• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.04.2019

07:56

ZLOČINAC KONAČNO PRED LICEM PRAVDE! Danas počinje suđenje Atifu Dudakoviću!

Balkan

ZLOČINAC KONAČNO PRED LICEM PRAVDE! Danas počinje suđenje Atifu Dudakoviću!

Podeli vest

U Sudu Bosne i Hercegovine danas počinje suđenje Atifu Dudakoviću, nekadašnjem komandantu Petog korpusa takozvane Armije BiH i 16 bivših pripadnika tog korpusa

Kako je najavljeno, suđenje počinje u podne čitanjem optužnice.

Fena prenosi da se pored Dudakovića, za zločine koji obuhvataju ubistva više od 300 osoba, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenje 38 pravoslavnih hramova, crkava i verskih objekata, terete se: Ekrem Dedić, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljedić zvani Šiljo, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Ale Hodžić zvani Pumparica, Edin Domazet, Ejub Koženjić zvani Ejko i Šeširdžija, Ibrahim Nadarević i Said Mujić.

UHAPŠEN ATIF DUDAKOVIĆ! Bivši komandant Armije BiH KONAČNO PRED LICEM PRAVDE!

Banjalučki mediji navode da je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Dudakovića i još 16 pripadnika i komandanata Petog korpusa takozvane Armije BiH koji se terete za zlocine protiv čovečnosti na području opština Bosanski Petrovac, Ključ, Bosanska Krupa, Sanski Most i ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području opština Bihać i Cazin.

Foto: Printskrin Jutjub

 

Optužnica ih tereti za ubistvo više od 300 Srba, među kojima najviše civila uglavnom starije životne dobi, kao i vojnika koji su se predali ili bili zarobljeni i na taj način onesposobljeni za borbu.

Tela jednog broja žrtava pronađena su nakon rata i ekshumirana iz više pojedinačnih i masovnih grobnica, a za nekima od ubijenih se još traga.

447 SVEDOKA PROTIV ZLOČINCA ATIFA DUDAKOVIĆA! U BiH konačno počinje suđenje za zločine nad Srbima u Bosanskoj krajini 1995. godine!

Deo optužnice protiv Dudakovića odnosi se na ratne zločine počinjene nad žrtavama bošnjačke nacionalnosti, pripadnicima i pristalicama Narodne odbrane Autonomne Pokrajine Zapadna Bosna, za vreme sukoba u Cazinskoj Krajini, na području opština Bihać i Cazin.

Tužilaštvo će navode optužbe dokazivati pozivanjem 447 svedoka i šest stručnih veštaka, kao i prilaganjem više od 1.100 dokaznih materijala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kalimero

pre 4 godine

Ne pišite gluposti, biće "osuđen" isto kao Naser Orić ... Sve je to najobičnija farsa da bi se sprečilo da može Srbija ili bilo ko drugi da mu sudi jer ne može dva puta da mu se sudi za iste zločine.

filozof

pre 4 godine

@Kalimero Posto si ,,vrsni poznavalac,, zbivanja u Krajini, objasni mi kakve veze ima Atif sa Srbijom da bi mu Srbija sudila ili ti samo lupetas i ubedjujes sam sebe da nesto znas....

zora

pre 4 godine

I u drugim aferama je bilo eksplicitnih dokaza pa su svi oslobodjeni.

SS

pre 4 godine

Da ne očekujete da će možda da ga osude,kao i Orića.Čisto sumnjam.Samo mi osuđujemo svoje.

Milorad

pre 4 godine

Nista se nece znacajno desiti, bice oslobodjen optužbi kao i Naser Oric, I pored evidentni dokaza o ubistvu Srba, imaju dokazi o ubistvu pripadnika jedinica Fikreta Abdica, ubistva komadanta HVO Generala Santica i jos mnogo drugih dokaza o pljackama i paljenju imovine neistomisljenika Atifa Dudakovica

galenika

pre 4 godine

Zločinac zato što je branio bosnu od srbijanske agresije i zločinac zato što je uništio sve korpuse jugoslovenske vojske i domaćih pravoslavnih izdajnika koji su udarali na bosnu i zločinac koji je najveći "krivac" za neuspjeh stvaranja velike Srbije jer nije dozvolio pad bihaćke krajine i spajanje banjaluke knina i Beograda...ha ha ha Ko gubi ima pravo da .......plače ;)

Hrvoje Juric

pre 4 godine

Atif je legenda i heroj. Uspjesno se borio u okruzenju od deset puta jaceg protivnika ojacanih sa domacim Abdicevim izdajnicima. Zajedno sa hvo polomio je kosti cetnicima. Da je više Atifa bila bi sretnija Bosna. Covjek,borac i prijatelj Hrvata.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija