• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.03.2019

17:12

LEKARI OTKRILI U KAKVOM JE STANJU NAJTEŽE POVREĐENA DEVOJČICA KOJU JE OTAC MONSTRUM BACIO SA SPRATA! Skinuta je sa respiratora i diše samostalno!

Balkan

LEKARI OTKRILI U KAKVOM JE STANJU NAJTEŽE POVREĐENA DEVOJČICA KOJU JE OTAC MONSTRUM BACIO SA SPRATA! Skinuta je sa respiratora i diše samostalno!

Podeli vest

Sedmogodišnja devojčica sa Paga, koju je otac zajedno da dve sestre i bratom bacio sa prvog sprata kuće, dobro se oporavlja u Kliničko-bolničkom centru u Zagrebu i, ako sve bude u redu, u naredna dva dana mogla bi da bude prebačena sa intenzivne nege na bolničko odeljenje, rečeno je danas u bolnici

Rukovodilac Odeljenje pedijatrijske nege Milivoj Novak rekao je da je devojčica juče skinuta sa respiratora i da diše samostalno.

ŠOKANTNA ODBRANA OCA MONSTRUMA: Jako volim tu decu! Kupio sam im i mobilne telefone da igraju igrice!

Lekari navode da bi devojčici nakon prebacivanja sa intenzivne njege trebalo osigurati psihološku pomoć da bi lakše prebrodila traumu koju je preživela.

Sedmogodišnjakinja je najteže povređena od četvoro dece, koju je njihov otac jedno po jedno bacio, s prvog sprata kuće u Pagu u četvrtak, 28. februara.  Troje dece u dobi od tri, pet i osam godina, koja su na lečenju u bolnici u Zadru, prema poslednjim informacijama, oporavljaju se prema očekivanjima.

(VIDEO SA LICA MESTA) PAKAO U HRVATSKOJ! Otac monstrum bacio svoje četvoro male dece sa visine od 6 metara!

Pedesetčetvorogodišnji Josip Rođak, koji je bacio svoju decu sa visine od šest metara na kameni pločnik, i njegova supruga, majka dece, 2017. godine osuđeni su pred Opštinskim sudom u Zadru na trogodišnju uslovnu kaznu zbog krivičnog dela protiv braka, porodice i dece, te zanemarivanja i zloupotrebe detetovih prava.

Foto: facebook.com/Josip Rođak

 

Delo za koje su supružnici Rođak osuđeni dogodio se u periodu 2012. i 2013. godine kada je na zahtev najstarije kćerke, iz prvog braka njene majke, Centar za socijalni rad odvojio devojku od porodice zbog konfliktnog odnosa s očuhom, ali i sa majkom.

OVO SU NAJVEĆI MONSTRUMI MEĐU SRPSKIM RODITELJIMA! Silovali, drogirali, gušili, tukli i na kraju BRUTALNO UBIJALI SVOJU ROĐENU DECU!

Hrvatski mediji navode da je sud pre nekoliko godina u dva navrata hteo da oduzme decu od roditelja nakon što je pokrenuo postupak, ali u tome nije uspeo. Tada je iz porodice htela da ode i najstarija kćerka iz majčinog prvog braka, ali nije uspela. Ona je s porodicom živela do oktobra 2014. godine kada je zauvek napustila porodicu i uz pomoć Centra za socijalni rad prebačena je u dečji dom u Splitu, gde je majka nikada nije posetila, a dolazak na Pag branio joj je očuh.

Devojka je pre toga bila izložena psihološkom i emotivnom maltretiranju, koju je očuh svakom prilikom vređao, psihički zlostavljao i ucenjivao.

Porodica je u to vreme bila pod nadzorom Centra za socijalni rad, a ponovo im se to dogodilo 2018. kada je jedna od devojčica krenula u školu. Ona je imala razvojnih poteškoća, nije dobro govorila i došla je u školu s pelenama, što je škola prijavila Centru.

Nakon što je decu bacio sa šest metara visine, Josipu Rođaku je određen istražni zatvor od 30 dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija