• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2018

23:59

CIPRASU SE TRESE FOTELJA ZBOG SPORAZUMA SA SKOPLJEM: Grčki parlament raspravljao o zahtevu za izglasavanje NEPOVERENJA VLADI!

Balkan

CIPRASU SE TRESE FOTELJA ZBOG SPORAZUMA SA SKOPLJEM: Grčki parlament raspravljao o zahtevu za izglasavanje NEPOVERENJA VLADI!

Podeli vest

Grčki parlament počeo je večeras raspravu o zahtevu za nepoverenje vladi premijera Aleksisa Ciprasa, a zahtev je podneo lider glavne opozicione partije Nova demokratija, Kirijakos Micotakis, zbog dogovora sa Makedonijom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike

Rasprava će se okončati do 14:00 sati u subotu, odlučilo je Predsedništvo parlamenta, prenosi ANA.
Micotakis je, podnoseći zahtev, optužio vladu da i ekonomijom i nacionalnim pitanjima rukovodi "na opasan način i bez parlamentarnog legitimiteta", a sporazum sa Skopljem je nazvao štetnim po nacionalne interese i "konačnim udarcem za Grke koji su pretrpeli godine stroge štednje".

- Cipras se sprema da potpiše sporazum i obaveže zemlju okvirom koji će nas staviti pred svršen čin. Kombinacija ekonomskih i nacionalnih pitanja nije slučajna, već je svestan izbor kako bi se skrenula pažnja sa ekonomskih pitanja- rekao je opozicioni lider.

Inače, zahtev za glasanje o nepoverenju prihvata se samo ukoliko ga podrži apsolutna većina od oko 300 poslanika izabranih u parlament, napominje grčka agencija.

Ciprasova vladajuća levičarsko-desničarska koalicija ima 154 mesta u 300-članom parlamentu, pa nema mnogo izgleda da vlada padne, ocenjuje Rojters.

Međutim, ukazuje britanska agencija, ukoliko parlament ipak izglasa nepoverenje vladi, Cipras bi morao da mandat preda predsedniku zemlje.

MAKEDONCI NEĆE DA BUDU SEVERNOMAKEDONCI: Građani bivše jugoslovenske republike besni na svoje rukovodstvo!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SARA

pre 5 godina

TITO VAM JE TO IME DAO. NISTE BILI MAKEDOCI I NEMOJ DA DE KITITE TUDJIM PERJEM. MAKEDONIJA JE U GRCKOJ.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija