• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.06.2018

21:31

SKANDALOZNO! ALBANSKI ZLOČINCI PREUZIMAJU VLAST U SKOPLJU! Šiptari ruše Ivanova, predsednik Makedonije biće TERORISTA OVK!

Balkan

SKANDALOZNO! ALBANSKI ZLOČINCI PREUZIMAJU VLAST U SKOPLJU! Šiptari ruše Ivanova, predsednik Makedonije biće TERORISTA OVK!

Podeli vest

Albanske stranke i premijer Zoran Zaev nemaju dvotrećinsku većinu u Sobranju za opoziv predsednika, pa planiraju da ga smene nelegalno. Na njegovo mesto doći će šef parlamenta Taljat Džaferi, nekadašnji pripadnik zločinačke šiptarske paravojske 

Šiptari nameravaju da smene predsednika Makedonije Đorđa Ivanova zbog toga što odbija da odobri sporazum Skoplja i Atine o promeni imena države i na njegovo mesto postave teroristu OVK i šefa parlamenta Taljata Džaferija

Budući da za to nemaju potrebnu dvotrećinsku većinu u skupštini, Albanci i njihov plaćenik, makedonski premijer Zoran Zaev, planiraju da zaobiđu legalnu proceduru.

Predsednik uzurpator?!

Za opoziv predsednika, prema makedonskom Ustavu, potrebna je dvotrećinska većina u parlamentu. Međutim, Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) Zorana Zaeva i četiri albanske partije nemaju za to dovoljno poslanika, odnosno nemaju potrebnih 82 od 120. Oni imaju 69 poslanika, a opoziciona VMRO-DPMNE, iz koje potiče Ivanov, ima 51 mesto u Sobranju, te smena predsednika po Ustavu nije moguća. Zbog toga je najveća albanska stranka Demokratska unija za integracije (DUI) našla način da Ivanova opozove bez dvotrećinske većine. 

- Sve je spremno za opoziv predsednika Ivanova, ali se čeka

Pravi trenutak

Sve je spremno za opoziv Ivanova, ali se čeka pravi trenutak za to

Artan Grubi

pravi trenutak kako bi ta inicijativa bila prosleđena Sobranju. Ivanov vodi nezrelu politiku, on je uzurpator bez legitimiteta, naročito kod Albanaca - naveo je poslanik DUI Artan Grubi.

On je dodao da predsednik nema pravo da suspenduje rad Sobranja kad je ceo demokratski svet pozdravio dogovor Grčke i Makedonije.

- U toku su konsultacije sa stručnjacima za ustavno pravo kako bi se izbegla blokada Ivanova, ukoliko i posle još jedne ratifikacije u parlamentu on odbije da potpiše sporazum sa Grčkom - objasnio je Grubi.

S obzirom na to da prema Ustavu šef parlamenta menja predsednika države u slučaju opoziva, na mesto Ivanova doći će Džaferi. On je prošle godine postavljen na tu važnu funkciju, uprkos tome što Ivanov to nije odobrio. Tako će se na mestu predsednika Makedonije naći Albanac, i to terorista, za kojeg se sumnja da je umešan u najgori masakr u novijoj istoriji zemlje.

Najgori masakr

Džaferi, nekadašnji oficir JNA i makedonske vojske, sumnjiči se za umešanost u stravičan pokolj 28. aprila 2001, tokom rata u Makedoniji. Masakr je izveden kod sela Vejce, koje pripada Tetovu, a nalazi se samo tri kilometra od granice sa Kosovom. Šiptarski teroristi su iz zasede napali kolonu vojske i policije. Zverski su ubili, osakatili, pa spalili osmoricu specijalaca i teško ranili još šestoro. U vreme masakra Džaferi je kao oficir makedonske armije komandovao jedinicom u tetovskoj kasarni. 

Ubrzo nakon pokolja je dezertirao, priključio se teroristima makedonske frakcije OVK - Oslobodilačke narodne armije (ONA), i dobio nadimak komandant Forina, po gostivarskom selu u kojem je rođen. Sumnja se da je upravo on Šiptarima odao položaj makedonske vojske i policije. Do danas niko nije odgovarao za masakr, niti je pokrenuta bilo kakva istraga u vezi s tim, a svi šiptarski teroristi abolirani su nakon Ohridskog sporazuma, kojim je rat završen.

Vučić: Pitanje imena je unutrašnje pitanje Makedonije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da naša zemlja podržava svaku vrstu dogovora Skoplja i Atine. On je, međutim, naglasio da Srbija mora da poštuje stavove i predsednika Makedonije Đorđa Ivanova i premijera Zorana Zaeva.

- Pitanje imena Makedonije je njihovo unutrašnje pitanje. Ne mešamo se u unutrašnje odnose i želimo da se stvari rešavaju mirno - naveo je Vučić.

Podsetimo, sporazum Skoplja i Atine, prema kojem bi bivša jugoslovenska republika trebalo da se zove Republika Severna Makedonija, usvojen je u Sobranju prošle nedelje, ali je Ivanov u utorak odbio da ga potpiše. Dokument će biti vraćen u parlament na novo izglasavanje, nakon čega je predsednik obavezan da ga prihvati. Ivanov, međutim, tvrdi da ga nikad neće potpisati jer je protivustavan.

Šamar iz EU Uslovni početak pregovora tek u junu 2019!

Evropska unija juče je lupila šamar Makedoniji, navodeći da će započeti pregovore o članstvu tek naredne godine u junu, ako ta zemlja ispuni nekoliko uslova. 

Makedoncima, kojima je Zaev obećao početak pregovora sa EU već početkom jula, ukoliko pristanu na promenu imena, sada je jasno da ih je premijer prevario.

Savet ministara EU odlučio je da otvori pristupne pregovore sa Makedonijom u zavisnosti od daljeg napretka koji Makedonija ostvari.

- Procena napretka će zavisiti od opipljivih i održivih rezultata posebno u oblastima reforme pravosuđa i proaktivnih istraga, procesuiranja i presuda u slučajevima korupcije i organizovanog kriminala, uključujući i predmete visokog profila, reforme bezbednosnih i obaveštajnih službi i javne administracije - naveo je Savet ministara EU.

Uprkos tome što je početak pregovora krajnje neizvestan, Zaev tvrdi da je postigao veliki uspeh.

- Lideri EU priznali su Republiku Makedoniju kao zemlju pozitivnih promena, dinamičnog procesa reformi, inkluzije i socijalnog dijaloga. To je zemlja koja rešava sporove sa susedima snažnom i dobronamernom političkom voljom i zemlja građana koji su pokazali da imaju jasnu viziju evropske budućnosti - naveo je Zaev.

ŠIPTARI ĆE OBAVITI PRLJAVI POSAO: Poslanik albanske partije DUI otkrio, čeka se "pravi trenutak" ZA OPOZIV PREDSEDNIKA IVANOVA!

MAKEDONIJA SUTRA POZIV ZA ČLANSTVO U NATO: Alijansa reagovala ekspresno, Skoplju nagrada za kapitulaciju!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlah alija

pre 5 godina

Pod hitno smjena ivanova nakon 30 godina makedonija ima šansu da se dogovori sa grcima i udje u peogres a taj ruski plačenik koči

Raska

pre 5 godina

Zao mi je normalnog naroda, ali mi nije jasno zasto su se toliko veselili izlasku iz ondasnje Juvoslavije i odvajanju od Srba i Srbiji. Sta smo mi to njima toliko nazao ucinili. Mozda nisu bolje ni zasluzli.

Petar Golemi

pre 5 godina

A zasto selo Forina nije demokratski sravnjeno sa okolnim terenom kao što su siptari i njihovi sponzori palili i uništavali objekte i imovinu svih onih koji nisu siptari i regionu........

DRAZA

pre 5 godina

CUJ ZLOCINCI PA STO SU MAKEDONSKI SIPTARI ZLOCINCI AJDE MOGU DA RAZUMIJEM DA KOSOVSKE TAKO ZOVETE ALI STO MAKEDONSKI.

Dejan

pre 5 godina

I treba kad je narod Makedonije nezaintereaovan.

djape ja

pre 5 godina

Ako i treba im to,taj film su trazili i dobili

Aleksandar

pre 5 godina

Sve sve vi to napisali, onako, nabacano k'o vilama... Ali, i dalje mi nije jasno kako će opozvati Ivanova! Jedino da mu se nešto, ne daj Bože, desi zdravstveno, da poludi ili da ga ubiju, treći način ne postoji. Možda, eventualno, da odreše kesu, pa da pokupuju to nešto poslanika što im fali do 2/3, mada mislim da je takva opcija u ovom trenutku ravna naučnoj fantastici. Dakle, ostaje referendum, pa neka narod kaže šta misli o svemu ovome!

ludi milojko

pre 5 godina

Извините, али Талат ( није он Таљат) је осим што је био високи командант у ОВК и бивши потпуковник ЈНА, а то значи да није терориста него човек којем је војска и рат професија.... а то што Хорхеа или ти Фикус ( тако у Македонији називају свога председника) оќе да смене и није чудо... и онако се веќ 10-ина пута огрешио о устав у задњих 2-3 године....а када је био професор права ( само драги бог зна како је тај човек постао професор...) студенти су одлазили на полагање код других професора пошто овај није био у стању ништа да их научи.....уосталом и Иванов је био изабран од истих тих шиптара, јер је тада шиптарска ДУИ, партија чији је високи фунционер и Талат Џафери, била у коалицији са ВМРО-м и они су надгласали тадасњу опозицију и њиховог кандидата.. тако да шиптари имају пуно право и да га сруше, они су га и довели у председничку фотелју....

ludi milojko

pre 5 godina

ПС. Опет пишете глупости... није Зоран заев шиптарски плаќеник, он је АМЕРИЧКИ плаќеник, нјегов газда је James Baley амбасадор УСА у Македонији.... аи Али Ахмети лидер шиптарске ДУИ партије је исто тако АМЕРИЧКИ плаќеник.

vadet

pre 5 godina

talat djaferi je titov djak on je bio oficir jna

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija