• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: index.hr

31.05.2017

23:13

UREDNIKU OTKAZ ZBOG TOMPSONA: Na slovenačkoj nacionalnoj TV ugostio ustaškog pevača!

Balkan

UREDNIKU OTKAZ ZBOG TOMPSONA: Na slovenačkoj nacionalnoj TV ugostio ustaškog pevača!

Podeli vest

Igor Pirkovič urednik emisije Tednik na slovenačkoj nacionalnoj televiziji navodno je dobio otkaz nakon što je u svojoj emisiji pustio sporni prilog o Tompsonu

Namera priloga je bila da Tompson objasni optužbe do kojih je došlo na njegov račun oko otkazivanja njegovog koncerta u Mariboru.

Do problema je došlo jer je Pirkovič "Tompsona predstavio nekritično i jednostrano kao velikog domoljuba", piše portal "Slovinske novice". Stoga je programsko veće RTV Slovenije došlo do zaključka kako je Pirkovič prekršio načela nepristranosti, verodostojnosti, odgovornosti i pravednosti i uručilo mu otkaz. 

STOP ZA USTAŠU U NEMAČKOJ: Leve inicijative traže zabranu Tompsonovog koncerta!

Tada su se putem Fejsbuka novinari i uredništvo emisije "Tednik" ogradili od priloga, a odgovornost prebacili na Pirkoviča. 

- U javnosti, ali i na sednici Programskog veća RTV Slovenija odgovornost se stavlja na teret celoj redakciji "Tednika". Naglašavamo kako je prilog isključivo autorsko delo urednika "Tednika" Igora Pirkoviča. Pri njegovoj izradi nije učestvovao niko drugi iz uredništva- saopštili su novinari i urednici emisije "Tednik". 

USTAŠKI PEVAČ TOMPSON RONI SUZE: Hoću da radim u Sloveniji, država da me zaštiti kao hrvatskog građanina

Članica programskog veća, Jedrt Jež Furlan, izjavila je za "Slovenske novice" kako je prilog s novinarske tačke bio neprofesionalan, te kako je autor trebalo bar da se konsultuje s hrvatskim novinarima koji su upoznati s problematikom. 

- Da ne govorimo o ideološkoj spornosti i relativiziranju ustaškog pozdrava Za dom spremni- poručila je. 

Tompson je trebalo da održi koncert 20. maja u Mariboru, ali je koncert zabranjen zbog prevelikog rizika.

RAMPA ZA USTAŠE! Slovenci zvanično zabranili Tomsonov koncert u Mariboru!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mara

pre 6 godina

Ja ne znam zasto se oko ovog debila trose reci,on nije vredan ni pomena,neka se u svojoj lijepoj eksponira jer samo oni i mogu da ga slusaju, drugi se groze i pljuju ga.\n

Pera Bandera

pre 5 godina

Slučajo obratih pažnju na ovaj sad već bajati članak, pa se setih najnovijeg primera emitovanja Tompsonove pesme na radio Subotici. Baš me zanima da li će urednik snositi ikakve sankcije!?

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija