• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2017

22:20

TAČI ŽESTOKO NAPAO JOHANESA HANA I EU: Evropska unija nema ni vođstvo ni perspektivu!

Balkan

TAČI ŽESTOKO NAPAO JOHANESA HANA I EU: Evropska unija nema ni vođstvo ni perspektivu!

Podeli vest

Povodom kritika evropskog komesara Johanesa Hana zbog izjava o promeni granica na Zapadnom Balkanu, kosovski predsednik Hasim Tači osetio se prozvanim, uzvrativši da to pokazuje kako Evropskoj uniji "nedostaju vođstvo i vizija" u konkretizaciji evropske perspektive za Kosovo

- Nažalost, ovakve izjave evropskog komesara pokazuju ono što sam rekao mnogo puta do sada, da EU nedostaju vođstvo i vizija u konkretizaciji evropske perspektive za Kosovo- napisao je Tači na svom Fejsbuk nalogu.

Tači, takođe, tvrdi da je "projekat velike Albanije proizvod propagande Srbije s ciljem da primeni svoj projekat velike Srbije, koji sada skoro da funkcioniše pred nosom EU".

Han je svoje kritike uputio nakon razgovora u Briselu sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, poručivši da su neprihvatljive i kontraproduktivne izjave pojedinih lidera u regionu kojima prizivaju promenu granica. 

Han je, prethodno, izrazio razočarenje zbog "zapaljivih izjava pojedinih lidera u regionu" i upozorio da se takve izjave mogu "obiti o glavu" onima koji ih izgovaraju.

- Želeo bih da izrazim svoju razočaranost, čak i iznerviranost, zbog zapaljivih izjava pojedinih lidera u regionu. Takve poruke, koje mogu da se shvate kao mešanje u unutrašnja pitanja susednih zemalja i prizivaju menjanje granica, nisu prihvatljive i više su nego kontraproduktivne- naglasio je Han. 

Odgovarajući Hanu na svom nalogu na Fejsbuku, Tači je takođe naveo da "diskirminacija i izolacija" kosovskih građana danas govori "mnogo više od monotonih izjava nekih zvanicnika EU koja se ponavljaju od 2000. godine".

Tači je poručio i da "nema velike niti male Albanije, ima samo Albanije i samo Kosova", odnosno da bi bilo "dobro da EU prihvati ovu realnost i da počne da tretira Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu".

ZLOČINAC TAČI PONOVIO RAMINE PRETNJE: Svi Albanci živeće u jednoj državi, ako EU zatvori vrata Kosovu?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nepoznati

pre 6 godina

Ovaj postao potparol Velike Britanije i SAD?\nNe prica ovaj prazne price,treba biti jako naivan i ne shvatiti ovo ozbiljno.\n

Mara

pre 6 godina

Taci je zaboravio na jednu sitnicu a ta je da Kosovo nije nikakva i nicija drzava, vec pokrajina drzave Srbije.Taciju izgleda vreme istice,ceka ga zatvor kao i njegovog ortaka Haradinaja,zato se unervozio.\n

idzo

pre 6 godina

Jer ti si svemu kriva ...jer ti si zena zmija xaxxaxax\n

zora

pre 6 godina

Aj ne glupiraj se covece,kao da oni neznaju ko si i sta su stvorili.Kao da nekome treba mafijaska drzava.Zalosno za neduzan narod ali ti PASA ne zivis u bedi kao oni.Oni su jadan narod u rukama MAFIJE.Treba da vas sruze sve odozgo ako misle da jednog dana zive.

ceramida

pre 6 godina

Sto amerika i engleska misle, to Taci i Rama govore.\n

zoran miljkovic

pre 6 godina

Ово се зове офанзива,овако реагује државник,штитећи своје интересе,али је свестан да је на истој страни,а наши само плачу и моле,треба да реагује и осуди овај или онај,као мали ђокица,јер још увек дрхте пред Путином.Полако ћемо све да изгубимо,јер се не сврставамо опет на праву страну,опет глумимо Тита,а то време одавно прошло,само нама није јасно,колико смо бедни и јадни боже.

AJDEEEE

pre 6 godina

Ti si hteo da joj budes ekolog i da brines o EU zivotnojs redini i da je zasipas sa belim i zutim????

SasaV

pre 6 godina

Kaze nas narod,kad nema macora u kuci,misevi i pacovi kolo vode.

dusan

pre 6 godina

Sve izjave muslijua,rame i njegove licne o velikoj albaniji izgovorene su na siptarskom jeziku.E bas zato taci opet na siptarskom izjavljuje da je taj projekat Srpska propaganda.Eto vidite kad "covek"ne razume svoj sopstveni jezik,tacnije nerazume sta su izjavljivali.Naravno opet Srbija izmislja,siri propagandu.

vev

pre 6 godina

Taci-Danilovic, pravo prezime u porodici je imao i pravoslavnog svestenika, koji ih je prodao za dobar zivot pod turcima, zato covek i ne razume albanski jezi, nije albanac vec Srbin poturica! Oni nikada nisu naucili ni turski ni albanski jezik, ni na KiM, a ni u Bosni!!!! Proguglajte malo pa cete videti sami. Tako sam i ja slucajno to pronasla!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija