• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.03.2019

09:41

NAJNOVIJI DETALJI HORORA U HRVATSKOJ! Lekari ZANEMELI od prizora "krvavog smotuljka koji ne plače", MONSTRUM strpao najstarije dete u dom, da mu ne smeta dok muči ostalu decu!

Balkan

NAJNOVIJI DETALJI HORORA U HRVATSKOJ! Lekari ZANEMELI od prizora "krvavog smotuljka koji ne plače", MONSTRUM strpao najstarije dete u dom, da mu ne smeta dok muči ostalu decu!

Podeli vest

Josip Rođak, koji je juče na Pagu kroz prozor bacio svoje četvoro dece, uhapšen je sinoć oko 23 sata i odveden u upravu zadarske policije. Optužen je za ubistvo u pokušaju. Monstrum se, kako navode hrvatski mediji, brani ćutanjem, a lekari navode da "tako nešto nikad nisu videli"

Rođak je jutros priveden na ispitivanje. Kako javlja HRT, ispitivanje je u toku, nakon čega će sudija da odluči o pritvoru. 

DEVOJČICA KOJU JE OTAC MONSTRUM BACIO KROZ PROZOR SVE GORE! Ima krvarenje u mozgu i oko jetre!

Deca, uzrasta od 3, 5, 7 i 8 godina bačena su sa šest metara visine. Dvoje je van životne opasnosti, dok su dve devojčice u teškom stanju. Ona od 7 godina je najteže povređena, sa teškim povredama glave i grudi. Prevezena je u KBC Zagreb, a stanje joj je, prema poslednjim infromacijama, stabilno. 

Dr Edij Karuc iz bolnice u Zadru, koji je primio povređenu decu, rekao je za Novu TV da nikada nije video ništa slično.

EPILOG STRAVIČNOG ZLOČINA U HRVATSKOJ! Dve devojčice teško povređene, jedna u komi!

 

- Na moju i našu sreću, nikada ništa slično nismo videli. Anesteziolog sam već 20 godina, a ovako nešto nismo videli. Nema gore stvari nego kad vam hitna medicinska pomoć dovede takav jedan smotuljak sav krvav, koji od teških trauma čak i ne plače. Ali moram reći da smo zaista to vrhunski obradili - rekao je ovaj lekar.

Foto: facebook.com/printscreen

 

KO JE JOSIP KOJI JE POKUŠAO DA UBIJE SVOJU DECU?

Rodbina i prijatelji Josipa Rođaka u Virovitici nisu ni slutili kako je taj monstrum upravo on. Tek su retki bili s njim u kontaktu jer se odselio iz Slavonije pre gotovo 15 godina, a njegova narav, kako su rekli domaćim medijima, bila je drugi razlog zašto rođaci i nisu žalili što se sa njim retko čuju, a još ređe viđaju.

Ne znam šta mu se dogodilo, srce mi se slama zbog dece, samo neka se oporave. Josip je uvek bio problematičan, imao je i problema sa zakonom zbog navodne nelegalne preprodaje automobila, neko vreme je navodno radio i u Nemačkoj pre ovog posla noćnog čuvara u kampu u Šimunima. No, nikada nismo mogli zamisliti da bi učinio nešto ovako – kazala je Dunja K, polusestra Josipa Rođaka, za Informativni centar Virovitica.

Ostala bliža rodbina sa njime je davno prekinula sve kontakte, a čak ga ni rođeni stric Darko nikada nije video.

U svom virovitičkom kraju otac četvoro dečice ne slovi kao dobar čovek. Oni koji ga poznaju od malih nogu otkrivaju kako je još kao dete bio sklon nestašlucima koji su prerasli u netrpeljivost šire okoline. Tokom rane maldosti ogrešio se i o zakon.

- Krao je. Imao je bujnu maštu pa je i lagao do te mere da sasvim okrene priču pa mu, onaj koji ga ne poznaje, poveruje. Nije voleo ni da radi pa je odlučio da zarađuje kockanjem, ali mu ni sreća u kocki nije išla. Zapadao je u dugove pa su ga ljudi jurili po mestu, čekali ga pred kućom, u ulici, zvonili mu na vrata što je izluđivalo njegove roditelje - kaže bivši komšija osumnjičenog muškarca kojem je laknulo nakon što se odselio iz virovitičkog kraja.

Foto: facebook.com/printscreen

 

PETO DETE

Peto, inače najstarije dete, žene uhapšenog muškarca (54), a koja s njima ne živi već neko vreme, već je smeštena je u Dom za nezbrinutu decu u Rijeci, s neopisivom tugom dočekala je vest o svom bratu i sestrama koje je otac bacio s balkona porodične kuće na Pagu. Upućeni u problematiku kažu da je devojka naslućivala loš ishod jer da "dok je bila u kući, šamari i uvrede su bili svakodnevica".

(FOTO) LICE ZLA! OVO JE OTAC MONSTRUM KOJI JE BACIO SVOJE ČETVORO DECE SA SPRATA U HRVATSKOJ!

 

- Ta najstarija ćerka jesenas je postala punoletna. Znate, nije toj devojčici bilo lako da odrasta u disfunkcionalnoj porodici. Dosta je provela u domu iz kojeg je često bežala. Malecka je znala da se požali da su je roditelji strpali u dom kako im ne bi smetala dok se iživljavaju nad ostalom decom. I žalila je što sa njom u Dom nisu otišle i sestre da se spasu. Inače, kao porodica deluju veselo, a kako i ne bi kad su tolika deca prava radost i veselje. Supruga uhapšenog je znala da mi se požali da je sa mužem sve teži život jer mu deca nisu prioritet, nego automobili - rekla porodična prijateljica supružnika.

Foto: Facebook.com/24sata.hr

Mesto zločina

KAKVA I KOLIKA KAZNA GA ČEKA?

Psihijatar Herman Vukušić smatra da za ovakav čin mogu biti samo dva razloga  - ili je u pitanju teška psihopatija s dubokim narcisoidnim poremećajem ili stanje afekta, odnosno totalna neuračunljivost.

(VIDEO SA LICA MESTA) PAKAO U HRVATSKOJ! Otac monstrum bacio svoje četvoro male dece sa visine od 6 metara!

- Psihopata je neko kojem je ličnost tako strukturisana i to je stanje koje nastaje godinama, a ne preko noći. Takvo je stanje nepopravljivo. Što se tiče stanja afekta, to je pomračeno stanje uma kad afekt upravlja, a ne razum. Razlozi za to mogu biti višestruki, neki su medicinski priznati i uzimaju se u obzir kao olakšavajuće okolnosti, premda teško je govoriti o olakšavajućim okolnostima u stanju ovakve tragedije - rekao je za Index dr Vukušić.

Kaže kako psihopata čak može zaključiti da ga deca ne vole, da može bez njih, pa ih ubije ili teško povredi.

To je za 30 godina teške robije. Psihopate razumeju samo jezik sile, u smislu da se sistem postavi prema njima kako treba i kazni ih. Nažalost, iz mog iskustva se pokazalo da hrvatski sistem često pomaže psihopatima, umesto da ih rešava. Sistem neretko isto tretira žrtvu i počinitelja, čak i više empatije pokazuje prema počinitelju, a dok se sve stvari svedu na svoje mesto i dok sistem shvati, nekad bude i kasno - rekao je dr Vukušić, misleći na zdravstvo i socijalnu zaštitu.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija