bošnjačkih političara, predstavnika nevladinih organizacija i Islamsku zajednicu BiH, kada su odlučivali 17. febrara da zahtev za reviziju bude podnet.

Lider SDA je uoči sednice Glavnog odbora stranke kazao da ostavku neće podneti jer misli da čini ono za šta ga je njegov narod izabrao.

Govoreći o pismu MSP-a, kojim je Softić obavešten da više nije agent BiH pred tim Sudom, Izetbegović kaže da "taj papir" nije utemeljen na Statutu i pravilima suda, niti na praksi Suda.

- Softić je dva puta zastupao BiH, Srbija je pokrenula reviziju i tada je Softić imao legitimitet. Sud je dva puta zaustavio pokušaj revizije, prvi put preko registrata, a drugi put obraćanjem članovima Predsjdništva BiH - kazao je Izetbegović.

Za najavu srpske strane da će podneti krivičnu prijavu protiv Softića, Izetbegović je rekao da je glupost.

Lider Bošnjaka, dan nakon vesti da je Hag odbio da razmatra zahtev za reviziju presude, tvrdi da ništa nije krio i da su o svemu obavešteni članovi pravnog tima, koji je na tome radio.

- Mi smo cenili da vredi pokušati i ići dalje, da treba sve učiniti za pravdu u ovoj zemlji i da ne treba ispustiti šansu ili obazirati se zato što je neki registrar, koji se ne poziva na Statut i pravila, sam po sebi nešto odgovorio. Išli smo dalje, smatrajući da ćemo valjanom aplikacijom ubediti sudije. Nikada se nisu pozvali ni na šta, ni na Statut ni na pravila - kazao je Izetbegović.

Izetbegović se ogradio od odluke o podnošenju zahteva za reviziju, rekavši da je on to samo podržao i da se, kako je rekao, zbog toga ne kaje.

- Ono što je presuđeno pre 10 godina uopšte ne korenspondira sa ulogom Srbije u zlu počinjenom u BiH, pokolju, etničkom čišćenju i genocidu - kazao je Izetbegović i najavio da će nastaviti borbu za, kako je rekao, istinu i pravdu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mile

pre 7 godina

Reci istina i pravda podrazumevaju opste stanje a ne selektivno. Kada bi se neko sa te strane zaista borio za istinu i pravdu,to bi bilo na sveopste zaprepascenje.\n

olja

pre 7 godina

Koja neobrazovana bitanga. Misli da je centar sveta!!!

Jagodinac

pre 7 godina

Tvrdoglav glupak.Još malo pa ce za njega glasati samo familija.

Gedža

pre 7 godina

Šta je sa dobrovoljčkom ulicom,tuzlanskom kolonom,šta je sa odgovornošću Ejupa Ganića i Harisa Silajdžića. I na kraju krajeva nek se uradi eshumacija svih grobova u Srebrenici kako bi se saznala prava istina i načinio prvi korak ka pomirenju.

Senka

pre 7 godina

Pa ovaj mentalno ograničeni tip jedino povremenim javnim izlivima mržnje prema Srbiji i Srbima može da skrene pažnju na sebe i da pokuša da od malobrojnih istomišljenika pokupi neke političke poene. Za izlalzak iz krize i boljitak života naroda niti ima sposobnosti, niti dobre volje.

gagi

pre 7 godina

AKO BUDE DALJE TJERAO DA TRAŽI KRIVCA ZA POKOLJ,ETNIČKO ČIŠĆENJE,I GENOCID,DOĆI ĆE DO SVOG BABE ALIJE KOJI JE NAJVEĆI KRIVAC ZA RAT U BOSNI.

Petar

pre 7 godina

Bakir Izetbegović je kao i njegov otac Alija jedan opasan monstrum. Nije jasno zašto je protiv Srba, kada su njegovi preci bili Srbi. To što su u medjuvremenu postali srpske poturice, ne menja istinu o njegovim precima. To su bili prvi srpski izdajnici a izgleda da su takvi i ostali.

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Da nije Srba gospodin Izetbegović ne bi imao razloga da živi. Oni su mu sve i "svja". I politika i privreda. I eksport i import. Srbi su mu jedina "politička platforma" na kojoj plovi ovaj srbomrzac. Još ćemo mi od njega doživljavati svakakva "iznenadjenja". Pošto si šiptari, koji su pobili sve što ne pripada arnautskom čoporu i proterali sve ono što nije pobijeno, otvorili sezonu podnošenja tužbi protiv Srba i Srbije, ne bi me čudilo da nagovori Erdogana da zajediničku tuže Srbiju za zločine protiv Turaka. Kao poslednji koji bi mogli da nas daju na sud ostaju još Nemci.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija