• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

22.10.2018

20:39

MAKEDONIJA KLJUČA! POLICIJA ČUVA POSLANIKE KOJI SU GLASALI ZA NATO: U sprskom komšiluku sve miriše na građanski rat?!

Balkan

MAKEDONIJA KLJUČA! POLICIJA ČUVA POSLANIKE KOJI SU GLASALI ZA NATO: U sprskom komšiluku sve miriše na građanski rat?!

Podeli vest

Svih 80 poslanika u makedonskom Sobranju, koji su u petak podržali ustavne promene, dobilo je posebno obezbeđenje

Oni su obezbeđenje dobili posle pretnji koje su im upućivane zbog glasanja u parlamentu, rekao je makedonski ministar policije Oliver Spasovski.

- Uradili smo bezbednosnu procenu poslanika, pogotovo onih koji su podržali početak ustavnih promena i oni će biti pod policijskom zaštitom sve dok se ne proceni da zaštita više nije neophodna - izjavio je Spasovski, prenosi MIA. 

Spasovski je izjavio da su "prave pretnje" upućene poslanicima, pogotovo putem Fejsbuka i drugih društvenih mreža. Pored direktnih pretnji poslanicima, prećeno je i njihovim porodicama, dodaje makedonski ministar. 

- Svako ko pokuša da unese osećanje nesigurnosti među građanima biće optužen - rekao je Spasovski, dodajući da su pretnje došle i od grupa koje su dovedene u vezu sa pokretom Bojkot referenduma, prenosi MIA. 

(VIDEO) VOJNA VELESILA! SRBIJA DOBIJA KINESKI S-300"! FK-3 JE KONKRETAN odgovor na formiranje 'VOJSKE KOSOVA'!

Odgovarajući na pitanje novinara o optužbama VMRO-DPMNE da je pojedinim poslanicima nuđen novac u zamenu za pozitivan odgovor na ustavne promene, Spasovski kaže da će kancelarija javnog tužioca biti odgovorna da istraži takve optužbe. 

- Ako postoji osnov za ove tvrdnje, onda bi javni tužilac trebalo da pokrene istragu. Takođe, ako je poslanicima nuđen novac, trebalo bi to da prijave, jer je mito krivično delo - rekao je Spasovski. 

Sobranje je podržalo u petak predlog o pokretanju inicijative za promenu Ustava u skladu s Prespanskim sporazumom, za koju je glasalo i osam poslanika opozicione VMRO-DPMNE, čime je postignuta dvotrećinska većina od 80 poslanika. 

MOSKVA ZELEDILA ZAEVA I NATO: GLASANJE za promenu imena U MAKEDONIJI - PRLJAVA MANIPULACIJA!

Poslanici VMRO-DPMNE su prethodno vladajućoj većini postavili četiri uslova pod kojima će pristati da glasaju za promenu imena zemlje u Republika Severna Makedonija, prenela je agencija MIA, a jedan od uslova je i amnestija za optužene za izazivanje nasilja krajem aprila prošle godine u Sobranju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Umesto da pohapse poslanike koji su evidentno primili mito, raspišu nove parlamentarne izbore, korumpirane vlasti u Makedoniji dovode čitavo društvo do građanskog rata. Ovo nije stvar podeljenog mišljenja o glavnoj nacionalnoj temi, ovde se radi o kršenju narodne volje koja je većinski bila protiv promene imena Makedonije.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija