• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.12.2018

16:55

(VIDEO) MILO PLJUVAO SRPSKE ŽRTVE! Pominjao Njegoša i okupaciju Crne Gore! Održao SRAMOTAN GOVOR, a OVE REČI je bilo mučno slušati

Balkan

(VIDEO) MILO PLJUVAO SRPSKE ŽRTVE! Pominjao Njegoša i okupaciju Crne Gore! Održao SRAMOTAN GOVOR, a OVE REČI je bilo mučno slušati

Podeli vest

Crnogoski pedsednik Milo Ðukanović svečano je danas u Nikšiću otkrio Spomenik crnogorskim komitima 1916-1929 i istakao da se time želi poručiti da njihova borba nije bila uzaludna i da su oni bili preteča pokreta za obnovu nezavisne Crne Gore 2006

Ðukanović je rekao da su komiti bili borci za slobodu Crne Gore u vreme austrougarske okupacije u Velikom ratu i borci za odbranu njenog državnog dostojanstva nakon, kako je naveo, nasilnog pripajanja Srbiji 1918.

Oni, tvrdi Ðukanović, nisu pristajali ni na tuđinsko, ni na savezničko ropstvo i poniženje.

Nisu pristali da Crne Gore više ne bude, da se poništi njena velika istorija, naveo je Ðukanović u svom govoru dostavljenom Tanjugu.

- Danas im država Crna Gora sa osećanjem duboke zahvalnosti odaje priznanje za njihovo antičko junaštvo. Slobodna, nezavisna, prosperitetna i uvažena Crna Gora, za kakvu su se borili i koju su sanjali. U vreme Komitskog pokreta nije se moglo ni slutiti da će ona kroz koju deceniju postati ravnopravna članica jugoslovenske socijalističke zajednice - naveo je crnogorski predsednik.

 

 


A posebno, kazao je, da će Crna Gora 88 godina "nakon nestanka biti obnovljena kao nezavisna, međunarodno priznata država, i ubrzo zauzeti dostojanstveno mesto u prestižnoj zajednici evropskih i evroatlantskih država i naroda".

- Vreme je pokazalo da njihova žrtva nije bila uzaludna - rekao je Ðukanović.

MILOGORCI PROTERUJU 30 SRPSKIH MONAHA I MONAHINJA! AMFILOHIJE: Milo nek se prvo KRSTI pa onda nek PRIČA O CRKVI!
 

Govoreći o istorijatu njihovog nastanka i raspuštanja, Ðukanović je rekao da "upravo tada oslobođena Crna Gora biva unižena od Srbije i izigrana od saveznika".

- Ideal ujedinjenja južnoslovenskih naroda pretvorio se u njen najveći nacionalni raskol. Dok su jedni bili za bezuslovno prisajedinjenje Srbiji, drugi su bili za jugoslovensku zajednicu koja bi sačuvala čast i ime crnogorsko. Uspostavljen je režim pod bajonetima srpskih trupa i bjelaških snaga. Crna Gora je surovo kažnjena i načinom ujedinjenja i ponižavajućom pozicijom u novoj državi - tvrdi Ðukanović.

On je rekao i da je "akcijom srpske vlade", koju su sprovodili njeni crnogorski poverenici, rađeno sve da Crna Gora nestane kao država, i da se detronizuje njena dinastija Petrović Njegoš".

Ðukanović tvrdi da je Njegoš upavo na komite mislio kada je pevao: “Na groblju će iznići cvijeće za daleko neko pokoljenje.

- Sa ove istorijske distance danas se jasno vidi koliko je napora trebalo da se ostvare ideali zbog kojih su se komiti žrtvovali. Kao i mnogo puta u crnogorskoj istoriji, desilo se da veliki ciljevi moraju čekati neku novu generaciju - rekao je Ðukanović i dodao da je Komitski pokret dobio i svoje sledbenike u političkim i intelektualnim grupacijama, koje su delovale u Crnoj Gori između dva svetska rata.

(FOTO) SRAMOTA GA PRADEDE SRBINA: Rektor univerziteta CG, zamenio nadgrobnu ploču svog pretka, BRIŠUĆI EPITAF O SRPSKOM JUNAKU!

 

Šef crnogorske države je ocenio i da su crnogorski komiteti svojom borbom, ciljevima i idejama bili preteča pokreta za obnovu nezavisne Crne Gore 2006.

- Mi smo privilegovana generacija koja je završila tu istorijsku misiju. Obnovljena na nasleđu Komitskog pokreta, današnja Crna Gora želi njegovom afirmacijom da ukaže na kojim temeljima počiva, i koje vrednosti baštini. Bez toga Crna Gora ne bi bila autentična, niti bi crnogorski trajala - naveo je.

Poručio je Ðukanović da Crna Gora nikada više ne sme doustiti da to dragoceno nasleđe bude rastakano i negirano kao ideološko oruđe bilo čije politike.

- Zato je naša dužnost da i sadašnjoj i budućoj Crnoj Gori ukažemo da će je nasleđe Komitskog pokreta uvek činiti dostojnom njene slavne tradicije i njene dostojanstvene budućnosti. Neka tome od danas svedoči i ovaj spomenik - zaključio je Ðukanović.

 

 

 

 

MILOGORCI PROTERUJU 30 SRPSKIH MONAHA I MONAHINJA! AMFILOHIJE: Milo nek se prvo KRSTI pa onda nek PRIČA O CRKVI!

 

ĐUKANOVIĆ NAJAVIO UKRAJINSKI UDAR NA SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU U CRNOJ GORI! Srbija ovo ne sme dozvoliti?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milja

pre 5 godina

Popljuvao si ti taj častan narod i dalje ga pljuješ i valjaš u blatu.

pero

pre 5 godina

Srbija vam nije dobra,šiptari su po vašem ukusu još malo bićete braća

Marcco

pre 5 godina

Zaboravio je da pomene da su Komiti pstojali i 1941. godine i da su sarađivali i bivali finansirani od strane NDH i Ustaša

Predrag

pre 5 godina

Nemas pojma o cemu pricas. Pojela te mrznja!

kurto

pre 5 godina

U velikom ratu bilo je 1.200.000,00 zrtava ????Ne ,medju zrtava su bili i Makedonci i Crngorci.Bog je veliki .Sada imaju svoje drzave.SLAVA IM. Napred DJUKANOVICU,ZAEV

Pedro

pre 5 godina

Milo poznatiji kao ludak, vrane mu mozak popile. Šta ti je izdajnik...

Sloba

pre 5 godina

Milo samo napred Ogadi nam što više tvoje kozojebce... Ogadi nam što više tvoje narko inžinjere... Postavi zid visine 150 m u osnovi 200 m Što pre ljubim te... Obožavatelj

Maganik

pre 5 godina

Svaka mu čast. Vrhunski manipulator i lopov.

dragan

pre 5 godina

Kako je ovaj ostao ziv posle tolikog LUPETANJA Taj nije izgleda bio na nijednom casu istorije BLJUTAVO dobice nagradu od sad-a

Slobodan

pre 5 godina

Sto ga niste hapsili jos u zajednickoj drzavi do je svercovao cigarete i ko zna sta jos sad nebi radio takve stvari...

Sale

pre 5 godina

A zemljotres 1979. godine i pomoć posle njega. Godinama i godinama! Jado, da jadnija ne može biti!

Đetić

pre 5 godina

A Mojkovačka bitka..tu smo Vam štitili dupe dok ste bili u bježaniji..a ratovi 90 đe smo izginuli zbog ambicija velikosrpstva..ovaj admin ka onaj s Kurira..pušta samo ono što mu odgovara..ma da vi ste nezavisna novina malo sjutra..

baja

pre 5 godina

Veoma brzo budjenje fasima...Tesko nama od ovih komita.Divni li ste oca vam ....m

Senovic

pre 5 godina

Чудно, споменик је исписан на Србици.

Herceg

pre 5 godina

Milo Đukanović je Nikšićanin. Nikšić je prije Berl. kongresa bio u Staroj Hercegovini pa zaključite o kakvom čovjeku je riječ. Pljunuo je na sve svoje pretke. Jadno i čemerno.

Milica

pre 5 godina

Ovo ce jako lose zavrsiti.Ponasaju se kao ukrajinci, tako ce i zavrsiti.

Milutin Vranjski

pre 5 godina

Сећам се, као клинац, гледао сам филм "црногорца" из загреба - режисера Вељка Булајића, под називом "Човек кога треба убити"! Немам појма зашто ми баш овај филм паде на памет; да ли због тога што га је режирао омиљени титов режисер или што је ово брдско говедо Милоклиз подигао споменик истом том истом тзв. титу?!

Djekson

pre 5 godina

Vire mu dolari iz dupeta i usiju ko praziluk Jer su Siptari bolje komsije Imaju vodenice za brasno tip 500

Jelena

pre 5 godina

Tako vam je lose u Srbiji pa he Beograd preplavljen dosljacima iz Crnr Gore..Srama u stida nema kao predsednik drzave koja je samo korist imala od Srbije ..

Mile Srbin

pre 5 godina

Имењаче, сјаши већ једном са Србије и Срба. Боље очисти та говна што плутају по Јадрану да се туристи не заразе.

Hitman1983

pre 5 godina

Kakva sramota od predsednika, slihtao se ceo zivot Srbima. Sada je dupe prodao Amerima i Siptarima. Za par godina docice na nasa vrata da moli, kada siptari pocnu da zauzimaju Milovu drzavu. I sada trcite tamo na more. Sramota jedna od coveka

Saradžogla

pre 5 godina

Немо' да се нервирате због Мила већ га подсетите шта је нама у Србији чинио његов црногорац Слободан Милошевић родом из села Увац код црногорске Лијеве Ријеке.Отац Светозар ,мајка Станислава и брат Бора су се изјашњавали као црногорци што и јесу а Слободан је говорио да је србин.ОН НИЈЕ РОЂЕН У ПОЖАРЕВЦУ већ у Црној Гори 1941 године а породица му се доселила у Пожаревац после завршетка Другог светског рата.Када се кандидовао за господара Србије пропаганда је лагала да је србин а за то време његови другари ПАНИЧНО СУ УПОЗОРАВАЛИ да ће он бити лош господар!А било нам је да горе није могло бити.Он је сахрањен на легату породице Петра Добрњца?Легат је ПОКЛОН а код комуњара то је ОТЕТО!И на крају обично се каже ... ГДЕ ЈЕ САХРАЊЕН МИЛОШЕВИЋ? ... Одговор ... Знам где није!

Ana

pre 5 godina

Ni Slobodan Milosevic jedini Crnogorac koji se predstavljao kao "veliki srbin",pun je Beograd takvih i danas,koji su "Srbi"iz interesa a podrzavaju rezim ovog kriminalca u Podgorici?

Dokle

pre 5 godina

Dokle cete da pisete o ovom izrodu, mafijasu, izdajniku? Nije vredan, da se o njemu pise na toalet papiru. Zar ne?

Đetić

pre 5 godina

Ajd malo braćo Srbi knjigu Božićna pobuna u šake , pa čitajte kako ste urnisali Crnogorce..

Ilija

pre 5 godina

Kozoje.ac ne čitam vaše us.ane knjige,ima vas duplo više u Srbiji i uživate još uvek a ništa ne radite osim što se.ete... i bogatite se dok drugi crnči za vas.

Neko

pre 5 godina

Ti isti komiti su na smrt prebili mog pradjeda,njih 40 a on sam...sve junacine

sasaPG

pre 5 godina

Koje srpske zrtve? U 1,2 Balkanskom ratu, u 1 ,2 Svjtskom ratu? Ne pomenu ni jedne, gdje ih custe? Ako mislite na "oslobodjenje' Crne Gore, navedite je imenom i prezimenom, samo jednu. Nema je, jer se ni jedan metak nije opalio put Austrougara, jer su se povukli...

Dragan

pre 5 godina

Zasto ne napravite anketu i pitate beogradske Crnogorce,sta misle o Milu Djukanovicu,bas nas interesuje?

dubrovnik

pre 5 godina

Ovaj sto stariji, sve ludji, definitivno !!! Klinicki slucaj za lijecenje u ustanovi zatvorenoga tipa !!!

0601342852

pre 5 godina

e jado jadna retardirana. seme ti se zatrlo dabogda.

Gorica

pre 5 godina

Nesoju pomanitali. Pare ti mizak pomutile. Bog te zabeležio sa slovom R i načinom kako ga izgovaraš. Od zabeleženih treba samo bežati. Bruko ljudskog roda.

boban

pre 5 godina

... а што баш у Никшић да величаш монтенегро државу??? За улазак у Краљевину сте се питали и одлучили а када сте узели (добили)Стару Херцеговину не беше гласања.

Pomracenje uma

pre 5 godina

Jbt, a mi skupljali pare za nerazvijene i nepismene crnogorce ceo vek te okupatorske jugoslavije, a oni ovako sada. Pa jel realno.

Master

pre 5 godina

Milo za novu godinu tebi i tvojim istomisljenicima jpm.

rukfaš

pre 5 godina

Interesantno je da baš niti jedan komentar nema koji bi opravdao nastup Đukanovića. Vi ste zaista jedna otvorena demokratska novina.

Pastrovic

pre 5 godina

Milo sokole, ide li ti kako scipetarskI? Ada valjalo bi da ga nekako barem natucas jer, da njih ne bese, mislim da ni tebe ne bi bilo "u tolikim kolicinama"!

flamantes

pre 5 godina

Milo je rekao istinu, nije pljuvao srpske žrtve, a Srbija jeste okupirala Crnu Goru i istrijebljivala Crnogorce.

Marko

pre 5 godina

Što smrdiju smeta ako CG protjeruje monahe, pa nisu srpski. Vidi se kao vi ste gazde, očeš kur.., nema više pardona. Bravo Milo tako se vodi politika. A to što 'oni' misle neka zakače mačku o rep. Izgubili u Sloveniji, potučeni do nogu u Hr, protjerani iz Kosova, u BiH samo dio Federacije, protjerani iz CG, Makedonija ih ne može smisliti-što tražite na ovom planetu, ubite se.

Zoran S

pre 5 godina

Andarti = grcki ustanici. Komite = bugarski ustanici. Cetnici = srpski ustanici. Za sve one koji iz neznanja mesaju termine, i da ne bude zabune. Komunisti su namerno pomesali ta dva termina. Kad nesto iz istoruije srpskog naroda nisu mogli da izmeniti, a ono bar da zamute. Cetnici i komite su cesto saradjivali u borbi pa je to iskoristeno za potrebe zabune. Ako su kod Mila bile komite. e super :)

DraganD

pre 5 godina

Dotični je zaboravio da su posle '48 u Beogradu uglavnom na vlasti sedeli baš ti njegovi UGNJETAVANI i "omalovažavani" crnogorci. uostalom iz kog gnezda se on politički ispilio.! Sram ga bilo !!! Nikad više sa takvima ne postoji bratstvo sa izdajicama ma vlasti u CG!!!

zoki

pre 5 godina

Vodja mafije utvrdjuje pazar da mu neko nebi uzeo opljackane milione

Milisav pn

pre 5 godina

Sramota i za mila i za informer što ne pušta komentare

Jadni Crnogorac

pre 5 godina

Ovaj Djukanovic je lud a jos ludji onaj ko slusa. Pa zasto on nije to rekao 1992?? Zasto tada nije digao glas nego ljude slao na Dubrovnik? I sada on sebe smatra komitom. Drugo, Crna Gora je 1945 postala ravnopravna u drzavi kao i 1992 i kada je Jugoslavija menjala naziv u SCG. O cemu ovaj lomoti kada veze nema sa mozgom? Trece, koliko je to komita bila? Sacica ljudi i sada tih nekoliko ispada da su bili u pravu a desetina hiljade u krivu. Kako to da im se narod nije pridruzio? I neka Milo ili neki casniji Crnogorac odgovori na ova pitanja ali i na ovo: zasto je Nikola Petrovic nosio sablju Nemanjica i govorio da on treba da vlada svim Srbima pa se sukobio sa Karadjordjevicima koji su ga priznajem mucki izbacili iz trke za presto.

bosanac2

pre 5 godina

Istina je samo jedna a to je da stvaranjek kraljevine SHS -Makedoniju,C.goru BIH niko nije pitao dali ce uci u sastav te kraljevine nego su ANEKSIRANE OD STRANE SRBIJE HRVATSKE I SLOVENIJE,i sta je sad tu sporno svakako i BIH treba da ponisti tadasnju odluku jer je na silu uvucena u nesto sto nikada nije ni trebala da bude.

goran

pre 5 godina

koja je to velika istorija crne gore. Pa vi ste poznati jedino po bahatosti i tvrdoglavosti a vaš predsednik će biti poznat kao čovek koji je crnu goru odvojio od srbije i pripojio šiptarima. Uostalom i mentalitet vam je sličan. Još uvek imate krvnu osvetu.

Srdjan

pre 5 godina

Gamad parazitska koja je vekovima zivela na ledjima Srbije. Tu gamad I parazite proterati iz Srbije I dobicemo 100 hiljeda radnih mesta, pa nek idu kod Mila da rade.

mix

pre 5 godina

Izrode, mtj! Govnaru, doci ce vreme kad ces pojesti sva ta g..na, srebroljubiva spodobo. Istorija ce ti suditi i vec se zna da ce tvoje reci i dela zavrsiti na smetljistu tvoje sramne konstrukcije zavade medju bracom rodjenom. Samo polako! Lizi guzice balistimai izrodnickim novonacionalnim kukoljima. No passaran!

Dragan

pre 5 godina

Gde je nasa bia? Ubijte govno da vise ne smrdi i stvara mrznju izmedju brace. Ili nemate ni vi vremena ni interesa

Gorran

pre 5 godina

To što su amerikanci našli dobrog i sposobnog saveznika da rasparčaju i zavade što više Balkan ne znači da treba mrzeti sve Crnogorce. Onoga trenutka kada oslabi moć amerikanaca koji vuku konce na Balkanu, tog trenutka će se osvestiti svi oni koji su zavedeni hipnozom koja im se upumpava u mozak preko harizmatičnih ali prodanih lidera i ostalih pilićarskih političara i novinara. To ne važi samo za Crnu Goru, nego za svaku zemlju na Balkanu, uključujući i Srbiju. Nekome odgovara da se ljudi što više mrze samo da bi mogao lakše da vlada sa njima. Proučite "divide et impera" na wikipediji.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde je prijavljen netanak!

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija