• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2018

19:51

BAKIR PONOVO NAJSTRAŠNIJE PROVOCIRA SRBE: Izetbegović bi usred Banjaluke da ukine Republiku Srpsku!

Balkan

BAKIR PONOVO NAJSTRAŠNIJE PROVOCIRA SRBE: Izetbegović bi usred Banjaluke da ukine Republiku Srpsku!

Podeli vest

Bakir Izetbegović, odlazeći član Predsedništva BiH i lider Stranke demokratske akcije (SDA), ukinuo je Republiku Srpsku poručivši da Banjaluka nije nikakva prestonica, već samo običan grad u BiH

Naslednik Alije Izetbegovića iskoristio je predizbornu kampanju kako bi obezvredio Srpsku.


Otvorene pretnje 

Odstranjivanje Srba

Cilj SDA i Bakira jeste nestanak Srba i Hrvata, njihovo iseljenje ili 'dobrovoljni' odlazak
Dževad Galijašević, bezbednosni stručnjak

 


Bakir je poručio i da će se "Bošnjaci i patriote" na sve načine, pa i oružjem, boriti protiv separatizma!?


- Banjaluka je, kao i svaki pedalj ove zemlje, Bosna i Hercegovina. Bošnjaci i patriote, na diplomatski i na svaki drugi način, boriće se protiv podele BiH. Nikada je neće cepati, a Srebrenica, Kozarac, Brčko i druga mesta nikad neće biti ništa drugo do deo Bosne. Sve više su zabrinjavajuće destrukcije koje dolaze iz zvanične Banjaluke. Te poruke postaju sve tvrđe i opasnije. Bojim se da oni, koji se ne libe da puste napolje duh separatizma, neće moći da ga vrate nazad - rekao je Izetbegović na tribini u Banjaluci.


Komentarišući ove navode, dekan Fakulteta bezbednosnih nauka u Banjaluci Predrag Ćeranić ističe da nikog ne iznenađuju stavovi lidera SDA.


- Izetbegovićeve izjave su njegovo političko opredeljenje. On hoće BiH bez Republike Srpske. Odavno se deklarisao kao nastavljač politike svog oca Alije, koja je sažeta u dokumentu pod nazivom "Islamska deklaracija". To što su te ideje antidejtonske, anitustavne i što destabilizuju političku i bezbednosnu situaciju u BiH, nažalost, ne zanima ni visoke predstavnike u BiH, a ni zapadne ambasade, koje se redovno oglašavaju povodom svakog glasa iz Republike Srpske koji ocene kao disonantan - objašnjava Ćeranić. 

STEFAN STAMENKOVSKI
ZAVETNICI


Izetbegović svojim izjavama pokazuje da su mu mentori nestrpljivi i zabrinuti za ishod izbora, jer njihovi favoriti iz lažne opozicije u Srpskoj iz dana u dan imaju sve manju podršku.

 


Analitičar Radomir Nešković smatra da niko ne može negirati, nipodaštavati ili ukinuti Republiku Srpsku.


- RS je definisana Dejtonskim sporazumom i Ustavom BiH. Imamo kolektivne nosioce suverenosti koji su državotvorni subjekti: Hrvati, Srbi i Bošnjaci. To je temelj BiH i okvir njenog postojanja. Političke izjave ne mogu promeniti temelj države - podvlači Nešković.

BAKIR MITINGOVAO U REPUBLICI SRPSKOJ: Neće cepati BiH, ona se brani i u Banjaluci!


Sposobni da se branimo


Konačno, bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević ocenjuje da su Bakirove izjave nastavak politike njegovog oca.


- Politika Izetbegovića je program potpune islamizacije zemlje pod maskom potrebe za unitarnim uređenjem koje bi doprinelo efikasnosti države. Međutim, ta forma efikasnosti podrazumeva uništenje državnosti Republike Srpske i njen nestanak. Cilj SDA i Bakira jeste nestanak Srba i Hrvata, njihovo iseljenje ili 'dobrovoljni' odlazak. Samo dok postoji Republika Srpska u ovom kapacitetu, Srbi su sposobni da štite sebe i vitalne interese - zaključuje Galijašević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dane

pre 5 godina

Njegov otac je prizno Republiku srpsku.Bakir će Državu Republiku srpsku.

Branko

pre 5 godina

" BANJA LUKA " !!!!!! " ZIVIO MILORAD DODIK I REPUBLIKA SRPSKA " !!!! MUSLIMANI, SIPTARI I DOBAR DIO ZAPADA JOS UVEK NISU NISTA NAUCILI IZ ISTORIJE SRBA !!!???SRBIMA STO VISE PRKOSIS I PRETIS ONI SE SVE VISE INATE, KAO I STO SU MISLILI DA CE NATO SLOMITI SRBIJU ZA 2 - 3 DANA !!!!???

gagi

pre 5 godina

BRAT SRBIN,BAKI,VIDI MU OKICA KAO DA JE ROŽEN U MOSKVI A NE U BEOGRADU.BRAT NAŠ,NEKA NJEGA PRIMJERAK SLAVENA PRAVOSLAVNOG KOJI SE POTURČIO.BOG MU POMOGAO.

hag

pre 5 godina

Kaže potomak nepoznatih turskih junaka,koji su 500 godina *arali pravoslavne kako u bosni tako i u srbiji! Ti si vjerovatno neki garo s brkovima :) Uporedite,makar i fizički izgleda pravoslavnih i u bosni i u srbiji.Na 1000 dodje možda,ali samo možda, jedan plav ostalo sve isto turci :)

Vlans

pre 5 godina

Neka ga nepomenik opet vodi u kafane po Knez Mihajlovoj i peva mu na uvce.

hag

pre 5 godina

Kad nepismeni pišu!!!Pročitaj aneks 7 Dejtonskom mirovnog ugovora i vidjet češ koji je glavni grad države BiH a tako i manjeg bosanskog entiteta.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija