• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/www.in4s.net

07.02.2019

13:02

MILUN ZOGOVIĆ: Đukanović da odmah podnese ostavku!

Balkan

MILUN ZOGOVIĆ: Đukanović da odmah podnese ostavku!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović da odmah podnese ostavku, poručio je poslanik Demokratskog fronta Milun Zogović

- Milo Đukanović, da olakša i sebi i građanima i da bar jednom pokaže odgovoran odnos prema Crnoj Gori. Nesporne činjenice koje iznosi Đukanovićev tajkun i porodični bankar Duško Knežević nisu samo dokazi nego i brutalna politička presuda. Prljavština koja je isplivala na površinu toliko je poražavajuća da je ostavka Đukanovića na sve funkcije jedini primjeren odgovor. Time bi i crnogorska javnost bila relaksirana od novih Đukanovićevih prizemnosti koje ekskluzivno najavljuje Duško Knežević, jer je ovo što smo videli i više nego dovoljno. A nakon ostavke pravično suđenje u razumnom roku pred nezavisnim i nepristrasnim sudom - kazao je Zogović.

Politička refleksija, naglašava, mora biti formiranje tehničke vlade koja bi stvorila opšti abijent za organizaciju prvih slobodne izbora u Crnoj Gori.

- Sve drugo biće neuspešni očajnički pokušaji odlaganja prilično izvesnog epiloga - ističe poslanik DFa.

Napominje da bi dugogodišnje političko iskustvo i poslušnički pragmatizam trebali pomoći Đukanoviću da donese jedinu realnu odluku.

- Na kraju se ispostavljaju potpuno tačne tvrdnje Demokratskog fronta da Đukanović nije nikakav mesija, ‘gospodar’ i samozvani ‘otac nacije’ nego najobičniji materijalista, sićardžija i tajkunska igračka - ističe Zogović i naglašava:

U suprotnom, što je na žalost za očekivati, ako ipak odluči da se brani nasilničkim i protvizakonitim, inače, njemu bliskim metodama, samo će na kratko odložiti sudnji politički dan, i dodatno problematizovati svoju očajnu političku i pravnu poziciju.

MILUN ZOGOVIĆ BEZ PARDONA: U partijskom Montenegru zarobljeno tužilaštvo ŠTITI INTERES MILOVE DPS!

Posebno su prizemni, dodaje, i ispod svakog moralnog radara "pokušaji plaćenih priuka da brane neodbranjivo", i da Đukanovićevu ličnu i političku bruku pojačavaju sopstvenim brukanjem.

- Evidentno je da Đukanović nije došao do prvih miliona na način kako je to prezentovao javnosti i time će se baviti sud u Londonu, a da ne govorimo da je predsednik DPS-a i Crne Gore očigledno i najpoznatiji poklonoprimac bez ikakvog zakonskog i moralnog limita - napominje funcioner DF-a.

Odnos prema aferi "Koverta" je, naglašava, i pitanje etike i moralne i mentalne higijene, a i najbolji karakterni lakmus za sve učesnike javnog života.

- Svako razumevanje, pokušaji odbrane i solidarnosti sa DPS-om i Đukanovićem su najobičnija diskreditacija, gubitak političkog i svakog drugog kredibiliteta i relevantnosti.  S druge strane, politička alternativa, crnogorska opozicija mora funkcionalnim jedinstvom pokazati da je dorasla aktuelnom trenutku. Kao što smo uvek isticali DF je spreman za sve vidove demokratske političke borbe. Nikada nije, a neće ni u buduće izmicati pred DPS-om, na svakom političkom polju naš konkretan i dominantan doprinos ne dovodi se u pitanje. Široki antirežimski front koji je probudila afera ‘Koverta’ mora što pre uspostaviti funkcionalne odnose, kako se Đukanović i njegov režim ne bi zanosili da tu mogu pronaći prostor da politički prežive. Više nema prostora za odlaganje, a još manje za međusobne sumnje i nadgornjavanja - naglasio je Zogović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sloba

pre 5 godina

Tako i treba da se vidi da i kod nas ima zakon a ne kafanski Texas taj djukanc stvarno ima süptci facu!

DEDA RAKA

pre 5 godina

Islivala istne, za Mila je gorka, aoj Milo bivši brate j.... si čvorka !

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija