• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.12.2018

14:26

(FOTO) IZROD SE ISPALIO ZA SVE PARE! Milo otkrio spomenik KRVNIM NEPRIJATELJIMA protiv kojih se borio njegov deda - četnik i pristalica ujedinjenja sa Srbijom!

Balkan

(FOTO) IZROD SE ISPALIO ZA SVE PARE! Milo otkrio spomenik KRVNIM NEPRIJATELJIMA protiv kojih se borio njegov deda - četnik i pristalica ujedinjenja sa Srbijom!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović otkrio je spomenik komitama protiv kojih se borio njegov rođeni deda, objavio je na društvenim mrežama Nebojša Medojević i postavio fotografiju koja zaista ukazuje na sličnost aktuelnog šefa te države sa Blažom Đukanovićem, četničkim komandantom i vatrenim pristalicom ujedinjenja sa Srbijom

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović svečano je u Nikšiću otkrio spomenik crnogorskim komitama (1916-1929), protiv kojih se borio Blažo Đukanović, četnički general, a  tamošnja javnost uveliko spekuliše o rodbinskim vezama dvojice Đukanovića.

 

 

Đukanović je na svečanosti istakao da se spomenikom želi poručiti da borba komita nije bila uzaludna i da su oni bili preteča pokreta za obnovu nezavisne Crne Gore 2006. On je rekao da su komiti bili borci za slobodu Crne Gore u vreme austrougarske okupacije u Velikom ratu i borci za odbranu njenog državnog dostojanstva nakon, kako je naveo, nasilnog pripajanja Srbiji 1918.

- Oni nisu pristajali ni na tuđinsko, ni na savezničko ropstvo i poniženje. Danas im država Crna Gora sa osećanjem duboke zahvalnosti odaje priznanje za njihovo antičko junaštvo - rekao je crnogorski predsednik.

(VIDEO) MILO PLJUVAO SRPSKE ŽRTVE! Pominjao Njegoša i okupaciju Crne Gore! Održao SRAMOTAN GOVOR, a OVE REČI je bilo mučno slušati

Javnost u Crnoj Gori zgranuta je činjenicom da Đukanović sada proslavlja one protiv koji se njegov predak borio i lovio ih, pa je Milo sa svojom politikom postao svojevrsni izrod i izdajnik ne samo srpstva već i sopstvene porodice.

MILOVA TAJNA SLUŽBA ROVARI PO SRPSKOJ, HOĆE DA PODELI HERCEGOVCE: Dodik otkrio pakleni plan režima u Podgorici!

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević naveo je da Đukanović, kao potomak bjelaša, odnosno boraca za ujedinjenje Crne Gore sa Srbijom, otkrio spomenik svojim neprijateljima.

- Đukanović otkrio spomenik crnogorskim komitama. Đukanovići sa Čeva su bili jedna od najbrojnijih bjelaških četa koja se borila protiv komita. Potomak bjelaša otkriva spomenik svojim neprijateljima - napisao je Medojević uz objavljenu biografiju Blaža Đukanovića, kako se zove deda crnogorskog predsednika.

 

 

Blažo Đukanović bio je, kako se navodi, glavni rukovodilac akcija lova na komite i njihovu egzekuciju. U skladu s pokazanim „zaslugama“ - likvidacijama komita i uništenju crnogorskih suverenista, 9. marta 1942. proglašen je za vođu četničkih snaga. Ubili su ga partizani.

ĐUKANOVIĆ NAJAVIO UKRAJINSKI UDAR NA SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU U CRNOJ GORI! Srbija ovo ne sme dozvoliti?!

Međutim, portal CdM pisao je da politički protivnici Đukanovića već godinama pokušavaju da plasiraju priču da je njegov deda četnički komandant, ali, kako navode, reč je o dva čoveka istog imena i prezimena, ali različitog porekla i života. Živeli su u istom periodu.

MATIJA BEĆKOVIĆ OPLEO PO MILOGORCIMA: Crnogorci su prva nacija bez đeda, JADNI PONIŠTILI SAMI SEBE!

Interesanto je i da Milo Đukanović nikada nije otklonio nedoumice koje godinama vladaju u javnosti, a posebno je zanimljivo da se njegov sin takođe zove Blažo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlado

pre 5 godina

KO STE VI??? ZADNJA RUPA NA SVIRALI!!! SVI SU POBJEGLI OD VAS JER JE NEMOGUCE ZIVITI SA VAMA.VI STE JEDNO NAPUHANO GOVNO KOJE SMRDI NA KILOMETAR.

Marcco

pre 5 godina

Ispade da su od etnika supratono Komiti... Kakvi bre Kmiti. Služili Italijanima pa kada su vi pukli 1943. služili Utašama i NDH.

flamantes

pre 5 godina

Blažo nije bio četnik. A komiti su borci za slobodu protiv mrskih srpskih okupatora

flamantes

pre 5 godina

Milov đed nije bio četnik, a komiti jesu borci za slobodnu Crnu Goru protiv srpskih okupatora

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija