• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/Informer

28.08.2018

13:00

CELA GRČKA SLAVI BRAČNI PAR DUŠANA I MAJU: Spasili život ženi koja se davila u Haniotiju!

Balkan

CELA GRČKA SLAVI BRAČNI PAR DUŠANA I MAJU: Spasili život ženi koja se davila u Haniotiju!

Podeli vest

Dušan (40) i Maja (38) Banović, doktori iz Srbije, na letovanju u Haniotiju spasili su život ženi koju su izvukli iz vode. U trenutku kada su je izvukli nije disala i nije imala pulsa 

Oni su je oživljavali. Dok je stigla hitna pomoć, disala je i imala je puls. Zahvaljujući njima je živa. 

- Bilo je kao na filmu. Neko je povikao, pa smo videli telo koje pluta u vodi. Dotrčali smo do žene, ali ona nije davala znake života - pričaju oni.

Ovaj, umalo tragični događaj, odvio se u subotu na plaži Molos u Haniotiju, a javnost je za njega saznala jer jedna Srpkinja koja mu je prisustvovala nije želela da ovakav gest prođe nezapaženo.

Promo

- Svaka čast za naše lekare, spasili su jedan život i sačuvali jednu porodicu -  napisala je ona u poruci koju je poslala administratorima Fejsbuk grupe "Live from Greece".

- U toku popodneva kada smo sa decom odmarali na plaži neko je povikao "women"... Mi smo se okrenuli i videli telo koje pluta na vodi. Odmah smo pritrčali, i kada smo došli do žene, videli smo da ne daje znake života - pričaju Banovići.

Zatim su je izvukli iz vode na obalu, a žena je bila "modra kao šljiva", i bez svesti, bez pulsa i nije disala.

Public


- Vikali smo da neko zove Hitnu pomoć. Odmah smo krenuli sa reanimacijom na koju je ona prvo počela spontano da ubacuje po koju respiraciju uz kuljanje vode iz usta. Tada smo joj glavu okrenuli na stranu i nakon par minuta, uz dalju reanimaciju, dobili smo puls. Dok smo čekali Hitnu pomoć, koja je stigla za nekih 15-20 minuta, žena je došla svesti i počeli smo da komuniciramo sa njom - ovako Maja i Dušan prepričavaju filmsko spasavanje.

Oni kažu i da je žena u tom trenutku bila dezorijentisana, ali da je uspela da sedne, te je utom došla i Hitna pomoć, koja ju je preuzela i odvezla u bolnicu.

- Bili smo jako uzbuđeni i srećni što smo uspeli da spasimo nečiji život. Da, događalo se i do sada bezbroj puta, ali prvi put ovako, van posla i bez ikakve aparature.

Inače, Dušan je internista u Opštoj bolnici u Somboru, budući interventni kardiolog, i na jesen kreće na subspecijalizaciju iz kardiologije. Maja je lekar na specijalizaciji iz pedijatrije, i radi u Domu zdravlja Odžaci. Upravo u tom domu zdravlja su se i upoznali, a danas imaju troje dece: Luku, Uroša i Nađu.

Nakon dramatičnog spasavanja u Haniotiju, svagodnevno su u kontaktu sa sinom svoje neplanirane "pacijentkinje".

- Od njenog sina, koji nas je kontaktirao sutradan, i zahvalio nam se, čuli smo da je stabilna i na daljem ispitivanju - pričaju ovi skromni heroji.

Žena koju su spasili je 70-godišnja lokalka, koja je plivač i bukvalno živi uz obalu. U trenutku kada se sve dogodilo, more je bilo mirno, a na sebi je imala čak i peraja, kažu Banovići.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija