• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2018

20:07

MAKEDONIJA IDE NA REFERENDUM: Evo kojim će trik pitanjem  NATO ZAEV pokušati DA DOBIJE PODRŠKU NARODA!

Balkan

MAKEDONIJA IDE NA REFERENDUM: Evo kojim će trik pitanjem NATO ZAEV pokušati DA DOBIJE PODRŠKU NARODA!

Podeli vest

Makedonski parlament odredio je danas 30. septembar kao datum za održavanje referenduma o težnjama te zemlje ka članstvu u EU i NATO i o sporazumu između Skoplja i Atine o imenu te bivše jugoslovenske republike

U 120-članom Sobranju, 67 poslanika je glasalo za održavanje referenduma s (trik) pitanjem: "Da li ste za članstvo u EU i NATO, uz prihvatanje sporazuma o imenu između Republike Makedonije i Grčke", prefidno spajajući ulazak u NATO sa prijemom zemlje u Evropsku uniju. Naravno svako iole bolje informisan zna da članstvo u NATO alijansi ne implicira direktno ulazak u EU...  

Nezadovoljni načinom na koji NATO Zaev uz podršku Albanaca vodi zemlju, nazivajući to izdajom nacionalnih interesa, poslanici opozicione partije VMRO-DPMNE nisu prisustvovali sednici.

U isto vreme, preostali poslanici u makedonskom Sobranju glasali su o vladinom predlogu za utvrđivanje detalja referenduma o sporazumu sa susednom Grčkom o promeni imena zemlje u Severna Makedonija.

AP je, pre glasanja, naveo da se očekuje da će predlog biti usvojen pošto koalicija na čijem je čelu makedonski premijer Zoran Zaev drži 67 od ukupno 120 poslaničkih mesta, a za usvajanje predloga potrebna je prosta većina.

Zaev je ranije danas izjavio da očekuje podršku poslanika vladajuće većine u Sobranju za pokretanje inicijative za referendum o imenu zemlje i ponovio da bi referendum trebalo da bude održan 30. septembra.

On je pozvao opoziciju da se uključi u proces i pozove građane da izađu na referendum, istakavši da se radi o "istorijskoj odluci koja definiše budućnost države".

 Referendum o imenu koštaće 3,5 miliona evra

Troškovi za referendum o imenu Makedonije iznosiće 3,5 miliona evra.
Novac će biti obezbeđen iz budžeta Republike Makedonije, a preraspodeljen među korisnicima centralne vlasti i između fondova, kako je definisano Odlukom koju je danas jednoglasno izglasao zakonodavni dom Sobranja, prenosi MIA.

BURA U MAKEDONIJI! Zaev: Nema dogovora, biće referenduma!

ZAHAROVA: Sporazum Grčke i Makedonije nije u interesu bezbednosti na Balkanu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikola

pre 5 godina

Možda se Rusija otrezni, još od jeljcina ne zna gde će.

SARA

pre 5 godina

POBEDA SE ZNA. ZAEV JE STOTINE HILJADA SIPTARA SA KOSOVO UPISATI KAO GRADJANE TE MAKEDONIJE I GOTOVA PRICA.

Djordije Cvarkov

pre 5 godina

Dugo sam zalio za srpskom Makedonijom i bracom Srbima koji postadose Makedonci, kao sto Srbi iz CG danas postaju Crnogorci, ali kada vidim kakva je buducnost na Balkanu, siguran sam da im mi vise ne mozemo pomoci, nije da ne zelimo, nego ni u Srbiji ne mozemo da zavedemo red...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija