• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti.me

19.04.2019

12:37

KILOGRAMI DROGE NA ŠKOLSKOM BRODU U CRNOJ GORI! Ronioci pretražuju more, vojna policija na licu mesta, sve je pod OPSADOM!

Balkan

KILOGRAMI DROGE NA ŠKOLSKOM BRODU U CRNOJ GORI! Ronioci pretražuju more, vojna policija na licu mesta, sve je pod OPSADOM!

Podeli vest

Vojna policija jutros na školskom brodu "Jadran" u Crnoj Gori pronašla više desetina kilograma materije za koju se sumnja da je droga, saopšteno je iz Ministarstva odbrane ove zemlje. Ronioci su na licu mesta i pregledaju podvodno trup broda

- Na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenih lica Odeljenja za vojno obaveštajne i bezbednosne poslove, došlo se do saznanja da određene kriminalne grupe imaju nameru da iskoriste krstarenje školskog broda "Jadran", koje je bilo planirano za danas, 19. aprila 2019. godine, za sprovođenje kriminalnih aktivnosti - saopšteno je.

CRNOGORAC PAO SA 807 KILOGRAMA KOKAINA! Pokušao da prošvercuje drogu iz Venecuele u Evropu!

Kako pišu crnogorski mediji, vojna policija je pregledala brod u ranim jutarnjim časovima.

- Prilikom pregleda pronađeno je više desetina kilograma materije za koje se sumnja da se radi o psihoaktivnim supstancama - navodi se u saopštenju MO.

O događaju je obaveštena Uprava policije i nadležno tužilaštvo.

Danas je bilo planirano da se realizuje praktična obuka studenata Pomorskog fakulteta iz Kotora, a u okviru dosadašnje saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

- Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovode mere i radnje u cilju otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog dela. Nadležni državni organi će o daljim aktivnostima vezanim za navedeni slučaj, u toku dana dodatno informisati javnost - dodaju iz MO.

Na licu mesta su dva džipa Vojne policije, a ronioci Pomorskog odreda MVCG zaronili su ispod "Jadrana" vezanog na Pinima, kako bi pregledali podvodni deo trupa broda i dno mora ispod broda.

Posada je na brodu, a na"Jadranu" je i komadant MVCG, kapetan bojnog broda Vesko Tomanović.

Prema nezvaničnim informacijama, studenti i profesori Pomorskog fakulteta nisu se ni ukrcali niti su uneli svoje stvari na jedrenjak, pre nego sto je na njemu pronađena sumnjiva materija. Oni su trebali da se ukrcaju na brod tek kada se on, po zvaničnoj ceremoniji ispraćaja na Pinima, prebaci na carinski vez u Porto Montenegru radi točenja goriva i obavljanja carinsko-administrativnih formalnosti pre prelaska državne granice.

Za sada je nepoznato kada će i da li će brod uopšte isploviti na planirano krstarenje, a kao mogući termin polaska pominje se 14 časova.

Istragu zajedno vode Uprava policije i vojno-bezbjedonosni organi, a njome koordinira Više državno tuzilaštvo iz Podgorice.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Darko

pre 5 godina

Hahahaha, studenti milogorskog fakulteta sverca droge. Jos samo jedan obican nastavni dan, a vi dizete frku, hahahahahahaha.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija