• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.03.2019

18:59

(FOTO) RUSIJA GRMI NA MILOGORCE! NE DIRAJTE SRPSKU SVETINJU! Rušenje hramova je iživljavanje - Hitan poziv iz Moskve!

Balkan

(FOTO) RUSIJA GRMI NA MILOGORCE! NE DIRAJTE SRPSKU SVETINJU! Rušenje hramova je iživljavanje - Hitan poziv iz Moskve!

Podeli vest

Poslanik ruske Državne dume Sergej Železnjak izjavio je danas, reagujući na najavu crnogorskih vlasti da će srušiti krstionicu na Ostrvu cveća kod Tivta, da se rušenje hramova uvek smatralo iživljavanjem nad duhovnim tradicijama naroda

- Rušenje hramova uvek se smatralo iživljavanjem nad duhovnim tradicijama naroda. Pozivam vlasti da ne dozvole vandalizam - istakao je Železnjak.

Kako je preneo Sputnjik, on je podsetio i da je prijateljstvo Rusije i Crne Gore uspostavljeno još tokom vladavine dinastije Petrovića i da se još od tog vremena pišu mnoge zajedničke stranice istorije bratskih zemalja. 

 

 


Istovremeno, vernici Srpske pravoslavne crkve najavili su da će se noć uoči najave rušenja Krstionice na Prevlaci Svetog Arhangela Mihajla, kod Tivta, okupiti kako bi sprečili njeno rušenje.

- Rušenje krstionice na vodi, koju je Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve nelegalno sagradila krajem prošle godine na Ostrvu cveća u tivatskom zalivu, počeće 2. aprila - objavio je ranije danas crnogorski sajt CDM.

 

 

BUGARI NE BI DA LJUTE PUTINA, ČAK I AKO IM TO TRAŽI TRAMP! NEĆE AMERIČKE I NATO BAZE NA SVOJOJ TERITORIJI!



Ministarstvo održivog razvoja i turizma ranije je naložilo MCP da ukloni taj objekat, ali pošto to nije učinjeno u datom roku, u skladu sa zakonom, angažovano je "treće lice" da to uradi.

PUTIN NEĆE U HRVATSKU! Poseta ruskog lidera "lijepoj njihovoj" odložena "za narednu godinu"!



Inspektori Morskog dobra su u decembru prošle godine obavestili ministarstvo da su, obilazeći teren, zatekli ekipe koje grade krstionicu i pontu na Ostrvu cveća.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
malo istorije nije na odmet

pre 4 godine

jel se to rusi guraju u stvari druge države??? haha kad srbi nemaju muda

vlah alija

pre 4 godine

nelegalno napravljen objekt i to jos prosle godine smatra se srpskom svetinjom, pa bre ta duma u rusiji ima vise debila nego pokret DVERI boska obradovica

Maka

pre 4 godine

Rušiće se sve što je nelegalno sagrađeno. Ovaj objekat nema nikakvu dozvolu da ođe bude sagrađen, i nebitno čiji je, ruski, japanski ili kanadski. Pravoslavni, katolički ili islamski. Ako budemo puštali popovi i hodže da grade kako im se svidi i đe im se svidi, ne znam što će se desiti. Treba dati primjer svim budućim graditeljima što će se desiti ako počnu nešto neleganlno i bez dozvole gradit. Nije im ta obala od đeda ostala pa da tu gradi ko šta oće, to je zemlja države Crne Gore. A Rusi neka gledaju svoja posla, imaju oni dosta briga i pored nas.

Jole

pre 4 godine

Vi sve svoje svetinje dadoste šiorarima a nama nešto spočitavate? Oćete da se razgraničavate na vašoj svetoj zemlji a nama lekcije držite, licemjeri? E kuku tome koga Srbi hrane a Rusi brane...

hogar

pre 4 godine

I.......Sad će se Crna Gora prepasti rusa,i odustati? :) ha ha ha Srbi nikako da shvate da ne mogu u tudjim državama da provode kako hoće vlastitu politiku i ostvaruju svoje želje.Kad počnu ta prava da daju Bošnjacima,Albancima,Madjarima...u Srbiju,onda bo možda i mogli nešto da kažu....ovako....nema ih nigdje...ccc

flamantes

pre 4 godine

Rusi samo potvrđuju da su neprijatelji Crnogoraca

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija