• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

01.06.2019

16:58

(VIDEO) RUSKI DOBROBOLJAC SA PAŠTRIKA: Ako ne odbranimo srpsku kuću, neprijatelj će doći do našeg praga u Rusiji!

Balkan

(VIDEO) RUSKI DOBROBOLJAC SA PAŠTRIKA: Ako ne odbranimo srpsku kuću, neprijatelj će doći do našeg praga u Rusiji!

Podeli vest

Gledao sam oko sebe srpske golobrade mladiće. Prve borbe pokazale su da oni imaju dovoljno srčanosti u sebi

Ruski dobrovoljac iz rata na Kosovu i Metohiji Albert Andijev, povodom godišnjice obeležavanja borbe na Paštriku, kazao je da nije važno što je tada izgubio oko, jer sačuvao je srce i sve dok bude kucalo - on će biti uz srpski narod.

Povodom dvadesete godišnjice jedne od najpresudnijih bitaka za odbranu Savezne Republike Jugoslavije, bitke na Paštriku, "Srpska kuća" organizovala je tribinu, na kojoj je, pored Andijeva, govorio i general Stojan Konjikovac, zamenik komandanta 549. motorizovane brigade.

- Ne znam zašto uvek ponavljam moje ranjavanje, nema se ništa tu posebno reći, to su vojnička posla. Pre nego što smo ulazili u borbu, ja sam svojim momcima rekao - smatrajte da ste mrtvi. Jer sve dok ne pobedimo, neće nas biti, pa prema tome o životu nemojte da brinete - priča Andijev.

Kada je počeo ovaj džumbus na Balkanu, priča Andijev, da su se njegovi saborci borili i u Hrvatskoj, Bosni.

- Uvek su bili na strani, ne moram da vam kažem koga. Mi nemamo različitih neprijatelja, jer naši neprijatelji su zajednički. Ako ja ovde ne budem došao da branim vašu kuću od našeg zajedničkog neprijatelja, taj isti neprijatelj će doći na prag moje kuće. Prema tome, kad nekom nekad od vas padne na pamet da mi se zahvali za ono što sam uradio ovdje za vas, nemojte to da radite, jer sam ja zahvalan vama, za to što ste mi dali priliku da moju kuću branim, dok sam branio vašu kuću - kaže Andijev.

On je, između ostalo, u svom izlaganju citirao Njegoša: "Svak je rođen da po jednom umre – čast i bruka žive dovijeka".

- Znam ko ste vi, znam da su teška vremena sada, ali prebrodićemo ih. Svako od vas ko zna svoje poreklo, korene, ostaće onakav kakav treba da bude. Ja kad sam stigao na Kosovo i Metohiju do zadnjeg trenutka sam se nadao da će Rusija da se umeša. Naravno, ona je sama bila u takvoj situaciji sa ratom nad Kavkazom, da je teško mogla da pomogne bilo čime. A i da je mogla, teško bi pomogla. Ne treba ja vama da pričam kakvu smo vlast imali onda, koja je za nas bila gora i od neprijatelja. Ali, narodu ne možeš da opereš mozak, kao što ne možeš da opereš mozak nikom ko ga ima - objašnjava Andijev.

KAD SE BRANILA OTADŽBINA NA PAŠTRIKU! Pre 20 godina oni su se herojski suprotstavili agresoru!

On dalje priča kako je bila raspoređena 549. motorizovana brigada.

- Gledao sam oko sebe srpske golobrade mladiće. Prvih nekoliko borbi pokazalo je da imaju dovoljno srčanosti u sebi, pa smo morali da poradimo sa mozgom, da ih ta srčanosti ne bi koštala preranog života. Kad sam vidio šta smo sve imali, a zapravo, nismo ništa imali, mi smo se suprostavili neprijatelju koji je bio mnogo jači od nas. Ja ne mogu da se setim nijedne situacije, ni jednog rata koji je vodila Rusija, a da odnos snaga bude toliko nepovoljan kao što je tu bio - priča Andijev.

(VIDEO) NEMA NAZAD, IZA JE SRBIJA! Bitka na Paštriku odlučila RAT na Kosovu! Srpski HEROJI protiv OVK terorista, Vojske Albanije, američkih specijalaca i NATO avijacije! DAN KADA JE GORELO NEBO!

Ubrzo, petog-šestog dana komadant 549. motorizovane brigade, pukovnik Božidar Delić je među ruskim dobrovoljcima, svedoči Andijec, dobio nadimak "batja", odnosno tata. 

- Ja ne znam šta bih vam više rekao pametno, a da bude iz srca. Iz srca može da bude samo srčano. Bio sam ponosan u najbolje vreme, a najbolje vreme da upoznaš jednu naciju je vreme kad se ona nalazi u najtežim vremenima. Branio sam vašu kuću, kao što sam branio svoju više puta. Nikad mi nije žao zbog toga i opet bih. Šta god da sam izgubio, oko, nogu, ruku, srce mi je na mestu. Prema tome, dokle god ono kuca, uz vas sam.  Ne bih da vam solim pamet, ali kao što je moj komandat rekao: "Nema nazad, nazad je Srbija", to je važilo i onda. A ja bih vam rekao ono što ja mislim, a to je,  da nema nam nazad, braćo i sestre, iza je srpstvo. Ako ga danas ne budemo odbranili, sutra ćemo biti niko. Neka vas Bog čuva - rekao je Andijev na kraju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Darko

pre 4 godine

Ne, Krofno on je veteran i heroj, to mogu mnogi da posvedoce. Sta ti nije jasno u vezi toga dok se krijes iza te tastature?

grof01

pre 4 godine

A ti znaš,veteran u srbiji koja nikad nije učestvovala u ratovima na području bivše YU,koja nikad nije bilo koga napala niti ratovala?A sve neki veterani.... Uhapsiti ga i procesuirati....pravoslavni ISIL-ovac. Ko se krije???!!! ha ha ha

Darko

pre 4 godine

Tebi nije dobro, verovatno ce ti se stanje pogorsati kada dodje jos takvih da dokusure tvoju ekipu.

dragan Dubonjac

pre 4 godine

Krofno samo da se razumemo , ova ljudska GROMADA se borila na KiM kao heroj za odbranu Srbije. Tvoji koljači su separatisti koji su klali Srpsku nejač i nisu hteli dati pravo Srbima na referendum.

vlah alija

pre 4 godine

kakva je sad razlika izmedju njega i nekog dobrovljca u islamskoj drzavi,obojica dosli u tudje zemlje da ubijaju

Bgd

pre 4 godine

I šta čovek da odgovori na ovako nešto? Strašno..

Perica

pre 4 godine

Bio sam sa njim u Prištinskoj bolnici,kada su me doveli ranjenog odmah je došao kod mene u sobu i neznam koliko je dugo sedeo.Te noći pored mene je sedeo i meštanin iz Obilića čiji je brat takođe bio teško ranjen.Sutradan nakon teške operacije koju sam imao takođe je bio pored mene i to sam saznao od osoblja prištinske bolnice pošto sam bio delimično u nesvesti i tek trećeg dana sam uspeo da sa njim razgovaram .Veliki rodoljub i odan srpskom narodu.Iz bolnice je pobegao da bi se vratio na Patrik i vratio se i to da se zna,onako ranjen bez oka borio se do kraja rata.Hvala ti veliki brate neka te bog čuva !

SS

pre 4 godine

Junače,veću su vam ameri na domak praga,samo tvoji to izgleda ne vide.

paki

pre 4 godine

Hvala, legendo. Ti si brat Srbije, mogu propalice samo da te mrze

Petar JVetar

pre 4 godine

Све равно батушка, СПАСИБО болшоа. Не забудит Сербски народ.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija