• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

14.02.2019

08:07

DVODNEVNA ŽALOST U MAKEDONIJI zbog stravične nesreće u kojoj je poginulo 14 osoba!

Balkan

DVODNEVNA ŽALOST U MAKEDONIJI zbog stravične nesreće u kojoj je poginulo 14 osoba!

Podeli vest

Makedonska vlada proglasila je dvodnevnu žalost zbog teške saobraćajne nesreće na putu Skoplje-Tetovo u kojoj je poginulo 14 osoba

Nesreća se dogodila u sredu oko 17 sati kada je autobus kompanije "Durmo turs" prešao preko zaštitne ograde na suprotnu stranu autoputa, a potom skliznuo sa kolovoza i prevrnuo se u plitku jarugu u blizini sela Laskarci.

- Traumatična noć, puna bola i tuge. Večeras je naša zemlja u žalosti. Nemam reči kojima bih mogao da utešim porodice naših sugrađana koji su izgubili živote u ovoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći - izjavio je sinoć makedonski premijer Zoran Zaev, prenela je agencija MIA.

Foto: printscreen facebook

U nesreći je povređeno oko 30 osoba.

Ministar zdravlja Venko Filipiče je izjavio da je sedam osoba poginulo na mestu nesreće, dok su ostali preminuli u bolnici.

Među povređenima, životno je ugroženo šestoro, prenosi AP.

U autobusu je bilo oko 50 putnika. Uzrok nesreće zasad nije poznat, a istraga je u toku.

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) VIDEO KOJI POKAZUJE SAV UŽAS NESREĆE U MAKEDONIJI! Spasioci mrtve sklanjaju sa strane, putnike vade iz spljeskanog autobusa!


U pomoć su pritekli vatrogasci i meštani okolnog sela da bi pomogli da se iz autobusa izvuku preživeli, među kojima je i vozač.

Televizija Telma prenosi reči jednog od očevidaca da su spasioci morali da iseku deo autobusa da bi doprli do povređenih.

Foto: Tanjug

- Mnogo se osetio miris benzina i strahovali smo da će autobus eksplodirati - kazao je on.

U autobusu su se nalazili radnici koji su iz Skoplja krenuli ka Gostivaru, gde većina njih živi, izjavio je gradonačelnik Gostivara Arben Taravari.

(VIDEO) UŽAS NA PUTU IZMEĐU SKOPLJA I TETOVA: Prevrnuo se autobus, IMA MNOGO ŽRTAVA




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija